Stonewalling

• 8 387
  • 195
  •   1
Отговори
# 105
Не си тръгваме.Надяваме се човекът отсреща да се осъзнае, да ни разбере. Не сме наясно, че той не иска да се осъзнае, че те наранява. Казваме си: и този път ще простя. Той ще разбере.
  Или за ден - два се променя, прави каквото трябва. След което се отпуска и си става същия, какъвто е бил преди. Ти пак търпиш, докато ти писне .... и тази цикличност се повтаря докато .... всеки е с различен праг на търпимост. Различни надежди.  Много глупави - като мен, които късно разбират, че това не е въпрос на възпитание, а тотално нежелание да поемат отговорност. Да разберем, че има хора, на които просто им прави удоволствие да те мачкат.
 А повярвай ми, това ми е много трудно да го приема и сега, след всичкото преживяно и научено.

# 106
  • Агент под прикритие
Погледнете обаче и от добрата страна: stonewalling-а бори много ефективно gaslighting-а. Sunglasses

# 107
Погледнете обаче и от добрата страна: stonewalling-а бори много ефективно gaslighting-а. Sunglasses
Този, който прави съзнателно и хронично stonewalling с партньора си, често продължава и с гаслайтинг (ако види, че stonewalling-а спре да действа). Не е нужно да се говори с някой, за да му прилагаш гаслайтинг. Например "тормозителя" сменя местата на вещи, които си имат определено място, отваря прозорец след като човекът току що го е затворил и чака да го попиташ дали той  го е отворил и отрича естествено, ако се излъжеш да се вържеш и ей такива разни психо номерца за привличане на внимание и опит да те изкарат виновен за състоянието им и по-луд от тях... Излизаш някъде, за да не търпиш stonewallinga и се оказва, че човекът те следи, но ако му кажеш, те изкарва луд и че си внушаваш... Sunglasses

# 108
  • София
Е, това с предметите е много учебникарско предвид, че от там идва терминът. Има буквално хиляди начини. Но си права, те хвърлят по теб, каквото "хване". Примерно, ако не реагираш на мълчанието, след няколко дни ще те обвинят, че ти им мълчиш. И ще се опитат да те убедят, че ти си се фръцнал/а. Joy
Абе, като цяло хората, които много повтарят "ти си луд/а, не си разбрал/а и внушаваш си" са си манипулативни. Има мини вероятност срещу тях да стои дебил, който не отбира от дума и си фантазира, но повечето хора са си нормални.

# 109
  • Агент под прикритие
Този, който прави съзнателно и хронично stonewalling с партньора си, често продължава и с гаслайтинг (ако види, че stonewalling-а спре да действа). Не е нужно да се говори с някой, за да му прилагаш гаслайтинг. Например "тормозителя" сменя местата на вещи, които си имат определено място, отваря прозорец след като човекът току що го е затворил и чака да го попиташ дали той  го е отворил и отрича естествено, ако се излъжеш да се вържеш и ей такива разни психо номерца за привличане на внимание и опит да те изкарат виновен за състоянието им и по-луд от тях... Излизаш някъде, за да не търпиш stonewallinga и се оказва, че човекът те следи, но ако му кажеш, те изкарва луд и че си внушаваш... Sunglasses

А, да бе, и как точно ще го накараш да се усъмни в паметта си, усещанията си и дори психическото си здраве, ако не говориш? Това с местенето направо кърти, ама много заучено ми звучи.

# 110
А, да бе, и как точно ще го накараш да се усъмни в паметта си, усещанията си и дори психическото си здраве, ако не говориш? Това с местенето направо кърти, ама много заучено ми звучи.
Абе кърти ама ми се е случвало Joy
Тихичко правиш учебникарски номера и чакаш реакция, понеже stonewalling-a не е трогнал, който трябва. Извратено е, но има и такива хора - факт. Wink

# 111
Може, може да има местене на разни предмети, не точно за да те изкарат луд, но с цел да ти се направи напук, ако знае ясно по какви съображения държиш нещо да е по този начин. И то не от разсеяност, а точно, за да се опита да те подразни.
Точно във връзка с правенето напук, съм правила експеримент да кажа нещо, което противоречи на реалните ми мисли и да гледам реакцията - автоматично се заемаше противоположното мнение. Просто, за да не е на моето. Даже така съм успявала да спечеля дребни тихи победи, докато човекът си мисли, че той е спечелил неговата игричка. Но в един момент да се правиш на маймуна и да обмисляш всяка дума и действие с няколко хода напред, става изморително.

# 112
Примерно оставяш каишката на кучето до вратата, където обикновено си стои. Тръгваш за разходка - няма я. Обръщаш къщата - няма я. Импровизираш с друга каишка и все пак изкарваш кучето. Връщаш се и виждаш каишката до вратата. Гарнирано със stonewalling си е пълна психария Joy Шута и с 200, както казват тук.

# 113
Да бе, някой ми е опротивял и аз ще седна да се обяснявам с него защо повече не съществува за мен, как ли пък не.
Това май си е обикновено късане на отношенията, а не stonewalling. Според мен поведението на тези е с цел да те манипулира/накаже, но и задържи в живота си. Просто, докато си там, очакват обикновено ти да отстъпиш. Самият факт, че такива хора започват да те търсят усилено, ако ти самият не реагираш на емоционалното изнудване, говори, че си е чиста манипулация за постигане на собствени цели. Да чуеш после колко си лош, като наистина спреш да искаш да виждаш такива. Smile

Иначе като партньор сигурно е ужасно гадно; все пак са намесени чувства, роднини и евентуално деца.. Да прекъснеш такова приятелство не изисква кой знае колко време и като гледам, от една определена възраст нататък хората се научават да късат доста бързо с неподхождащите контакти.

# 114
Разпознах себе си Grinning  - когато партньорът спре да ми бъде интересен, позитивната емоция към него се е изчерпала и от моя страна се е породила досада към неговото присъствие, спирам да възприемам неговите нужди, желание да обсъждаме нещо, изобщо да общуваме. На моменти съм усещала буквално, че този човек ми пречи с присъствието си.
Обаче, понеже не сме били женени, съм прекратявала връзката бързо. Вече при хората с брак не знам как стоят нещата.

# 115
  • София
Наистина не мога да асимилирам как ако някой те дразни дори с присъствието си, все още си във връзка с него. Дори за месец, за седмица.

# 116
Наистина не мога да асимилирам как ако някой те дразни дори с присъствието си, все още си във връзка с него. Дори за месец, за седмица.
Един човек не ти става неприятен изведнъж.
Има хора, които са много needy - не знам точко как да го преведа, извинявам се. На мен това ми е адски неприятно, но не го осъзнавам веднага, то няма и как. Усещаш го в процеса на отношенията, които развивате.

# 117
  • София

Говорим за друго според мен Peace

# 118
Like_Smoke я помня като привърженичка на полигамията и суинга от преди години Simple Smile
Какви тъпотии помни мозъка ми Smiley

# 119
Човек помни каквото му е интересно... Smiley

Общи условия

Активация на акаунт