Кралски работи и клюки - септември 2019

• 124 533
  • 2 987
  •   1
Отговори
# 2 550
Removed не се ли отнася за стъпките, по които са отдалечени. Т.е. те са 1/3 втори братовчеди.
А, не 1/3. Half-third пък какво е? 1/6?

# 2 551
Нямам идея какво е полу-трети. Ще им прегледам род. дърво след малко, за да се ориентирам.

# 2 552
  • Чужбина
Много е гадно с това removed. Веднъж се опитах на моето фемили да направя такава схема и съвсем се обърках, кой, къде трябва да е.

Ето схемата, по която се определя:

Скрит текст:

Half-third cousin twice-removed - това чудо половин ме притеснява.

Иначе на български, какъв й се пада тоз мъж?

# 2 553
Много е странно, ако са само трети братовчеди означава, че имат общи пра-пра-пра баба и дядо, обаче twice removed би трябвало да означава, че са от различни поколения. Обърках се.

# 2 554
  • Чужбина
Ако й е трети братовчед, с 2 стъпки, това означава, че той е внук на твой трети братовчед.

Може ли наистина да е така?

# 2 555
Cousines twice removed не означава ли, че са втори братовчеди?
Някаква част half-third втори братовчеди.

# 2 556
  • Чужбина

Пълна мъгла ми са тези роднински връзки.

Тея у Англия са Сичките втори-трети братовчеди, не-знам-си колко пъти римуув-нати.

Някъде четох, че всички хора на Земята са някакви братовчеди, 50 пъти римуув-нати, но колко е вярно ...

Значи, този Джак на Евгения (Йожени) е пра-внук на някакъв си Джак Коук, който бил ... егати службата ... Церемониалмайстор, трябва да се превежда, според мен - Gentleman Usher на Джордж 4-ти, а така също и екстра церемониалмайстор на Баба.

Пише, че роднинската връзка на Евгения и Джак е през някакъв си Томас Коук.

Но при тия има и име Спенсър.

Аз ви казвам, че тия сите са роднини там у ОК.

Намерих - ето:

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 19:31 от Eleonora_27

# 2 557
Сложни са тези връзки.
Не. Втори братовчеди са си second cousins. Това removed променя нещата, а полу - трети съвсем ме обърка. Не мога да намеря род. дърво.

# 2 558
Колко неща научих днес от темата и за колко още ми се събуди любопитството Simple Smile

Сега ще се опитам и аз да намеря кое им е общото на Беатрис и годеник, че току виж излязла и сметката Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 559
  • Чужбина
Колко неща научих днес от темата и за колко още ми се събуди любопитството Simple Smile
Ми дайте да пускаме повече история, вместо да им одумваме одеждите на роялите.

Айде, виж я връзката. Аз ще прочета, кой на кого е направил деца.

Есме, по-горе съм пуснала дървото.

# 2 560
Аз пък си признавам че последните N страници ги прескочих с огромен кеф! Кой къде се е врял преди стотици години въобще не ми привлича никакъв интерес.

# 2 561
  • Чужбина
Кой каквато страст си има, second.

Аз умирам да се ровя в такава информация. Дай ми на мене да се ровя ...

Момичета, открих много як сайт.

Вижте:
http://www.thepeerage.com/info.htm

Ето тука има за предците на Джак на Евгения:
http://www.thepeerage.com/p10360.htm#i103591

# 2 562
Така ще се опитам да разплета работата.
Този господин се казва Томас Коук
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thomas_Coke,_2nd_Earl_of_Leicester
и имал девет деца, едно от които е лейди Джулия Коук. Тази Джулия е пра-пра-пра баба на Йожени по майчина линия.

Така. Томас обаче се оженил повторно и се сдобил с още шест деца. Едно, от които е Джон Спенсър Коук. Джон се оженил, имал деца и едно от тях е Силия Коук. Тази Силия е баба на мъжа на Йожени.

Стана ли по - ясно?🤣🤣🤣

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 19:51 от EsmeWeatherwax

# 2 563
second, ето нещо за теб Simple Smile
Тази снимка ми е ужасно изкуствена
Скрит текст:

Тези ми допадат много повече: https://www.instagram.com/p/B23wOreghd7/?utm_source=ig_embed& … tm_campaign=dlfix

Аз май няма да го разбера това с братовчедите, това обяснение окончателно ме обърка.  
Скрит текст:
First cousins share a grandparent, second cousins share a great-grandparent, third cousins share a great-great-grandparent, and so on. The degree of cousinhood ("first," "second," etc.) denotes the number of generations between two cousins and their nearest common ancestor.

The term "removed" refers to the number of generations separating the cousins themselves. So your first cousin once removed is the child (or parent) of your first cousin. Your second cousin once removed is the child (or parent) of your second cousin. And your first cousin twice removed is the grandchild (or grandparent) of your first cousin.

# 2 564
Черно белите са 🔝

Общи условия

Активация на акаунт