Какво правят жените в менопауза когато ... 8

• 131 768
  • 863
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ако сте го правеили 3-5 ден от началоъо на цикъла  то сте във фоликуларната фаз
Да

# 376
Ако сте го правеили 3-5 ден от началоъо на цикъла  то сте във фоликуларната фаз
Да
Значи си запазвам мнението. И при мен беше 20, когато бях на 49. Не се отразяваше на цикъла ми. По-скоро имах други симптоми ( кръвно, сърцебиене,безсъние, мощни вълни ( имах предвид нощни но и Мощни звучи верно Wink ) . Половин година по-късно вече беше 27. Не съм го мерила от година и половина, все още имам цикъл, но имам дпоста други симптомк. След месеца правя 52.

# 377
  • София
Аз съм на 53, нямам обичайните  неразположения за тази възраст. Тази година ми прескочи цикъла един месец и реших покрай други изследвания да си проверя половите хормони.

# 378
Продължавай все така,  а ние само ще цъкаме и ще завиждаме. Аз ако бях като теб хич нямаше да си причинявам излишни  изследвания. Едно прескане може да се случи на всяка възраст от стрес нерви ,загуба на тегло, сезонно и други

# 379
  • София
Надявам се да не е ироничен поста.
Следя редовно щитовидните хормони, налага се. Покрай тях едното ми пусна и тези. Явно няма за какво да се притеснявам засега. Благодаря за мненията все пак!

# 380
А добър фитоестрогени може ли да ми кажете.Гонеколога ми изписа Менодин,някой ползвал ли го е?

# 381
Надявам се да не е ироничен поста.
Следя редовно щитовидните хормони, налага се. Покрай тях едното ми пусна и тези. Явно няма за какво да се притеснявам засега. Благодаря за мненията все пак!

съжалявам ако поста звучи иронично, нямала съм го за цел. Всъщност всички сме тук понеже се оплакваме от нещо.Аз примерно ако нямах неразположения нямаше да си правя изследвания въобще.  Има жени които влизат в предменопауза без оплаквания. От каквото беше писала досега изглеждаше да си точно в тази категория- "всичко ми е наред само фсх - то ми е леко завишено". Значи, ако не го беше изследвала ,нямаше и да се разбере.  Това си е за завиждане.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 00:25 от _re_ge

# 382
Oceans, перфектни са ти хормоните за тази въраст! Естрогенът е изненадващо висок. Направо считай все едно си минала да се похвалиш Simple Smile

# 383
Момичета, някой правил ли е изследване за остеопороза? Ендокриноложката ми изписа куп изследвания - вит. Д, калций, фосфор, магнезий, АФ, Бета крос лапс, и ДХА. Предупреди ме, че не се поемат от НЗОК, та поне за информация, ако има някой, да знам къде е добре да ги направя. За София питам.
За топлите вълни, нощните разходки и изблици на "добро" настроение, няма и да пиша, да не отегчавам. Но остеопорозата е някаква допълнителна екстра, за която не бях и помислила че се случва. Много ми е тъжно, че има и такива неща в живота. Disappointed Relieved  
И за депресията няма да пиша, че не си е работа.

# 384
  • София
В 17 поликлиника, д-р Несторова, остеометрия. Тел. 02 444 2009.

Добре е изследването на вит. Д да е направено преди това, защото д-р Несторова ще пита за неговите равнища, когато разчита рентгеновата снимка от остеометъра.

# 385
  • Бургас
На мен ми правят изследване за костна плътност на гръбначен стълб,но не в София.
И ендокриноложката лъже.Алкална фосфатаза,калций (а също и йонизиран калций)и магнезий са по каса със сигурност.
Витамин Д не е,май и паратхормон.Но за горните съм 100 процента убедена,пускаха ми ги по каса два пъти вече тази година.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 01:36 от mariqivanova799

# 386
Благодаря дами, утре отивам до Джипито да ми даде направления за което може, а после в 17та.
Спокойна, безвълнова, сънена нощ на всички!

# 387
  • София
За 17 поликлиника се обади първо по телефона да си запишеш час за прегледа при Несторова.

# 388
Здравейте, дами,
И аз от няколко години съм в менопауза - без цикъл. Вълни имам рядко, не е болка за умиране. Основният ми проблем е тоталната липса на желание за секс. И с лубрикант дискомфортът е непоносим. Прочетох назад в темата за женшен и гинко Билоба, ще пробвам и това. Друго да препоръчате?

# 389
  • София
Естроген. Липсата на желание за секс се дължи на ниските нива на естрогена.

Общи условия

Активация на акаунт