Stonewalling

• 8 367
  • 195
  •   1
Отговори
# 60
През подобно минах и аз. Мислиш си, че с добро можеш да го промениш. Ами не, не можеш! Само ти се качва още повече на главата. Режеш до кокъл и това е!

# 61
Да, нормално е да те дразни.
Ако е същата баба, за която си писала, че се грижиш главно ти, не й прави чест изобщо...
Същата е, да. Реално аз нищо не искам от нея - нито да ми готви, нито да ми чисти - аз сама си намирам какво да ям и за нищо не я закачам. Само за това съм я помолила, защото ме изнервя, а като се прибера след работа искам да ми е спокойно. Няма... И резултатът е да не ми се прибира изобщо в нас и гледам само да спя и да се къпя тук... Не смея да се покажа пред нея - вечно има коментари - надебеляла си, пак си се чоплила, защо се чешеш, защо мокриш сапуна в манерката, защо се къпеш толкова дълго, защо имаш толкова много козметика, защо ядеш това, защо ядеш така, защо се прибираш в толкова часът, защо излизаш толкова често с един кой си... безброй коментари, сякаш ме следи под лупа за абсолютно всичко и винаги следва лекция, която не е придружена с адекватни доводи. Сутрин още не съм си отворила очите и се почва. След работа още обувките не съм си събула и пак... все ми вика "Ти си лоша, само ми крещиш". Знам, че решението е да се изнеса, работя по въпроса и живот и здраве средата на следващата година би трябвало да съм успяла. Ама, дотогава не знам как ще издържа, все повече ме вбесява. Обичам я, но това абсолютно ме подлудява, не ми е спокойно, даже ако нямам с кого да изляза след работа стоя в офиса до 22ч. само и само да не съм вкъщи повече от необходимото. Някой път е по-спокойно и не е чак така, но тия неща са се натрупали с годините. Знам, че е вкъщи по цял ден и й е скучно, ама не искам да се вторачва така в мен. Излях си го... Tired Face

# 62
  • София
Ми то си е тормоз. Дори да ти се струва, че е от възрастта и просто няма какво да прави. Работи по целта да се изнесеш, да Hug
Друго не знам какво да ти кажа Sad

# 63
Тя към всички е така, не е само към мен - просто аз съм по-често с нея в момента. Едно време много работеше и нямаше толкова време и енергия, ама сега гледай какво става Astonished

# 64
С точно, ясно и кратко подбрани думи да се каже - никакви оправдавания няма за възрастните хора, които постъпват съвсем съзнателно, още по-ясно - в такава възраст са, че биха могли да преосмислят постъпките си, но вместо това постъпват неадекватно, замазвайки.

# 65
  • София - Рим и обратно
От тая тема разбирам, че съм мъж.

# 66
  • София
Ти обикновено имаш толкова грубиянски изказ, че като нищо : )

# 67
  • София - Рим и обратно
Как нежно го каза.

# 68
  • София
Еми, женското начало си личи въпреки всичко.

# 69
  • София - Рим и обратно
Женското начало не ми пречи да не отговарям на тъпи или провокативни въпроси от страна на партньорите ми, откак се помня. Ама било темерутско да игнорираш, прочетох тук, мъжете имали склонност към игнор и избягване на конфликти и излишни патардии. Та, затова се замислих.

# 70
  • София
Най- добронамерено ти казвам, че не схващаш темата явно. Говорим за тенденциозно поведение, което индиректно мачка другия, не за избягване на конфликта. Щото в едно правене, че не познаваш човека, с когото живееш, има много повече драма, отколкото в един открит конфликт.

Женското начало беше за нежното ми изказване. Stuck Out Tongue

# 71
  • София - Рим и обратно

Женското начало беше за нежното ми изказване. Stuck Out Tongue
А ти май не схващаш сарказъм Blush
Добронамерено си признавам, че темата ми е безкрайно скучна и изнасям нежната си персона, прикриваща грубиянска същност, оттук.

# 72
Сърденето с мълчание доколкото разбрах е елемент на стоунолинг поведение - тоест наказвам те да си мислиш къде сбърка, превъзхождам те, като си промениш поведението както го искам, ще проговоря. Много е тежко за другата страна, особено ако е дете. Проблемът не се изговаря, а автоматично се решава по начина на мълчащия.

# 73
Вечно има коментари - надебеляла си, пак си се чоплила, защо се чешеш, защо мокриш сапуна в манерката, защо се къпеш толкова дълго, защо имаш толкова много козметика, защо ядеш това, защо ядеш така, защо се прибираш в толкова часът, защо излизаш толкова често с един кой си... безброй коментари, сякаш ме следи под лупа за абсолютно всичко и винаги следва лекция, която не е придружена с адекватни доводи. Сутрин още не съм си отворила очите и се почва. След работа още обувките не съм си събула и пак... все ми вика "Ти си лоша, само ми крещиш". Знам, че решението е да се изнеса, работя по въпроса и живот и здраве средата на следващата година би трябвало да съм успяла. Ама, дотогава не знам как ще издържа, все повече ме вбесява. Обичам я, но това абсолютно ме подлудява, не ми е спокойно, даже ако нямам с кого да изляза след работа стоя в офиса до 22ч. само и само да не съм вкъщи повече от необходимото. Някой път е по-спокойно и не е чак така, но тия неща са се натрупали с годините. Знам, че е вкъщи по цял ден и й е скучно, ама не искам да се вторачва така в мен. Излях си го... Tired Face

ArrowТака са възрастните и родителите, Уейвче.
Затова, сама на квартира и срещи колкото да се видите, да помогнеш с нещо, ако има нужда и дотолкова. Младо със старо не може да меля. Другият вариант е, да си хванеш гадже
 fadein.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 11:42 от FragranceFanatic

# 74
През подобно минах и аз. Мислиш си, че с добро можеш да го промениш. Ами не, не можеш! Само ти се качва още повече на главата. Режеш до кокъл и това е!

Да, и аз това си мислех докато четях. В общи линии съветите на психолозите към потърпевшия са 2-3, единият от които е емпатия, другият дистанциране и деперсонализиране. Да, но според мен това са неща, които работят само временно и всъщност удължават агонията на "жертвата". Като казах жертва, на няколко места срещнах дискусия, която помества подобен тип поведение в графата емоционален тормоз. И като се замислиш, не е далече от истината. Проблемът на подобен тип поведение не е в мълчанието, което хората най-често си представят зад термина. Истината е, че той обхваща различни типове поведение, които са целенасочено злонамерени и умишлено целят да поставят потърпевшия в състояние на унижение, пълно объркване и под контрол, от което атакуващият изпитва задоволство.

Общи условия

Активация на акаунт