Какво правят жените в менопауза когато ... 8

• 131 756
  • 863
  •   1
Отговори
# 360
На мен мн.добре се отрази Liquid off, билков препарат е.

# 361
mladelena, защо не пробваш с някой продукт, който повишава нивата на прогестерона, като витекс например или див ямс.
В началото на менопаузата спадат нивата на прогестерона, а на естрогена не, и ти ако усилиш допълнително производството на естроген, както пише за този Уоманиксин(ако правилно съм разбрала) положението ще се влоши.
Ако искаш ела и тук:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1188171.new#new

# 362
Lemy, а по време на менопауза има ли полза да се пият див ямс и витекс?

# 363
Не мога да отговоря на този въпрос.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 08:13 от Lemy

# 364
Отдавна някъде съм чела, че жените в менопауза се мажат с един прогестеронов гел, за да си набавят прогестерона, но дали не е вредно, не знам Thinking

# 365
Здравейте,момичета.Някой може ли да ми каже,кои хормони трябва да пусна за да се докаже или отхвърли менопсуза.Ходих при двама гинеколози,единия ми казва влизаш в менопауза,а ми е доста рано.Изписа ми фемостон.Другия не е менопауза,яйчникова дисфункция е и ми изписва дуфастон.Исках да ми пуснат хормони,нямало нужда.Аз мисля,че има.Май ще ходя при трети,ама Незнам кой:)

# 366
  • волно калдъръмче
За хормони се ходи при ендокринолог. Ако гинекологът ти е на място, ще ти даде направление.

# 367
  • София
Моята ендокриноложка ми пусна FSH и Estradiol.
Резултатите ми са  FSH 19.61 IU/L и Estradiol 52.09ng/L.
Още не съм отишла да ги разчете, моля за вашето мнение. Над 50г., все още с редовен цикъл.

# 368
Аз съм на 41 и според гинеколога влизам в менопауза -малко яйчници и тънки стени на матката. Ако при някой се е случвало толкова рано какво лечение ви се прилага?

# 369
  • Добрич
Аз съм на 41 и според гинеколога влизам в менопауза - малко яйчници и тънки стени на матката. Ако при някой се е случвало толкова рано какво лечение ви се прилага?
Със сигурност нещо друго имаш предвид. Яйчников резерв може би. ( Яйчниците са максимум два, ако по някаква причина не са извадени).

# 370
Още не съм отишла да ги разчете, моля за вашето мнение. Над 50г., все още с редовен цикъл.

Само за фсх мога да кажа. При показател 20 при мен на 50 години гинеколожката каза че е показател за началото на изчерпване на яйчниковия резерв.

# 371

Пиши референтни граници!
За установяване на менопауза преди години ми пуснаха FSH, LH, ptogesteron и estradiol. После и антимюлеров хормон като показател за яйчников резерв. И пак не е гаранция - после ми изследваха и хормони на надбъбречните жлези, щитовидната и още натоварване с глюкоза правих. В крайна сметка при мен се оказа преждевременна менопауза, но има много фактори и не винаги е това. А тогава бях на 39-40 години и тестваха всичко лекарите, чест им прави и съм благодарна за това. В крайна сметка от няколко години съм на ХЗТ след много събрани мнения и не съжалявам.

# 372
И аз съм на 40 и ФСХ ми е 35.Ужас.Ходих при различни,но ми казват не пий хормони,пий фитоестрогени.Препоръчайте му добър такъв.В момента пия див ям и вечерна Иглика и витекс

# 373
  • София

Пиши референтни граници!
За установяване на менопауза преди години ми пуснаха FSH, LH, ptogesteron и estradiol. После и антимюлеров хормон като показател за яйчников резерв. И пак не е гаранция - после ми изследваха и хормони на надбъбречните жлези, щитовидната и още натоварване с глюкоза правих. В крайна сметка при мен се оказа преждевременна менопауза, но има много фактори и не винаги е това. А тогава бях на 39-40 години и тестваха всичко лекарите, чест им прави и съм благодарна за това. В крайна сметка от няколко години съм на ХЗТ след много събрани мнения и не съжалявам.
FSH
фоликулинова фаза: 3.5 - 12.5
овулация: 4.7 - 21.5
лутеинова фаза: 1.7 - 7.7
менопауза: 25.8 - 134.8
момичета: 0.2 - 3.4
Estradiol   0 - 54.70

# 374
Ако сте го правеили 3-5 ден от началоъо на цикъла  то сте във фоликуларната фаз

Общи условия

Активация на акаунт