Stonewalling

• 8 360
  • 195
  •   1
Отговори
# 45
  • волно калдъръмче
Нормалната жена жена за теб трябва да покрива твоите критерии за нормалност. Доколкото разбрах, да е с хубава фигура, красива, секси, да е ... нали... в леглото, а за чиниите и битовизмите ще се погрижиш ти.

Моята представа за нормалност е жената да не се страхува да бъде себе си. Да има сила да се заяви ясно и да е безкомпромисна по отношение на важните за нея неща. За да не ти идва твърде агресивна и нападателна, нека постига своето с лекота (тук ти ще помагаш), така ще ѝ останат ресурси и сили да се раздаде във връзката.

Ху де, не се конкурираш. Защо ти е жизнено важно да гониш и демонстрираш висок стандарт?

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 22:17 от Вяра

# 46
  • Агент под прикритие
През цялото време си задавам въпроса дали тоз ингилизки термин не се припокрива с един друг - гьонсурат, и къде е тънката разлика?
Нищо общо. Стената си е стена, ти и приказваш, тя не реагира. Гьонсурата е нагъл и безочлив човек.

# 47
А така, еми това те питах, де, нали ме охарактеризираш и профилираш, Вяра Wink.

Не позна за битовизмите - и двамата ще ги правим, както дойде, според деня. Вариант две, спрямо човека е - разбираме се кой какво, делегира се и всеки си знае. И отново, относително е, просто всеки ще е съпричастен.
Както аз не съм готованец(така и така си правя всичко сам), така и тя няма да прави всичко и да се превръща в типична БГ слугиня, абсурд.

Много ми хареса изречението за помагането, и за да й остава време и енергия за връзката, точно така  Hands Thumbsup.

Какъв стандарт съм демонстрирал, къде? В грешка си нещо, че съм искал, едва ли не, точно обратното.

# 48
  • волно калдъръмче
През цялото време си задавам въпроса дали тоз ингилизки термин не се припокрива с един друг - гьонсурат, и къде е тънката разлика?
Нищо общо. Стената си е стена, ти и приказваш, тя не реагира. Гьонсурата е нагъл и безочлив човек.
Не реагира, за да извлече ползи. Първото за което се сещам е време за размисъл. Привидно не се интересува, но вътрешно не е така. Второто е да отключи словесен поток, който да осветли позициите на отсрещния, все пак той е в позиция на споделящ, т.е. слаб, търсещ разбиране, помощ. Трето, не е изключено и проблемът да се размие във времето и да се окаже, че усилията, които чисто хопотетично би вложил в решаването му, ще са напразни. Не на последно място - за самосъхранение и за изработване на защитна стратегия. Никой не мълчи просто така, щото иска да изглежда тъп или незаинтересован, сиреч стена. Описвам ти абсолютния нагъл, пресметлив и безочлив тип.

Фрагранс, нека забравим за малко теб и връзките ти и да се върнем на темата.

# 49
Никой не мълчи просто така,а? Ами мълчи. Просто така.
Последните постове изобщо не са по темата.
И щото се включвам, за да не е спам, ще нахвърлям. Мълчи просто така. С дни и седмици те подминава. Питаш каква е причината - мълчи. Мълчи ей така. Ти започваш да връщаш лентата, да се чудиш защо така се отнасят с теб. Отсреща мълчание, подминаване, все едно те няма. И когато му мине, каквото е имало да му минава- все едно нищо не е било. Мил, гальовен, загрижен.
Та, да- не сте по темата. Не знаете, не сте се сблъсквали просто.

# 50
  • волно калдъръмче
И щото се включвам, за да не е спам, ще нахвърлям. Мълчи просто така. С дни и седмици те подминава. Питаш каква е причината - мълчи. Мълчи ей така. Ти започваш да връщаш лентата, да се чудиш защо така се отнасят с теб. Отсреща мълчание, подминаване, все едно те няма. И когато му мине, каквото е имало да му минава- все едно нищо не е било. Мил, гальовен, загрижен.
Останах с впечатление, че се обсъжда друго - как при липса на желание за съдействие при решаване на проблем се задейства съответната стратегия. Това, което описваш, е много различно - изведнъж друг ти нахлузва шапката невидимка и пак той ти я сваля по собствено усмотрение, докато през това време безпокойството и чувството за вина те изяждат.

# 51
Извинявам се за офф-топика.
Както сме забелязали, винаги става манджа с грозде в такива теми и паралелни разговори/чатове.
Може и изцяло да забравим за мен, Вяра, просто ти отговарям на въпроса и разсъжденията.

# 52
Вяра, ами това е темата.
Не е стратегия. Човека му идва отвътре. В началото го опрадваваха, че е с такъв характер. Ами и характер не е.

# 53
  • волно калдъръмче
Вяра, ами това е темата.
Не е стратегия. Човека му идва отвътре. В началото го опрадваваха, че е с такъв характер. Ами и характер не е.
Ти как си го обясняваш? Елементарен човек, който си пази спокойствието. Няма очаквания и показва това с поведението си. Очаквания нямаме само към непознати, съответно се държи с теб като с непознат. Теорията за очакванията и разочарованията би могла да обясни подобно поведение.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 23:01 от Вяра

# 54
Ами не знам. С името на темата. С психопатия някаква. Не знам. И не искам да знам. Просто като прочетох обяснението за  Stonewalling и спомените нахлуха ... както се казва.

# 55
  • волно калдъръмче
Разбрах, мила, споделяш. Много е полезен твоят опит за темата. Сблъскала си се с едно от проявленията.

# 56
  • София
+100

Наистина е много трудно да се коментира, ако не си бил свидетел на такова нещо. С една малка поправка - "просто така"-то си има цел. Да  се храни с тревогите на другия и да се чувства значим. Такива хора се чувстват значими само ако могат да причинят нещо на друг, а не от собствените си постижения, радости и потребности.

П.П. Не е просто тъпак, гьонсурат или друго едноклетъчно. Това си е разстройство на личността. Повреда в човешкото.
Когато е тенденция и има задоволство, разбира се.
Както комнтирахме, всеки го е правил, но не псотоянно и не винаги.

# 57
Ох, баба ми го правеше това. Като се разсърди и не говори ден-два и аз през това време бушувам отвътре. С нея нищо не се обсъжда... да си разбрал. Била съм й повишавала тон. Казвам й, че е време да спре да ми дава акъл постоянно, защото ме дразни зверски. Тогава нямало повече нищо да казва. И млъква. От известно време не го прави това с мълчанието, обаче не спира да раздава непоискани съвети. Нормално ли е да ме дразни толкова много това нещо?

# 58
  • София
Да, нормално е да те дразни.
Ако е същата баба, за която си писала, че се грижиш главно ти, не й прави чест изобщо...

# 59
Пиша” просто така “, за да използвам думите на Вяра. Иначе е абсолютната истина, че му харесваше да те вижда объркан, притеснен, плачещ.... Тези твои реакции са нормални, при такова лошо отношение от човека, когото обичаш, който трябва да ти е опора и който ей така, решава, без никаква видима причина да те игнорира с дни и седмици. И да, харесваше му. Сега от разстоянието на времето си давам сметка. Но тогава, с лапешки акъл, на 17 бях, се загаджихме, на 20 бях като сключихме брак. Все го оправдавах, че е характер, че ще направи компромис, че ще се опита да не ме наранява по този начин. Не. Още по- зле с годините. Добавете и ревност. Ама болезнена, шизофренична ревност.
До омразата накрая. Чак не ми се вярваше, каква омраза видях в очите му, когато най-после събрах смелост да се отстоя и да го загърбя. Като във филм на ужасите беше... Отврат.

Общи условия

Активация на акаунт