Какво правят жените в менопауза когато ... 8

• 131 938
  • 863
  •   2
Отговори
# 390
  • Бургас
Здравейте, дами,
И аз от няколко години съм в менопауза - без цикъл. Вълни имам рядко, не е болка за умиране. Основният ми проблем е тоталната липса на желание за секс. И с лубрикант дискомфортът е непоносим. Прочетох назад в темата за женшен и гинко Билоба, ще пробвам и това. Друго да препоръчате?
Идете на гинеколог.Поискайте вагинален крем с естроген.Аз имам желание за секс,и то голямо,обаче...Дискомфорт,парене и болка след секс няколко дни,после се успокоява.Ходих на гинеколог.Ами атрофия на лигавицата.Аз изобщо нямам нищо оставено,дори шийката на матката ми махнаха.И съответно имам сухота и почти никакви лактобацили,нямало и как да се поддържа при това положение нормална микрофлора.
Патогени няма,пуснахме микробиология.
Не е лошо и на Вас да направят изследвания.След менопаузата се получавала дисбактериоза.
Не бива да пия/мажа естрогени.Но и не мога да си представя,че на 38 мога да спра да правя секс.
Какъв лубрикант ползвате?Аз Глайтгелен,но нещо не е ок.Има някакво антибактериално вещество,вероятно то ми дразни според лекаря.Не е ок.
Щях да търся друг лубрикант,но и с лубрикант,и без,не виждам голяма разлика.По време на секс ми е хубаво,не ме боли.Леле послеее...
Лекарят ми каза,че Интимохелп може да се ползва,защото овлажнява и поддържа лигавицата,също и Вагизан.И не било зле от време на време да слагам пробиотични свещички.
Нещо започна да ми говори за пластика на влагалището,било смъкнато.Каква пластика,надявам се да живея достатъчно дълго(поне до 100)и да не ми се налагат повече операции.

# 391
Естроген. Липсата на желание за секс се дължи на ниските нива на естрогена.

Аз съм така от поне 3 години, макар че другите симптоми се появиха последната година... Момичета, четох също че ниските нива на естроген провокирали и паник атаки. Има ли някоя дама със такъв проблем?

# 392
  • Бургас
Паник атаки имам,но не им обръщам внимание.
Още с побъркването на щитовидната жлеза след раждането се появиха.Първо се плашех.Сега изобщо.Вървя,въздух не ми стига,не ми дреме,не спирам.По някое време или се тръшвам на пейка,защото вече съм пред припадък или ми минава.
Имам ускорен пулс и ниско кръвно,вероятно от това ми прилошава в жегите.

# 393
Благодаря, дами. Ще си запиша част за гинеколог. Крайно време е и без това. Ще споделя информация тук, ако сметна, че е адекватна.

# 394
Преди време някой беше писал в темата, че ползва кокосово масло за вагинална сухота.

# 395
  • Бургас
Преди време някой беше писал в темата, че ползва кокосово масло за вагинална сухота.
Ами ще пробвам.Не знам как ще се отрази на киселинността,но и лубрикантите като не ми понасят,каквото-такова.Поне после ще мажа по коса и кожа.Ще влезе в употреба.
Благодаря!

# 396
Миме, кокосовото масло е алергенно, алерголожката ме беше предупредила да не го ползвам на кожата. Иначе изобщо не мога и да си го представя да се ползва вагинално.

# 397
  • Бургас
Миме, кокосовото масло е алергенно, алерголожката ме беше предупредила да не го ползвам на кожата. Иначе изобщо не мога и да си го представя да се ползва вагинално.
Аз каквото и да купя,мажа в сгъвката на ръката.За тест.
За вагинално ползване май всичко е с различно ph и всичко може да раздразни.Вероятно както не бива да се ползва вагинален душ,така не бива и лубриканти да се ползват.Обаче...
Ох,честно,мечтая си да се събудя и всички болести да се окажат само лош сън.Особено сексът е толкова важен за всеки човек,колкото е важно примерно и здравословното и разнообразно хранене.

# 398
  • София
Еее, стига де, лейдиз, сексът не е задължително да е само вагинален, за да е удовлетворителен за двете страни. Хайде малко по-съвременно мислете.

# 399
  • Бургас
Еее, стига де, лейдиз, сексът не е задължително да е само вагинален, за да е удовлетворителен за двете страни. Хайде малко по-съвременно мислете.
Ми то така,ама и улцерозен колит имам.И там не може.Лоша работа...

# 400
  • София
Не точно това имах предвид...

# 401
  • Бургас
Не точно това имах предвид...
Но е хубаво.Поне беше,преди да получа колита.
Не мога да понасям ограниченията,които тялото ми ми налага.
За храна трябва нон стоп да се въздържам.
Дори да вървя бързо не бива,задъхвам се и пулсът ми се ускорява много.Ако не пия бета блокер и в покой се вдига над 133.
Искам да ям всичко,да тичам,спортувам,ходя на плаж,плувам,танцувам,правя хубав секс.От 24 годишна съм болна.В болести и старание да се закрепя поне малко ми минава времето.

# 402
Четох за някакви капки Фимейл актив комплекс (само билки, уж), някой да ги е ползвал?

# 403
На мен гинекологът ми изписа преди две, три години Vagilact заради микрофлората. През три месеца, през три дена. Ползвам ги и сега, защото забелязах че след секс леко прокървявам, ако пропусна. Колкото до желанието за секс, хич го няма, но гледам да го провокирам някак си, защото мисля че е важен. После вече всичко е наред, само ми коства време, докато се наканя. Rolling Eyes

# 404
  • Бургас
Ще го видя Вагилакт,ще видя и Фимейл актив.
Аз съм ползвала Феминорм и Клименум (имаше полза от него).

Възможно ли е липсата на желание за секс да не е от менопаузата?Винаги съм имала голямо желание за секс...
На 38 съм,но съм от 10 години в менопауза,не знам дали се води постменопауза вече.
Даже ме водят с посткастрационен синдром,колкото и гадно да звучи.
Чудех се защо на кастрираните животни не им се прави секс,но скоро разбрах.
Малко животни (например делфините) правят секс за удоволствие.
При другите уж е инстинкт за продължаване на рода и разгонването е явно на хормонална основа.
По принцип те си знаят как е,но аз и да имам котка (надявам се,че ще имам),не вярвам да я кастрирам.

Общи условия

Активация на акаунт