ДЕКЕМВРИйски мами се вълнуват, започват за бебчо да пазаруват! Тема 7

• 28 231
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета, мен ме няма никаква в писането, но най-редовно ви чета Hug сега ще наваксам като ви споделя, че по-миналата седмица вдигнах температура  и ме втрисаше без да имам никакви болежки реших, че е нещо вирусно обадих се на АГ и тя ми каза да пия парацетамол и на другия ден да отида при нея понеже беше късно вече и тя не беше на работа, на сутринта (към 5-6 часа)  обаче се събудих и усещах, че имам температура измерих я и беше 39,7 с ММ бързо я свалихме с компрес от вода и оцет и парацетамол . След като отидох до АГ ми пусна изследвания и се оказа, че имам възпаление на бъбреците аз и преди съм имала но е била доста отдавна още бях ученичка и се очудих понеже тогава имах цистит и болки, а сега нищо но както и да е , полежах си в болницата една седмица,и аз в момента пия неоренал пиех и аугментин но го спрях вече. Сега съм добре днес бях на преглед и ще си имаме момиченце Heartpulse до сега все се криеше но днес реши да се покаже, утре влизам в 22г.с. а в събота съм на ФМ и след нея ще пиша отново да споделя как е минало Grinning Hug

Памела, дано не се случва повече и безпроблемна бременност оттук нататък! Също така честита принцеса! Стискам палци за ФМ всичко да е наред Simple Smile

# 151
Памела честито момиченце и дано няма проблеми повече . Алегра другия четвъртък и аз ще ходя ще е темата за кърменето, та може да се видим. Simple Smile

# 152
И аз тези дни бях малко по болница. Нямам никакви проблеми, но заради болнични трябваше да постъпя за 3 дни. Вечер се прибирах да спя в къщи, а сутрин пак там, та по цял ден. Много неприятно.... Пуснаха ми ПКК и микробиология. Хемоглобина ми е добре 117, PH 8,5 ми направи впечатление  но доктора нищо не каза. На микробиология излезе обаче някакъв стафилокок. Исписа ми антибиотик  за 6 дни и след това пак трябва да ида на проверка. Сега обаче се чудя, като постъпването в болница беше само за парлама,дали иследванията да реални. Да не пия антибиотик напразно??? Аз течение си имам от началото, но нямам сърбеж, нито има мирис

# 153
И аз тези дни бях малко по болница. Нямам никакви проблеми, но заради болнични трябваше да постъпя за 3 дни. Вечер се прибирах да спя в къщи, а сутрин пак там, та по цял ден. Много неприятно.... Пуснаха ми ПКК и микробиология. Хемоглобина ми е добре 117, PH 8,5 ми направи впечатление  но доктора нищо не каза. На микробиология излезе обаче някакъв стафилокок. Исписа ми антибиотик  за 6 дни и след това пак трябва да ида на проверка. Сега обаче се чудя, като постъпването в болница беше само за парлама,дали иследванията да реални. Да не пия антибиотик напразно??? Аз течение си имам от началото, но нямам сърбеж, нито има мирис

Разбира се, че са реални-как някой ще ти изпише антибиотик на измислени изследвания. Ти си в болница, правят ти изследвания, изписват ти каквото е нужно-без значение, че ти си отишла само да болнични. Все пак това го знаете само ти и твоят лекар-здравната каса-не

# 154
Охх, незнам съмнявам се защото аз реално резултати от изследвания не видях. Всичко което видях е от епикризата. А имам епикризата от преси 2 години, където лежах за гастрит , а в епикризата пишеше че имам чернодробна недостатъчност. Като питах доктора, защо е записано така, каза да не обръщам внимание, то било от предния пациент на който писали епикризата..

# 155
Вили, ако се ъмняваш пусни една микробиология на своя глава. Но побързай, че до колкото знам, стафиликокока не е шега работа.

# 156
Охх, незнам съмнявам се защото аз реално резултати от изследвания не видях. Всичко което видях е от епикризата. А имам епикризата от преси 2 години, където лежах за гастрит , а в епикризата пишеше че имам чернодробна недостатъчност. Като питах доктора, защо е записано така, каза да не обръщам внимание, то било от предния пациент на който писали епикризата..

Направо съм потресена-тук става въпрос за твоя живот и детето. Мноого несериозно ми се струва да ти пускат измислени изследвания и да ти предписват антибиотик. Никога няма да ми мине през акъла такова нещо-все пак говорим за лекари и болница!
Пък и до колкото разбирам това е предписано от лекаря който те следи-ти ако не му вярваш как се следиш при него?

# 157
Той лекаря предписва по това което вижда  на епикризата. Няма къде да пусна нова микробиология поне до понеделник. Ще почна антибиотика, пък да видим.

# 158
Здравейте, момичета? Какви шишета ще купувате? Стъклени или пластмасови и каква марка и колко броя?

# 159
Привет,
Аз съм много навита да кърмя, но все пак мисля да взема едно малко пластмасово за вода и едно голямо стъклено, ако се наложи да оставя малката на татко и или баба. Избрала съм НУК със каучуков биберон. Първоначално мислех за силиконов, но зълва ми ме посъветва, да взема с каучуков, защото в началото бебетата били слабички и от каучуков им е по - лесно. По мек е.

# 160
Здравейте, момичета? Какви шишета ще купувате? Стъклени или пластмасови и каква марка и колко броя?
Лу, на първо време съм решила да вземем стъклени , защото са доста по-лесни за чистене и не се захабяват. Така направих с Вики.
На марка все още не съм се спряла . Ще видя какво се предлага и ще реша. С Виктория позлвах на НУК и Медела , сега не съм сигурна. Може и да взема от по-известните марки по едно, две шишета (с изключение на Томи Типи) и да видя кое ще приеме тази буболечка.

На пластмасовите минавам след 6-ти месец , когато вече започват сами да си ги държат. В нашия случай ги изпочупихме до тази възрадт и после директно ги замених🤣

# 161
Алекс, защо отхвърляш томи типи? Аз мисля точно такива да взема със система анти колик. Чудя се и за Авент

# 162
Аз съм за шишетата на Авент с новата джаджа вътре против колики. Пускат ги намалени 5бр за 53-55 лева

# 163
Аз купих стъклени на Avent. Поне докато започне да се храни само ще си ползвам тях. Ще купя и едно пластмасово за вода, като излизаме навън. Посъветваха ме да взема стъклени, защото не се захабяват и се почистват по-лесно.

# 164
Лу, отхвърлям Томи Типи , защото знам за злощастни случаи с техни шишета и биби, отделно , че не са ортодонтични (доколкото знам)....

На мен ми е достатъчно като довод , че им се откъсват части от силиконовата/каучуковата част на бибите , без да има грешки в употребата и при честа смяна.
Имам страх от задавяне , ако не съм споменала ,и дори без да мисля за шишетата съм си малко шаш и паника на тази тема😬😂

Не искам да навлизам прекалено надълбоко за самата марка, защото всеки сам си решава.
Просто съм резервирана към нея поради тези три причини:
1) китайски са
2) не са ортодонтични(по това , което последно четох)
3) знам за нещастни случаи😕

Иначе и аз мисля да кърмя , но както направих с Вики, и ще замразявам , защото после мога да я оставя на баща ѝ и да излезна. Иначе постоянно мама  трябва да е в комплект с бебчето. После пък и по-лесно свикват да пият от шише.
Бях доволна и от това , че след като ми спря кърмата , можех да давам на Вики още няколко седмици.
Има си схеми в нета за начинът на замразяване и съхранение.

Общи условия

Активация на акаунт