Какво правят жените в менопауза когато ... 8

• 131 941
  • 863
  •   1
Отговори
# 405
Ама как на 38и от 10 г в манопауза?Оле,много младичка си била.То не,че сега не си:)А аз си мислих,че рано се случва при мен на 40г

# 406
  • Бургас
Ами...така се случи.Нямах 30.
40 също е много рано.
Майка ми беше на 48 някъде когато взеха  да се случват нещата.И пак беше рано.
Май окончателно и спря на 50+.

Най-гадното е недебеляването.
Направо от въздуха,защото имам ужасен колит и ям малко,без газирано,мазно,пържено,сладко...
И майка напълня,а като млада беше слабичка,аз също.Сега сме две гюленца.

# 407
Не ви ли назначиха хормони?На вашата възраст?Колита от менопаузата ли е?

# 408
Здравейте влизам с въпрос 😀
Знае ли някоя от каква възраст се полагат профилактични прегледи с мамограф?

# 409
  • Бургас
Здравейте влизам с въпрос 😀
Знае ли някоя от каква възраст се полагат профилактични прегледи с мамограф?
Над 50.
Караме се с личната по въпроса,защото имам проблем,но не ми дава.И тумурен маркер сама си пускам.Той се дава от 50 до 70.

Не може хормони.И гърдите не са ок,и ендометриозата не позволява.Можело пак да се събудят заспалите огнища.
Но и аз не искам,навремето ме тъпчеха с противозачатъчни заради ендометриозата,загубих от тях зрение за 4 дни,помня обаче само 2.Бях в болница.Тромбоза на някаква вена в главата нещо си...

Колит и ендометриоза имах от дете.На 12 ме отвориха за апандисит,а ми махнаха някаква ендометриозна киста с почти целия десен яйчник.
След раждането получих Базедова блест.Тя усили стократно колита и ендометриозата.

# 410
Ох душичка.Много проблеми имате на главата.Само да кажа за мамографски,аз от две години си правя,сега съм на 40и ми дава направление гинеколог,не личния.От личния вземате направление за гинеколог и той ви дава

# 411
  • Бургас
Гинеколог ми дава за ехография.За мамограф два или три пъти са ми давали,единия път гинеколог,след това хирурзи.
Последния път се видя някакво фиброаденомче,преди ИП беше.
Пусках тумурен маркер,около 13 при граница 23.
Личната каза,че няма нищо и да отида на друг ехографист.Записах се на профилактичен,но малко преди прегледа ми се обадиха,че не може,лекарката влязла в болница.После ИП,големи ядове с колита...
Сега ме викат на ТЕЛК,взех талони за кардиолог (и стенокардия имам,тя се появи заради менопаузата и хормоналните простотии),Гинеколог,а за ендо имах от края на миналия месец.

Кажете как така на жена,която няма цикъл,фиброаденом?Защо,личната казва,че не може да бъде.
Гинекологът ми даде талон за хирург,но било малко,няма мамолог май в Бургас.
Сега,имам галакторея.
Когато родих имах над 3 литра мляко на ден,ад беше,но търпях.Не казаха да не кърмя.Обаче не спря.14 години минаха,имам още лактация,понякога до 50 мл...Пролактин висок.ЯМР на хипофиза-няма тумор.И скенери,рентгени.. .Не се видя.Няма.
Явно от всички други хормонални проблеми.
Искам да не е фиброаденом,и това ще преживея,но силно ми се иска да не е.
Имам странен,направо мазохистичен хъс да живея и да търся лечение.
Трябвало да приема нещата,болестите си следвали една след друга...
Но аз съм решила правнуци да дочакам.

# 412
Миме, в какви оплаквания се състои твоята стенокардия и как се доказва това?

# 413
  • Бургас
Миме, в какви оплаквания се състои твоята стенокардия и как се доказва това?
Ами имам пулс над 133 понякога.И не мога да дишам с пулс над 110.
Но дори и с нормален пулс лятото като започна да се движа,се задъхвам,лицето ми става червено и моят син ми вика домат.А аз стоя по пейки и т.н.
И се лее пот на потоци от мен,почти същото е зимата,но мога да вървя по-дълго в по-хладното.
Спрях да пуша,астма съм имала...Сега не се задушавам и като че ли не ми е чак толкова лошо като вървя.
Личната казва да стоя вкъщи.Днес стоя,защото имах много работа сутринта и се изморих,а и колитът е ужас.
Не искам да стоя затворена вкъщи защото навън е горещо.Излизам.
Личната сама казва,че няма като моя случай,ненормални са при мен простотиите,на всичкото отгоре имам ниско кръвно.Кардиолозите казват,че тези състояния са много,много редки.Но от хормоните целият организъм работи на ненормални обороти.

# 414
Пиеш лекарство за пулса и въпреки всочко той е 133,110?

# 415
  • Бургас
Пиеш лекарство за пулса и въпреки всочко той е 133,110?
Това е без лекарство.Ако можеше да не пия тази гадост...
С Пропранолол до 80 пада,рядко е 80.
Около 90 е с бета блокера най-често.
Нали съм голяма муня,мин.седмица взех две хапчета.Е,паднаха и кръвно,и пулс,беше нисък 68 удара,но пък ми беше спокойно на сърцето.
Ще ходя на кардио,ще питам какво да правя по-нататък.
Това със сърцето се случи след хистеректомията.
От дете ме стяга,от дете имам бодежи,сякаш стягане на лявата половина на гръдния кош...Дядо ме беше водил като много малка,имаше нещо,но не помня вече.
Като студентка казваха,че е от нерви,нищо ми нямало...
Имах ужасен епизод с колита,но пак казаха,че нищо ми няма.
Никой не обърна навреме внимание,можеше да не се стига дотук.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 16:13 от mariqivanova799

# 416
А защо не ти дават нещо с ивабрадин-нали те не влияе ли на кръвното, щом твоето е ниско?

# 417
  • Бургас
Даваха ми.
Вечер правех едни кризи,не всяка вечер,нито можех да вдишвам,нито да издишвам.И посинявах направо.Всеки път беше много зле...
И всеки път ми слагаха някакво меко на усещане нещо на пръста да видели кислород някакъв...
Докато дойдеше Бърза помощ биехме с майка ми Урбазон.
Казваха ни,че ако нямахме,нямаше да ги посрещна жива.
Набедиха Корлентор,че е виновен.
Алергия било.
А сега ми казаха,астма било.
Не знам какво е било,но се надявам никога повече да не се случва.
Изписаха ми Ериус за постоянно още преди повече от година,Сингулар тази година,но пък червата ми изкървиха от Сингулар...

Не Корлентор,а бета блокерите уж влошават астма.Но явно и от подобно на тях по действие също дава подобен ефект.
Аман вече от простотии.
Сега се инатя и ходя насам натам,но дано мога да вземам бета блокер,че без тях съвсем трудно ще ходя.
Нямам надежда,че това състояние със стенокардията ще се излекува,дано не се влошава,да се подобри малко,веднъж и аз за нещо послушах лекарите и не пуша вече.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 17:03 от mariqivanova799

# 418
Божееее, и аз правя разни реакции към лекарства, та изпитвам ужас как ще почвам да го пия тоя Корледин... В понеделник като ида при личния ще го питам кво да правя

# 419
  • Бургас
Божееее, и аз правя разни реакции към лекарства, та изпитвам ужас как ще почвам да го пия тоя Корледин... В понеделник като ида при личния ще го питам кво да правя
Не съм сигурна,че е от него.Аз го пиех дълго време.Но бях на кортикостероиди.
Може самото спиране на кортикостероидите да беше причината.Аз три години ги пих.По лекарско предписание.В ИСУЛ казаха,че ми било погрешно лечението.Така написаха и в епикризата.
На кого да вярвам,не знам.
Не съм убедена,че Корлентор беше причината.
Алерголожката през цялото време ме убеждаваше,че е от Л Тироксина.
Направи проба на двете,излязоха положителни.
Не съм убедена.
Липсата на жлеза/спирането на кортикостероидите/започването на Л Тироксин/увредена гласна връзка съвпаднаха.Не знам защо се получаваше,а и никой няма да ми обясни.
Л Тироксин няма как да не пия.Да ми го сменят каза алерголожката.И с какво?Аз Еутирокс изобщо не го усвоявах.
А и Корлентор пиех всеки ден,но не получавах пристъпи всеки ден.
А Л Тироксин продължавам да пия.
Може и то да ми дразни червата.Но пък имах ремисия.Пак пиех Л Тироксин.

От Корлентор избухването на искрите беше със сигурност.
Вече и аз не знам.
Наизписаха ми сума лекарства напоследък,но не смея да ги пия.
Аман от странични ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт