Какво правят жените в менопауза когато ... 8

• 131 736
  • 863
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Femoston.

А за бабите с вълнените елеци: на възрастните хора рецепторите за температура не работят добре, не подават информация по нервите когато е горещо и кога е студено, което всъщност е много опасно, могат да се преохладят, без да се усетят, затова е хубаво да бъдат научени да си съобразят облеклото според прогнозата за времето/външен термометър, а да не разчитат на собствената си преценка.

# 346
Шарки, това си го записвам, че сутринта се озовах по 3/4 ръкав под дъжда с балеринки на дупки Confused Защото от вкъщи ми изглеждаше много хубаво и ми беше толкова топло, че се бях изпотила (някоя вълна ще да ме е грабнала). Ако бях погледнала 9-те градуса, можеше да изглеждам по-адекватна в ранни зори Sad

# 347
Шарки, това си го записвам, че сутринта се озовах по 3/4 ръкав под дъжда с балеринки на дупки Confused Защото от вкъщи ми изглеждаше много хубаво и ми беше толкова топло, че се бях изпотила (някоя вълна ще да ме е грабнала). Ако бях погледнала 9-те градуса, можеше да изглеждам по-адекватна в ранни зори Sad
Извинявам се за спама, но така ме разсмя с този разказ, само като си те представих Simple Smile
Аз пък днес бях с леко поларено якенце и памучна блуза с дълъг ръкав  - всички останали - по къси ръкави ( уточнявам това в офиса). Не съм в менопауза, та надявам се няма да ми се карате, че си позволих да пиша тук. Просто ви наглеждам от време навреме, защото рано или късно и при мен ще дойде този момент.

# 348
  • София
Тия, дето сме в менопауза, изглеждаме "наопаци": другите зънзаникат от студ, а ние потни и разгърдени. Хиени!

# 349
Ужаст.
Шарки, на мен една идея по-добре ми идвашае Климен, пък и 21 таблетки, ама пусто го спряха преди около една година. Помъчих се да го намеря онлайн от Германия, ама тц - само с тяхна рецепта и не става.

# 350
  • София
E,  аз съм вече на Фемостон и се препотявам веднъж на две седмици...

# 351
И аз съм на Фемостон, няма как. Добре се чувствам. Само позбравям по някой прием на таблетка от време на време Simple Smile

# 352
Аз съм с лепенки , оплакванията също изчезнаха .Горещите вълни не ми бяха най - големият проблем , болки по ставите , мозъчна мъгла , безсъние и т.н.

# 353
Аз съм с лепенки , оплакванията също изчезнаха .Горещите вълни не ми бяха най - големият проблем , болки по ставите , мозъчна мъгла , безсъние и т.н.

Какви лепенки? Аз тъкмо щях да питам дали някоя от вас има болки в ставите? Даже по-скоро отзад на врата и по пешките, не знам как да го опиша-като мускулна треска, едно огромно напрежение и болка. Не е през целия месец.. Най-ужасно се чувствам в периода от около 10-14ден от цикъла. И тогава също се препотявам нощем освен около цикъла. Лекарите не ми изписват нищо, щото видите ли кво искам щом ми идва всеки месец, а и аз имам проблем със ЩЖ и хептен.... И да ви кажа седмица преди цикъл кръвното ми е 110/70, но няколко дни след цикъл, когато са ми оплакванията се качва до 127,130 на 85,90..Имам чувството, че не ми достигат някакви хормони и е зор... Трябва ли да почне да ми прескача, за да се вземат мерки?

# 354

Какви лепенки? Аз тъкмо щях да питам дали някоя от вас има болки в ставите? Даже по-скоро отзад на врата и по пешките, не знам как да го опиша-като мускулна треска, едно огромно напрежение и болка. Не е през целия месец.. Най-ужасно се чувствам в периода от около 10-14ден от цикъла. И тогава също се препотявам нощем освен около цикъла. Лекарите не ми изписват нищо, щото видите ли кво искам щом ми идва всеки месец, а и аз имам проблем със ЩЖ и хептен.... И да ви кажа седмица преди цикъл кръвното ми е 110/70, но няколко дни след цикъл, когато са ми оплакванията се качва до 127,130 на 85,90..Имам чувството, че не ми достигат някакви хормони и е зор... Трябва ли да почне да ми прескача, за да се вземат мерки?

Ползвам тези с естроген и прогестерон , така се щади черният дроб и стомаха .

# 355
Здравейте!
Някой пил ли е КЛИМЕНУМ и как действа на горещите вълни и нощното изпотяване?

# 356
  • Бургас
Здравейте!
Някой пил ли е КЛИМЕНУМ и как действа на горещите вълни и нощното изпотяване?
Аз съм пила.Еми...съвсем лек ефект имаше при мен,но все пак беше единственото билково лекарство,което имаше ефект изобщо.

# 357
Аз пих клуменум 6 месеца, започнах го веднага след хирургична менопауза и се чувствах много добре, имах леко изпотяване нощем. Спрях го за 4 месеца и разбрах какво са горещи вълни 😁 Сега от няколко седмици почнах пак да го вземам, горещите вълни доста намаляха, нощно изпотяване имам 🙃

# 358
Благодаря от сърце на жените,които споделиха за  Ремифемин.Пия го от две седмици и малко,ефекта е повече от добър. Още в първите дни вълните рязко намаляха,вече нямам.Спя като хората,успокоих се доста.С други думи,върнах се към нормален начин на живот.Ми то не се издържаше вече,бях отчаяна.

# 359
Здравейте. До сега ви четох и реших и аз да сподела за себе си. На 50г съм, спортуваща и с редовен цикъл до преди около 9месеца. Тогава след силен стрес ми спря напълно цикъла. Започнаха вълните. АГ доктор ми препоръчва различни билкови препарати, нямаше подобрение. Започнах да пия ДХЕА и се почувствах по-добре. Посъветваха ме да си взема Воманиксин. Взех 3 опаковки защото толкова трябвало за да се натрупа. След около една седмица спряха всички вълни, но след около месец се появи съвсем нормален цикъл. Изпих ги трите опаковки и спрях. Малко, малко ми бяха, защото трябваше да ги пия по повечко броя, но може да ги продължа след малко почивка.
Сега какво ме притеснява.
Ами за около месец доста наддадох, но не се ограничавах и не спортувах, обаче започнах да задържам и вода. Ако може да даде някои съвет за водата, тъй като някои дни се събуждам цялата подпухнала?

Общи условия

Активация на акаунт