Фентъзи и фантастика – тема 18

• 21 291
  • 704
  •   1
Отговори
# 555
Аз нямам чак омразен герой.

# 556
Христос Возкресе!

# 557
  • Бургас
Воистина Воскресе!

Ауууу,кастинга на Колелото е наистина ужас.

# 558
Воистина Воскресе!

Ауууу,кастинга на Колелото е наистина ужас.
Хвърлих едно око на кастнатите, не са ми познати, но младежа, който ще играе Ранд е симпатяга. Макар, че като се замисля актьорите от ГОТ не бяха познати преди сериала, а вижте какво стана.

# 559
я дайте насам каста

П.С. Меган, докъде стигна, успя ли вече да отпочнеш Колелото?

# 560
# 561
я дайте насам каста

П.С. Меган, докъде стигна, успя ли вече да отпочнеш Колелото?
Чета, до 33 глава съм. Пръсна се групата, предполагам, че в Кемлин ще се съберат.

# 562
Първото което ми прави впечатлене в каста е, че някакви нейзначително герои и героини Danya *,Loial,Alanna Mosvani, Лияндрин са поставени в Началото. Обаче не откривам Мин. Отделно че Алана и Лиандрин се повяват късно, в развитието на сюжета и за третостепенни персонажи. Мин Фаршоу, например е къде по-важна за сюжета, нищо че и тя им поддържаща роля. Хайде Лоиял добре, ама той ли е най-значим?.. Леане също няма да я срещнем поне до втора книга, а и не е възлов персонаж. Освен това не виждам логика Леане да е тук, а Сюан да я няма. За сметка на това Морейн е толкова назад. Смаян съм.
Скрит текст:
Та тя е централна фигура в първите 6 книги
. Сега по именат които съм избрани. Смаян съм. Наясно бях че ще ще набутат цветнокож актьори, но поне основните типажи следва да са от бялата раса. Това че са намерили мургав тип за Перин - окей, но Маделин Маден за Егвийн ? !!! Барни Харис е всичко друго, но не и Мат Каутон. Мат има веселяшко и бохемско излъчване, а този тип има войнишка прическа и излъчване "аз съм Рамбо". Лан и Логаин- моля ви не! Ще заплача! И двамата са сурови и мъжествени воини. За Логаин винаги съм си представял Хю Джакман, както изглеждаше като Върколака в първте серии.  А Розамунд Пайк за Мойрейн...леле.  Дори да й боядист косата къде е онова строго-сериозно излъчване. Не ! Страх ме е д погледна Том Мерлин! Ааааа. Няма мустаци!Няма мустаци!Все пък този е първият актьор който що-годе бива и ако си пусне мустаци и коса дори ще го приема, но не и с тази прическа - така е голям "ръб"  Ранд - не, припадам. Дръжте ме. Не предпоследно място е сложне, а е най-главният герой. Е, поне него са го докарали.
. Хъм, Нинив - Зои Робинс .Не бях чувал Нинив да е мулатка, но поне няма да има проблем с плитките. Я колко плитчиици

Така като гледам този каст - Ранд си е Ранд, Том с много усилия може да доизкусури, ако му сложт мустци и му порастне коса.. Трам  - добре, бива. Перин.......ммммммм. Хайде да речем че го приемам. Обаче Лан, Логаин, Егвийн, Моарейн, Мат веднага бих ги махнал и бих назначил нови актьори.

*това вероятно е Дейн Конгар

П.С. Забелязвам в първия епизод присъствието на четири Айед Сейдай - Моарейн, Алана, Лияндрив и Леане,
Скрит текст:
Пазителката на Печатите
. Не ми е ясно откъде ги набутаха толкова много, като книгата започва в едно село и с появата на Моарейн и Лан в него, което е събитие.

Меган, свиркай като свършиш първата част.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 00:08 от Лорд Сняг

# 563
Маделин Маден е потомка на аборигени. Няма лошо, красиво момиче. Ама Егвийн?

Ранд може и да могат да докарат с тоя актьор:
Скрит текст:

# 564
Усещам че ще има гадни промени в сюжета и ще има да плюеме ли плюеме....Grinning

# 565
За Ранд нямам възражения, става, него наистина може да го докарат. И бащата на Ранд - и той става, пък даже за Перин бих приел мулатче. Но Егвийн е всичко друго, но не и аборигенка.

Да, и аз имам такова предчувствие. Още в първия епизод засякох несъществуващи герои - Керен Нагаши, Максим и Айвън. В същото време отсъства Мин, която се поява още в средата на първа книга - макар и за малко -  а присъстват Леане и Лияндрин, които се появяват едва във втора книга. За Алана изобщо не си струва да говорим поне до 6-7 книга няма да я видим, а и след това се споменава твърде рядко. Обаче на - появи се в първи епизод.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 00:45 от Лорд Сняг

# 566
Може би ще я свърша днес, засега от тримата младежи Мат ми е най- малко симпатичен. От жените нито една. Харесва ми книгата, но все още очаквам да разбера защо е определяна като една от най- добрите или от някои най- добрата поредица.

# 567
E, то Мат в първите книги не върши нещо особено, а е жива беля. За първи път се проявява едва в края на втора книга, но пък от 5-та натам се наприключенства за цял живот. * Мат се сдобива с уникални способности в средата 4 книга (няма да казвам какви - сложно е за обяснение в кратък спойлер). Ама те в интерес на истината повечето  от героите се сдобиват на даден етап с уникални умения-
Снощи си припомних 2-книга набързо. Не че подценявам 1-ва, но 2-ра отново ви се стори много по-динамична и вълнуваща - интриги, заговори, срещи с нови народи, Ранд трябва да приеме съдбата си...1-ва все още ми бие малко на Толкин, оттам нататък действието постепенно ще се раздвижи, групата ще почне да се разпада - първо на момчета и момичета, после и на съставните си части. Ама да не издавам повече  инфо от сюжета.
припомних си и защо в началото не харесвах Моарейн - дразнеше ме, че им пуска на час по лъжичка инфото. По-късно като видях какви са другите Айез Сейдай реших, че тя е от най-нормалните (може би само Леане и Верин са ми били по-симпатичини)

*ако е някакво успокоение и аз не харесвах чак толкова Мат в началото.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 12:03 от Лорд Сняг

# 568
Аз май харесвах Авиенда от жените

# 569
от жените - твърдо Биргит и през повечето време Елейн. падах си по това колко беше щура. Но Елейн на няколко пъти извади луд късмет.  Е, не може да се сравнява с мега-гига-супер лудия късмет на Мат, но все пак беше напечено около нея.
Твърдо си харесах и Мин. някак хем ми изглеждаше земна, хем  -палава. И Алудра харесах, макар не колкото тях трите.
айлците не можах да ги възприема, също и Авиенда. прекалено странни обичаи имат за мен. Хайде  самата идея за джи-тох я разбирам, но той е ужасно сложен и въобще техният кодекс на честта е твърде непривичен за мен

Мисля че споменах, но пак ще го спомена -има много коментари на фенове, че Джордан като изграждал образа на Перин е използвал мотиви от Тор а за Мат - от Локи (предимно)  и в по-малка степен от Один. Може би за това би допада повече Мат - той е авантюрист и мошеник, залага всичко на едно хвърляне на зара. Докато Перин е изключително "земен" човек.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 12:13 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт