СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

• 35 546
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Aaa не,  до тук 55 лв са само помагалата и сборниците по математика,  . Учителката най-далновидно каза в края на годината какво иска и какво е домашното на децата от сборниците за 7 клас.
Какви нови помагала.. кога ще ги напишат и напечатат?
Учителката по БЕЛ се чуди от сега къде да вмъкне преговор на произведенията от 6 клас, защото след година едва ли някой ще си спомня нещо ...

# 331
Мария, то новото ще е просто преподредено старо. Като изпопълни детето всичко, което си купилa, няма да има нищо ново за вас Grinning Sweat Smile

Ganis, защо ти се налага да купуваш нови помагала? Аз в предната тема си развих тезата, че стига да се справя със задачите, как ще ги подредят не е важно. Точкуването ми е важно  и цяла година показвам на детето текстовите задачи, как само с отговора получаваш точки, колкото този който е написал какво приема за х, дори и да не знае какво да прави нататък. Но така или иначе, начинът, по който ще го уча да разписва не се променя.
Аз съм взела сборниците на Просвета, Коала, имам мноого хубав стар сборник от едно време и в училище, ако е същия учител, ще сме с на Архимед. Какво би ми повече дал сборник с щампа "по формата"?

# 332
Сборниците на Коала и Архимед за 7-и клас са доста дебели. С повече страници са от тези от предходните класове. Тях да успее да изрешава в по-голямата им част, ще му е повече от достатъчно.

# 333
Момичета, плашите ме с това, което чета. Нови изисквания, нов формат, нови помагала... От училище ни посочиха две задължителни - сборник и помагало по БЕ. Аз купих още няколко пъти по две. (Да има, не че ще ни остане време и за тях.) И сега, ако трябва да ги изхвърля и да купувам други?!...

# 334
  • София
Здравейте, на добър час на децата!
Да им върви леко годината и много успехи на изпитите.
Случайно ми попадна линкчето на вашата тема, до скоро бях на това дередже.
Мога да споделя, че седмокласната тема ми беше изключително полезна, надявам се, че и за всички вас ще бъде така. Нямам време да чета редовно, но ще хвърлям по едно оЧо.

# 335
Момичета, плашите ме с това, което чета. Нови изисквания, нов формат, нови помагала... От училище ни посочиха две задължителни - сборник и помагало по БЕ. Аз купих още няколко пъти по две. (Да има, не че ще ни остане време и за тях.) И сега, ако трябва да ги изхвърля и да купувам други?!...
Не знам дали ще ходите на уроци, но ако е така, наред с помагалата, които ще се ползват там + училищните, наистина няма да имате време за друго. Относно изхвърлянето, "книга" не се изхвърля! Wink Подарете я!

# 336
Е, естествено, че не ги "изхвърлям" буквално! Simple Smile Подарявам неизползваните помагала на познати учителки пенсионерки. Но не е там въпросът! Избързала съм с покупките явно.

# 337
  • София
Аз днес се чух с учителката по БЕЛ,която ще подготвя дъщеря ми.Та-уточнихме графика на часовете.Попитах я за помагала какви да взимам.Та тя каза че в набелязала някои и ще поръчва.Включих и себе си в поръчката .Та-няма да мисля за това. За софиянци да кажа-другата седмица ще има Алея на книгата на Витошка.Мисля да се разходя някой ден и сигурно ще се изкуша да взема нещо допълнително.По математика сме на Архимед.Имам свалено помагалото на Коала,ни не виждам кога ще има време за всичко това...Английският решихме че ще го прекъснем тая година.Предпочитам да не натоварвам излишно девойката тази година.

# 338
Моят син усилено пише домашно по математика. Учителят им по математика им е дал за задача да препишат всички формули и определения от учебниците за 5 и 6 клас. По време на изпита ще могат ли да ползват някакво помагало за формулите по геометрия?

# 339

Това са дадените формули тази година. Сами преценете има ли нужда от наизустяване. То, така или иначе, е незбежно след многото решени задачи.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 00:19 от petenka1983

# 340
  • Някъде в Европа...
Вярно ли са им дали и правилата за степени и съкратено умножение?! То е добре, де, за децата, ама чак пък толкова...та ние ги помним още от едно време...А като си представя, че синковецът днес луд го направих, че беше позабравил степенуването...

# 341
Е, защо пък да не им ги дадат?
За кандидатстудентски изпити даваха да се ползва цялата книжка "Четиризначни таблици и формули" (още имам вкъщи 2-3 издания от различни години, най-старото от 70-те), където освен формулите ги имаше и всички определения, на практика цялата теория 1-11 клас беше там. Много помагаше, ако не можеш да се сетиш за нещо, стига да знаеш какво търсиш и къде точно в книгата да го търсиш.

# 342
Много точно! Въпросът е да си запознат, да знаеш къде и какво търсиш! Wink

# 343
  • Някъде в Европа...
Е, чак пък основните правила при степенуването, не съм очаквала....

# 344
  • sofia
При големия ми син (набор 2003), НВО-то по мат беше точно 20 задачи за 60 мин. и втори модул (не помня колко задачи) с достатъчно време за размисъл. Всъщност, времето за работа е едно от най-важните условия за всеки изпит. Безумно е да не знаеш как да "тренираш", времето е основен фактор при тъпите им тестове.
По математика сборниците са с идентично съдържание, по училищния материал. Предполагам под нови помагала Ганис визира книжки със задачи по съответния формат.

Общи условия

Активация на акаунт