СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

• 35 556
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
А за да отсеят по-добрите математици, биха могли да дадат по-трудни задачи накрая, примерно последните три да са от състезателен тип.
Това също не е ок, защото НВО не е само за добрите математици, а за всички деца.
Аз още страдам по времената, когато мат. гимназии си имаха отделен изпит.
А сега всички деца ги тикаме насила към математиката, заради матурите. Няма значение иска ли, не иска ли, дали има математически талант и интерес към този предмет.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 11:10 от Анонимен

# 286
С колко са по-малко задачите?
Gadamer, кои са читавите частни, сподели моля. И аз мисля за такъв резервен вариант.

# 287
Кое натежава при избора ви къде да отиде на пробен? Школите са много и съм в тотална чуденка.

# 288
  • София
Да ви кажа вече леко подскачам като чуя "състезателна математика", още повече в контекста на масов изпит.
Стига вече с този ореол, светът не се състои предимно от математици.

# 289
За пробния изпит, аз ще питам в школата, която ни е най-близо. Това ми е критерият.
Да ви кажа вече леко подскачам като чуя "състезателна математика", още повече в контекста на масов изпит.
Стига вече с този ореол, светът не се състои предимно от математици.
Hands Plus1  Много точно.

# 290
А за да отсеят по-добрите математици, биха могли да дадат по-трудни задачи накрая, примерно последните три да са от състезателен тип.
Това също не е ок, защото НВО не е само за добрите математици, а за всички деца.
Аз още страдам по времената, когато мат. гимназии си имаха отделен изпит.
                   И аз мисля,че изпитът не е само за математици и МГ.При това НВО в първоначален вид беше предвидено да се установи  ниво на успеваемост в у-щата.При наличие на състезателни задачи ще отрежете пътя на много деца ,без интерес към М и състезания,към ЕГ и други у-ща.

# 291
Защо ще го ореже? Просто в ЕГ ще влязат деца с по-ниска математика.
Не е нужно да са някакви извънземни задачи, а просто последните 1-2 да са усложнени. Навремето и при кандидатстване в ЕГ при моя набор беше така. Последната задача беше най-трудна и я решаваха много малко деца.

# 292
  • Отвъд алеята зад шкафа
Fifiana, и аз още не знам кои са добрите частни след 7 клас. Не знам и доколко резултатите от ДЗИ след 12 клас са показател, при положение, че имаше едно ЧУ, което не съм чувала дори, което излезе в ТОП резултатите, защото се бяха явили само 2 ученика от него. В сравнение с випуски по 100 човека от държавните гимназии. Ще проуча Златарски, И.Апостолов, Софтуни, частните с немски..

# 293
Познато дете беше във 2 испанска, после се увлече по волейбол, премести се в спортното, защото не можеше да съчетае учене и спорт ежедневно,  после беше даже в Америка с волейбол. Сега се върна и си учи тука софийския университет. Спортното набляга на спорта, не на ученето, ама пък не пречи с нищо за реализация и учене в университет, е сега ако искате медицина с немски след това, спортното ще е странен избор де Simple Smile Но иначе зависи си от детето.

# 294
Кат проЗ инженер да питам  - това, че в моделите пише време за работа 150мин, и никъде не се споменава ни модул, ни част .., означава ли, че ще получат всичко на куп и ще работят 150 мин без прекъсване?

# 295
Кат проЗ инженер да питам  - това, че в моделите пише време за работа 150мин, и никъде не се споменава ни модул, ни част .., означава ли, че ще получат всичко на куп и ще работят 150 мин без прекъсване?
Възможно е, но не е сигурно. И миналата година  в моделите беше обявено същото времетраене, но после се оказа, че все пак изпитите са разделени на части.

# 296
  • Бургас
Възможно е, но не е сигурно. И миналата година  в моделите беше обявено същото времетраене, но после се оказа, че все пак изпитите са разделени на части.

А това кога ще се разбере?

# 297
Срокът за заповедта досега беше до края на месец декември. Има предложение за изменение на наредбата и трябва да проверя дали този срок е засегнат там.
Редактирам се, проверих. Няма промяна.

# 298
Направих Календар на мероприятията за предстоящата учебна година (САМО ЗА СЕДМИ КЛАС). Ще бъде отворена екселска таблица, в която всеки ще може да нанася, когато разбере за някакво мероприятие, касаещо приема след седми клас. Например: приемен изпит (различен от НВО), ден на отворени врати в някоя гимназия, пробни изпити на някоя школа, които са отворени и за външни за школата деца.
Нанесла съм датите на НВО и на областните и национални олимпиади по БЕЛ и математика (призьорите от тези олимпиади получават по 100 т. на съответното НВО без да се явяват на него). Ако има деца с интерес към природните науки, ако желаят да нанесат и тези дати, все пак тези олимпиади участват в балообразуването на някои гимназии. Моля и да се пише името на град, ако е за някой ПИ в школа, която има филиали в повече от един град, за да не става объркване.
Имам опит какъв ад става при споделена свободна таблица. Затова ще помоля да не се трие информация и да не се злоупотребява.
Може евентуално администраторът да сложи линк в първа страница, за да го намираме лесно.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RiTTMPV6sLS-tzEStRjSPqUY … /edit?usp=sharing

# 299
  • София
Ние лееко се замисляме за спортно училище. Дали има някой друг с такива идеи?
              При нас родата настоява за музикално у-ще,ама ние с мама не даваме и дума да се продума по въпроса.Какво правим,ако изведнъж реши,че не иска да пее и свири? Същото мнение имам и за спортното у-ще.Със спорт и музика могат да се занимават без проблем /стига да искат/.
Принципно и аз не съм фен на спортните училища, но при нея интересът е от както се е осъзнала и то към различни видове спорт и само се задълбочава. Хич не държа да се профилира от такава ранна възраст, но ако продължи да се състезава, това предполага много отсъствия от училище, а не знам дали биха се толерирали в новото й училище (трабва да смени след седми клас училището, няма вариант да остане в старото). Та ме блазни заради възможността да тренира (зимен спорт е, няма как да е за няколко часа след училище, въпреки че има и тренировки в зала) и защото ще си спести стреса покрай матурите.

Общи условия

Активация на акаунт