СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

• 35 558
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Някой би ли предположил какъв ще е ефектът от по-малкия брой задачи по математика?
На мене ми е трудно да преценя.

# 271
  • Велико Търново
А защо като следващата година изтеглят по-рано матурите, пак ще учат до 30.06.? Frowning1
След 15-ти си е чиста загуба на време...

# 272
Някой би ли предположил какъв ще е ефектът от по-малкия брой задачи по математика?
Повече деца ще ги решат, по-висок общ и среден бал.

А защо като следващата година изтеглят по-рано матурите, пак ще учат до 30.06.? Frowning1
След 15-ти си е чиста загуба на време...
Защото такъв е законът. Все пак има и други предмети, децата трябва да ги оформят и по тях.

# 273
Ние лееко се замисляме за спортно училище. Дали има някой друг с такива идеи?
              При нас родата настоява за музикално у-ще,ама ние с мама не даваме и дума да се продума по въпроса.Какво правим,ако изведнъж реши,че не иска да пее и свири? Същото мнение имам и за спортното у-ще.Със спорт и музика могат да се занимават без проблем /стига да искат/.

# 274
  • Велико Търново
Да, по-скоро риторичен ми бе въпросът Wink За това, че така са го измислили и приели - ясно, но не виждам смисъл, както казах, защото по останалите предмети може да ги оформят до 15-ти юни. Тази година ги бяха приключили до 05.06. без математиката и БЕЛ.

# 275
  • София
Ние лееко се замисляме за спортно училище. Дали има някой друг с такива идеи?

Аз се замислях за художествените, но се отказах. По същата причина, спомената по -горе. Какво правим, ако изведнъж реши, че не й се рисува повече. Ако има траен интерес, ще се насочи натам след средното. 

# 276
  • Някъде в Европа...
Да, по-скоро риторичен ми бе въпросът Wink За това, че така са го измислили и приели - ясно, но не виждам смисъл, както казах, защото по останалите предмети може да ги оформят до 15-ти юни. Тази година ги бяха приключили до 05.06. без математиката и БЕЛ.
Точно затова се замислям дали да не го освобождавам седмицата след матурите и още на 12.06 да заминем на почивка, докато излязат резултатите..(последните 3 години го освобождавах я първата, я втората седмица на юни, мин. уч. година можеше до 8 уч.дни за цялата година, по-миналата до 10 д. общо от класна и директор)
И пак да се повторя - организацията времево между различните тип задачи определена ли е или се дава целия материал и самите ученици си разпределят времето от 150 мин?

# 277
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз по-скоро обмислям да включа и някое частно у-ще в избора, при евентуална издънка на НВО-то. Не съм решила кое все още. За американския не знам дали ще има шанс при положение, че няма да се готви за там, а са много малко другите опции, които да си заслужават парите след 7 клас.

# 278
Здравейте и аз да се включа в новата тема.
Пожелавам да е успешна годината и всички младежи да влязат, където искат!
Бързо приключи лятото и освен, че прочете задължителната литература друго моят синковец не е правил. По математика нямат никакви задачи дадени за лятото и пей сърце.
Четох, че вече сте закупили тетрадки да кажете по химия, биология и физика голям формат ли взехте или малък.

# 279
  • София
Аз се радвам, защото миналата година масово децата нямаха време да стигнат до последната задача. Което не е честно. Би трябвало всеки да има възможност да се замисли върху задачите, не само "машините", които са минали като бриз през първите задачи с изчисления.
А за да отсеят по-добрите математици, биха могли да дадат по-трудни задачи накрая, примерно последните три да са от състезателен тип.

# 280
  • Бургас
И аз се радвам, че са по-малко задачите по М, защото моя е много бавен. Все се притеснявам, че няма да му стигне времето.

Четох, че вече сте закупили тетрадки да кажете по химия, биология и физика голям формат ли взехте или малък.

По всички предмети взимам малък формат, освен по математика и БЕЛ. Достатъчно му тежи раницата и където мога спестявам по някой грам.

# 281
  • софия
По всички предмети си взе голям формат.

# 282
По всички предмети си взе голям формат.

И моята така Simple Smile

# 283
  • София
А за да отсеят по-добрите математици, биха могли да дадат по-трудни задачи накрая, примерно последните три да са от състезателен тип.
А дано, ама надали... Битката при високите балове ще е абсурдна. Не ми се мисли.

# 284
  • София
Малки и тънки тетрадки си приготви тя за разказвателните. Не пише много в тях. По една страничка план на урока.

Общи условия

Активация на акаунт