Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 13

• 55 667
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета. Моля за мнения, съвети и каквото се сетите на фона на моите опити:
Юни с фемара
5ти ден ДЯ 1ф 17мм и 1 ф 10мм, ЛЯ 1ф 16мм и 1 ф 11мм
8ми ден Е2 112.1 ЛХ 8.04, ДЯ фол 21мм и ЛЯ фол 20мм, Цетротид в 16ч и Хориомон
10ти ден пункция - само 1 яйцеклетка, която не се оплоди

Август на ЕЦ
3ти ден ДЯ 1ф 12мм и ЛЯ 1ф 9мм
6ти ден Е2 135.9 ЛХ 3.8, ДЯ фол 18мм
7ми двн Цетротид в 17:30ч и хориомон вечерта
9ти ден пункция - яйцеклетката се оплоди и замразихме бластоцист на 5ти ден

Октомври на ЕЦ
7ми ден ЛЯ 1ф 13мм ДЯ 1ф 12мм
9ти ден ЛЯ 1 ф 15мм и ДЯ 1 ф 17мм, Е2 106 ЛХ 5.98
10ти ден Цетротид с 16:30ч и хориомон
12ти ден - фоликула се е спукал след като са ме упоили и нямаше пункция (преди упойката ме прегледаха и фоликула си беше там)

Ноември на ЕЦ
3ъи ден ДЯ 11мм ЛЯ 2ф по 12-13мм и 1ф 9мм
7ми ден ДЯ 17мм ЛЯ 2ф по 12-13мм, Е2 150.5 и ЛХ 4.64
8ми ден Цеъротид в 16:15ч и хориомон
10ти ден пункция- слагат ми абокат и ме гледа акушерката фоликуша е там идва д-ра сшед 10мин и преди да ме упоят ме преглежда фоликула се е спукал

Ще записвам сега час и мисля да коментирам с д-ра какво да променим... Мисля че може би е по добре Цеъротид да хо слагам по късно към 17:30-18ч и може би пункцията да я правим по рано и да настоявам тригера да го слагаме при фоликули 17-18мм защото явно фоликулите се пукат по рано... Дайте и вие идеи или сходен опит, че аз вече се чудя какво...

# 361
Най-добре говори с док.Аз ако сложа цитротид на 17-18 мм-не оцеляват за пункция.

# 362
Аз съм слагала Цитротид и в 16, и към 18, имала си и големи фоликули, които си си мислила, че няма да оцелеят, но не е имало проблем. Коментирай го с доктора си, може да измислите нещо. Късмет!

# 363
  • София
Най-добре говори с док.Аз ако сложа цитротид на 17-18 мм-не оцеляват за пункция.
и при мен така.
като гледам последните пъти хормони и преглед на единия ден, на другия цитротид и прегнил.
та ден по-рано пробвайте.
със смяната на часа на цитротида нищо няма да се промени.

# 364
А при мен  Цитротида го включва още на около 11-12 мм., слагам го 4-5 дни до деня на тригера, като всеки ден е с 30 мин. по-рано от предния.

# 365
  • София
на ец ако сложи цитротида на 11-12мм изобщо нищо няма да порастне.
със стимулация е друго.

# 366
на ец ако сложи цитротида на 11-12мм изобщо нищо няма да порастне.
със стимулация е друго.
Да, аз винаги съм била със стимулация, явно от там е разликата. И днес научих нещо ново:smirk:

# 367
Момичета аз че ще го кпментирам с лекаря това е ясно, но по скоро търся насоки какво бихме могли да променим в подхода и къде всъщност е грешката...

# 368
  • На остров
Аз съм го почвала още на 5 ден и съм слагала заедно със инжекциите за стимулация.

# 369
  • и тук и там :)
Момичета, както някои от вас знаят аз съм над 40г. и съм пациентка на Д-р Персенска. Нещо обаче няма "химия" между нас, някак си оставам с впечатлението, че прави нещата при мен по инерция (и друг път съм писала по темата). Чудя се дали да не се прехвърля при Цветков за последните 2 опита, които съм си дала като срок..... .. 😏
За Персенска се говори, че не "харесва" пациентки над 35г. 😐, за Цветков чували ли сте подобни твърдения?

# 370
Вел,

Ако можеш да се прехвърлиш при д-р Цветков ще е едно от най-добрите ти ин витро решения!
Аз съм на 46, до скоро д-р Цветков се бори с цялата си душа за всяка моя Я. С д-р Персенска съм имала две срещи (едната за трансфер) и му казах, че никога повече не искам да в виждам, дори ако трябва да пропусна месец.... Тази жена просто не трябва да ѝ пращат пациентки над 40.

Момичета, както някои от вас знаят аз съм над 40г. и съм пациентка на Д-р Персенска. Нещо обаче няма "химия" между нас, някак си оставам с впечатлението, че прави нещата при мен по инерция (и друг път съм писала по темата). Чудя се дали да не се прехвърля при Цветков за последните 2 опита, които съм си дала като срок..... .. 😏
За Персенска се говори, че не "харесва" пациентки над 35г. 😐, за Цветков чували ли сте подобни твърдения?

# 371
При нея даже под 35 трябва, всички над тази възраст са третирани като втора ръка хора. Повече не бих стъпила при нея

# 372
slanceto87, при мен на първата пункция на 36 час след прегнил се бяха спукали два от трите ми фоликула, направиха инсеминация, стигнах до биохимична. Втора пункция само на един фоликул, на 34 час една извадена Я, оплодена и върната на 5 ден, заедно с две петдневти от ДЯ, пак биохимична. Трета пункция един фоликул, на 36 час, спукан. Четвърта пункция на 34 час, преди упойката два фоликура, по време на пункцията единия се беше спукал, но някакси доктора успя да хване яйцеклетката, докато е засмуквал. Пета пункция два фоликула на 34 час, две яйцеклетки, оплодени и върнати на втори ден и това ми е успешния опит. С една дума, само с пункция на 34 час от тригера сме успявали да извадим яйцеклетките. Цетротид съм слагала по три, четири дни преди пункцията, но аз бях с лека стимулазия и на петте опита.

# 373
slanceto87, при мен на първата пункция на 36 час след прегнил се бяха спукали два от трите ми фоликула, направиха инсеминация, стигнах до биохимична. Втора пункция само на един фоликул, на 34 час една извадена Я, оплодена и върната на 5 ден, заедно с две петдневти от ДЯ, пак биохимична. Трета пункция един фоликул, на 36 час, спукан. Четвърта пункция на 34 час, преди упойката два фоликура, по време на пункцията единия се беше спукал, но някакси доктора успя да хване яйцеклетката, докато е засмуквал. Пета пункция два фоликула на 34 час, две яйцеклетки, оплодени и върнати на втори ден и това ми е успешния опит. С една дума, само с пункция на 34 час от тригера сме успявали да извадим яйцеклетките. Цетротид съм слагала по три, четири дни преди пункцията, но аз бях с лека стимулазия и на петте опита.

Точно сега мисля нещата, които ще предложа на Цветков да променим... Ще го помоля пункцията да ми е възможно най рано (като се замисля на успешната ми пункция бях втора наред, т.е. направили сме я рано), ще сложа цетротид в 17:30-18ч и ще помоля тригера да го правим при големина на фоликула 17-18мм и утре ще видя той какво ще каже...

А относно чуденките на момичетата за смяна на лекаря с две ръце препоръчвам Цветков пред Персенска защото от малкото срещи които съм имала с нея не съм с добри впечатления (въпреки възрастта ми 32г) не съм очарована от подхода... Пациентка съм на клиниката от 2013г и тогава съм имала 2 срещи с нея и отношението си е все същото... И аз като някои от вас просто нямам "химия" с нея... А Цветков просто си го харесвам въпреки пропуските и изпускането на последните 2 пункции... И да сменя в бъдеще клиниката няма да е защото не го харесвам, а защото съм осъзнала че той е направил всичко за мен, но проато явно не може да направи повече и ще търся дтуга гледна точка и подход... Успех момичета!

# 374
7ми ден от Ц след инжекции Менопур 150 за 3 дни Имам Надежда за повече Ф, но да видим...
Персенска не е моят лекар, при Цветков съм била веднъж, но за него само положителни мнения съм чувала, вкл. човечност, отношение, разсъждения. То и Стаменов не се оказа моят лекар, но там е различно. Blush
Май не биваше да изоставям Андреева (Щерев) преди 1 година, но часът за Надежда беше настъпил след година чакане... Малшанс! Добре, че тя ме прие отново след голямото разочарование...
Редактирам: Е2 е 326 ng/l, имам 2 Ф х 12.5 мм. Продължавам още 2 дни с менопур 150.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 14:34 от Малага

Общи условия

Активация на акаунт