Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 13

• 56 275
  • 752
  •   2
Отговори
# 180
  • София
аз имам 6 стимулирани опита и доста на ец.
моите наблюдения са че на ец ембрионите поне на въшнен вид са по-добри.
детето ми е от ембрион или на ец или на такъв с няколко менопура накрая. просто не знам кой от петте върнати ембриона е.
имам и още няколко пол. теста, които са пак от ембриони на ец.
но се иска търпение, там има много налучкване и доста често се изпускат фоликули.

# 181
Аз бих казала, че със стимулация има по- голям шанс. Аз също съм на 40 год. с три опита зад гърба си и с едно здраво детенце вече на 8 месеца. Според моя доктор има по- голям шанс от повече изкарани яйцеклетки. Моя резерв е горе долу запазен вадим около 12 яйцеклетки. Когато правих опитите бях попитала за ЕЦ , но доктора ми каза, че имам по- голям шанс за повече ембриони от стимулиран опит. Скоро ще искам да се боря за второ детенце и тогава ще видим към какъв опит ще пристъпим.

# 182
Моя доктор беше категоричен, че ЕЦ е за млади жени, с идеални хормони, защото качеството на Я, с възрастта става лошо и това което се извади може да не е годно за оплождане или ЕТ. Освен това се вади 1 Я и се протаква във времето да събираш достатъчен брой Я за оплождане и ЕТ, т.е губиш месеци......
При стимулирания цикъл, все пак Я се стимулират да узреят по-добре и т.н и вадиш наведнъж голямо количество.

# 183
Мисля си,че при запазен относително резерв е по -добре може би стимулация....Естественият си е мъка,финанси и по 1-2 ф.....проточва се във времето,както и Бамба каза...

# 184
Късмет, mandaria! Flowers Four Leaf Clover Hug
Бубанка, щом Естрадиола е нисък, няма проблем,
така знам от ТР, имам 2 познати, които отдавна родиха,
бяха с киста и З.Ф. по време на стимулация.
Ако не е фреш трансферът, не мисля, че гъбичките пречат.
Всичко е частен случай все пак, но най-важното е ембрионът да е здрав,
другото е поправимо. Разбира се, най-добре е да няма никакви инфекции!
На мен МБ никой не ми е искал преди трансфер.
В ТР правят задължително промивка, в Чехия не ми правиха,
само ме намазаха с нещо неприятно.
Късмет! Стискам палци! Heart Hug
ljubica2, аз въпреки че съм слаба и се храня здравословно,
установих, че вдигам холестерол от прогестероновите препарати след трансфер.
Казаха ми, че било нормално. Холестеролът по принцип е опасен за сърцето,
запушва артериите, но за фертилитета не съм чувала да играе роля.
Успех! Hug

# 185
Мерси Сиси,ами след кръвните преди 6дни док.ми писа ,че естрадиола е нисък и може да пия Клостила ,но днес на прегледа се  ошашавих леко.
Прегледа ме друг доктор не моя,мери шери,мърмори си нещо,писа в компа,накрая го попитах какво е положението .Един Ф.в дясно 16 мм.,в ляво - Ф.11мм и две кисти ,едната от които е эапочнала да лутен.( свива).
Питах го какво следва,каэа че трябва да иэчакаме кръвните реэулт.и ще ми эвънне.Каэах и эа гъбичките,каэа че няма проблем(аэ снощи сложих първата свещичка),но е добре ако има пункция всичко да е чисто,а и не пречи на ултраэвука че вътре има крем,(толкова се притеснявах эа това точно).
Момичета чак ми е смешна ситуацията ми,чудно ми е на кой Ф.ще эаложат,на по-големия или на по-малкия.
Попитах док.дали може две пункций да се направят ,эасмя се широко и каэа не,но въпроса ви е логичен .Stuck Out Tongue Winking Eye

# 186
Бубанка, късмет, мила! Heart Hug
Не съм започвала с киста, затова от личен опит не мога да говоря,
но тези момичета ги познавам лично, и двете бяха пациентки на моя док.,
едното момиче имаше тази киста от месеци,
пунктираха й я след пункцията, не се повлияваше от хормонални,
другото момиче даже не знаеше, че има, като почваше, док. я е видял,
но казал, че няма да пречи, и тя беше притеснена, но и при двете всичко се разви добре.
Дай боже и при теб да стане така!
Да, не пречат остатъците даже при пункция, те ще си почистят, ако се налага.

# 187
Не разбирам как ве преглежда друг доктор?

# 188
Не разбирам как ве преглежда друг доктор?

Любица ,моя доктор почива днес,эатова ме прегледа друг.Имам си досие в компютъра и се нанася всичко от прегледите,след това м/у 13-14 ч.докторите се събират на оперативка .След 14ч.виждаш в онлайн портала коментара на док.как да продължиш и какво следва.
Неэная как е при теб,аэ съм била в 3 Клиники ( никога в България) и така се е процедирало,т.е може и друг доктор да те прегледа ,а не само твоя.
Намирам го эа нормално,докторите също трябва да имат почивен ден,а в таэи клиника работят и събота и неделя.

# 189
  • София
Здравейте мили момичета!

Моят експеримент завърши безславно преди да е започнал - след близо две години усилия. Така и не стигнах до трансфер заради послушаният лош съвет да замразяваме я, а не е. Всички други лекари ме съветваха, че няма никакъв смисъл от това упражнение - започнах на 40, а вече съм на 42, защото на тази възраст замразяване / размразяване допълнително уврежда я, но аз послушах докторката. Е - повечето не преживяха икси-то, а тези, които го преживяха не се развиха.

Много ми е мъчно. Много надежди, финанси, усилия, ходения, изследвания - и това... Уж всичко беше ок, а накрая - 0.

Трябва да почина и да се наплача хубаво. Това ще отнеме много време. Много, много съм разстроена. Не просто заради неуспеха, а защо послушах съвета им за такава стратегия, при положение, че 3ма други отлични специалисти, на които вярвам ми казаха, че така ще стане, и така и стана, още преди да започна.

Мисля, че ще опитам поне още веднъж някъде другаде. Някога.

На вас благодаря за подкрепата и стискам палци с две ръце да ме изпреварите в най-скоро с добри новини! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 190
  • тук-там
Мелинда, много съжалявам за неуспеха! Доста неприятен и тежък за теб момент! Много е важно обаче да не се самообвиняваш! Твоята стратегия е валидна и няма нищо кой знае колко рисково да замразиш Я според мен. Аз съм замразявала една Я, която се размрази без проблем, оплоди се и се превърна на бластоцист АА. Нямаше имплантация, защото вероятно не е била достатъчно качествена, за да се захване. Но все пак ... тогава бях на 44. Знам и за много подобни случаи около мен. Така че ... изобщо не се обвинявай, а по-скоро търси проблема. Колко бяха Я, които не успяха да се оплодят и развият?

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 00:33 от mtz

# 191
Melinda11,първо искам да ти кажа,че много съжелявам,че така са се случили нещата при теб,но няма да све отчайваш.Аз събирах яйцеклетки.Писала съм и преди започнах на 41.събрах 10 за година.Оплодиха ги на веднъж и до 3-ти ден оцеляляха 9 .До 5-ти ден което отчитам аз за грешка само 4.После имах 2 неуспешни трансфера/42-43/,но това смятам вече е до качество.Основния проблем според мен е това,а не замразвване ,размразяване и т.н.Не се обвинявай..по принцип си мисля,че не е лоша стратегия,но за качството на тези години....пфу...Прегръдки.

# 192
Melinda 11 , прегръдка от мен,не се самообвинявай,ще успееш ВЯРВАМ.

Момичета прогестерон на пункция не трябва ли да е под 1,5 ng..
Моя днес е 1,7 ,a Е-457, FSH-14, LH -14 ,и док.ме вика в четвъртък сутрин на преглед,тоя май ще эаложи на по-малкия Ф.(днес 11мм),странна работа а.

# 193
Мелинда, много съжалявам за случилото ти се! Едно силно гуш от мен имаш. Не се обвинявай, то при ин витро на всеки етап може да стане фал. Аз се опитвах да замразявам ембриони, но само първото стигна до бластоцист. След 9-тата или 10-тата пункция (загубих им бройката) се спряхме малко. Обвинявах се, че се съгласих да ги дупчат за ПИД. Няма смисъл да се тръшкаме за неща, които са в миналото. Наплакване му е майката и после с нови сили на първа линия.

# 194
Melinda 11 , прегръдка от мен,не се самообвинявай,ще успееш ВЯРВАМ.

Момичета прогестерон на пункция не трябва ли да е под 1,5 ng..
Моя днес е 1,7 ,a Е-457, FSH-14, LH -14 ,и док.ме вика в четвъртък сутрин на преглед,тоя май ще эаложи на по-малкия Ф.(днес 11мм),странна работа а.
Мисля,че прогестеронът до 1 беше ок преди пункция.

Общи условия

Активация на акаунт