СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

• 35 528
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • Отвъд алеята зад шкафа

Това са дадените формули тази година. Сами преценете има ли нужда от наизустяване. То, така или иначе, е незбежно след многото решени задачи.

Може ли линк към формулите? Искам да ги принтирам.

# 346
# 347
  • София
Здравейте,
нова съм в темата, но тази година, като майка на седмокласник, ще ви следя с интерес и ще се включвам, ако преценя, че бих била полезна с коментар.
Аз съм записала моя син на курсове по БЕЛ и математика в квартална школа, за да му е удобно като локация, така че предстои да видим как ще тръгнат нещата. Стартират през месец октомври.
През лятото прочете задължителния списък по литература, решава малко задачи. Не съм се сетила за ученето наизуст на стихотворенията, но е много добра идея.
Целта ми за предстоящата учебна година е да не се стресира детето, да учи, но и да има възможност за игра.
Желая на всички много успехи!
Благодаря предварително за приема,

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 15:35 от heart

# 348
Здравейте, набор 06!
Майка на дете от 05 съм.

Първо искам да ви пожелая годината да мине така неусетно, както мина за нас. Не отричам променения ритъм на живот, липсващите уикенди и логистичното натоварване на родителите, но, уверявам ви, преди да се гмурнете в седмокласието, предстоящото изглежда много по-плашещо и травмиращо. Успех на децата и победен завършек!

Молбата ми е следната: в края на годината всички бяхме концентрирани около НВО. Никой не помисли за това, че след прекъсване на обучението по химия, физика, география, биология и история в 8-ми клас в ЕГ, децата ще имат в началото на 9-ти - входни нива, повечето - на съответния език. Затова, моля, когато получите учебниците, сканирайте преговорните раздели по описаните предмети и ги качете в седмокласната тема. Ще ползва и нас, и вас, и следващите набори, които ще се сблъскат с проблема при отдавна върнати учебници и напълно забравено съдържание.

Щастлива година, увенчана с удовлеторение и радост!

# 349
  • София
Благодаря за пожеланията! Ние сме на Просвета. Всички учебници ги има безплатно в електронен вариант, който е с много по-добро качество от сканиран.

# 350
О, благодаря! Не се сещах за това. Мислех, че ще сме принудени да направим абонамент в "Уча се", който пък за деветокласник не е оправдан. Нашите учебници в 7-ми клас бяха шарени - май само по литература беше на Просвета и не съм поглеждала електронните издания.

Още веднъж: на добър час и попътен вятър!

# 351
При нас малко по-лажерно са нещата, т.е. нямахме домашни , но пък решава малко задачки и най-накрая приключи с "Немили-недраги"....бавно му вървеше...остава му още един разказ и е приключил с прочита, но мисля и аз да поръчам Христоматията за 7 ми клас....поне всичко, което ще е необходимо  ще е на едно място...
В момента се чудя за Уча се - дали си заслужава абонамента?

# 352
  • София
Здравейте, може ли линк към обсъжданата Христоматия за 7 клас?
Благодаря предварително,

# 353
# 354
# 355
  • София
В момента се чудя за Уча се - дали си заслужава абонамента?
Аз ще си го подновя, но аз имам и второкласничка, така че дори и каката да не го ползва, за дребната ще е ок.

# 356
Днес му предложих да погледне някои неща в Уча се като преговор. Цитирам: "този тъп сайт не искам да го виждам". Този сайт така и не получи одобрението му. Ще преговаря по електронните учебници.
Абонаментът ми изтича през ноември. Ако петокласникът ползва сайта, ще подновят абонамента, ако обаче и той се опъва, сме дотук.

# 357
Здравейте, нова съм в темата и преди всичко искам да пожелая на всички седмокласници успешна година.
По математика освен на Коала ни казаха да вземем и на Просвета "Текуща подготовка по математика за НВО 7 клас" .
По български е на уроци и госпожата му дава да прави Тренировъчни тестове за 6 клас на Просвета и на БГ учебник, които са с формата на матурата.
Много полезни са помагалника по български "как се пише" и по литература с включените произведения от 6 клас.
Надявам се да съм полезна и да успеем да направим годината по-спокойна за децата ни.

# 358
Една седмица ме няма и вие 20 страници изписахте Simple Smile
Да се отчета и аз - тетрадки купени, сборници - нито един. Ще чакам началото на учебната година и да видим от школата какво ще препоръчат.
Скоро разчиствах и намерих цяла купчина сборници по математика, дадени ми от приятелка преди 2 години, ако стават - стават, ако не ще купувам нови.

# 359
По математика всичко става. Колкото и да им се иска на настаналите се в нишата с помагалата, лицето на триъгълника си е все страната по височината към нея/2.
Мен, ако питате и по български, въпросите касаещи граматиката са си все едни и същи.
Това ми е тъмна Индия с тезите в литературната част, но миналата година май обсъждаха предния набор някакви промени там и единствено помагалата предлагащи тях стават неактуални. Но и анализите на произведенията не виждам какво има да им се променя с преименуването на модули на части, промяна брой на въпросите и прочие. (любимото ми от тазгодишното НВО) Бай Ганьо би трябвало все така да обезценява спецификата на Виена, както досега. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт