ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 28 400
  • 796
  •   1
Отговори
# 75
И моят корем ми се струва малък. Не качвам и на килограми и поради това се радвам, че бебето расте. ☺
А тя е главично разположена още от 5ти месец и май не се и въртяла. Винаги усещам ритничетата й в горната част на корема. А сега вече са и болезнени откато позаякна Blush

# 76
  • Пловдив
Аз понеже съм с последния ден на октомври термин и съм най назад от вас , като бях оня ден на преглед в 32ра ми казаха 1800 грама и че било нормално. Нито едро, нито дребно. Главата и тя нормална, в смисъл нали искам естествено раждане да опитвам този път. Има ли други след секцио да искат естествено? Дават ли ви лекарите? Тук в австрия се подписва документ за руптура. Освен това уж ми даваха, ама предния път ме разубеждаваха леко. И сега имам 10 дни да реша какво искам ...и ако искам секцио да имам дата и аз. Мнг ме депресира да избирам рд на детето аз. Първото секцио детето ми се роди почти само и го извадиха по спешност, т.е и водите и всичко бяха изтекли и това си му е рожд ден. Но сега така планово, от др.страна нали е важно да съм здрава и бебето също и с хемоглобин 82 как да родя естествено се чудя...не знаят и колко кръв ще има, не е така контролирано. Егати дилемата вече...офф

# 77
Нашето бебче в 33 г.с. беше 2400 гр.- било точно в нормата. Ама явно нормата е с доста широки граници.

# 78
Има 2-3 майки в групата, които ще раждат естествено след секцио.

В Англия е много разпространено, например.

Аспиратор за нос бях купила с баткото по препоръки всякакви разновидности. Ползвахме го изключително малко докато педиатърът не ни се накара, защото колкото повече се пипа лигавицата, толкова повече секретира. А с тези аспиратори се и наранява. Носът се промива и се пипа единствено, ако наистина се налага.

Стволовите клетки се пазят за терапия при някои тежки заболявания.

Нормата определено е широка. За 32гс е от 1400гр до 2300гр. Моето в 32+0 беше 1600гр.

# 79
  • Пловдив
Да. То естествено след секцио масово на запад стимулират. В Бг знам, че рядко се навиват. Заради другите ми проблеми пък хептен няма кой в Бг да ми каже айде давай естествено. Чудя се ужасно. Значи ако направя и сега секцио, това ще е последно раждане...а пък ако успея естествено, може и трето дете да имам. Такива мисли ми се въртят, макар, че гинеколожката вика най-добре не мисли за още с тази таласемия. Две стигат хах. Права е като лекар , но аз като едно дете все си мечтая за 3 4....луда Simple Smile)

# 80
Firee, добре са. Аз съм близначка и съм родена 2100, брат ми малко по- голям.
А най- яката история е когато сме се раждали през далечната ‘86, та тогава не е имало почти никаква техника и са слушали само сърцето със слушалка и са мерели коремите и през цялото време докторката е твърдяла на майка ми, че е едно бебе и да спре да яде, защото качва много кг.
Раждала е ест жената, като аз съм била седалищно. Първо изваждат брат ми, оправят го и и казват, че има още едно и ще трябва да го вадят и него Grinning и тя жената казала: не искам да го раждам хахаха

# 81
И аз знам такава история за моя позната,майка й не знаела,че са близнаци.Като родила викнала през прозореца на болницата на мъжа си,че са извадили 2 ,човекът тръгнал да си ходи. 🤣😂😂 

# 82
В 33 седмица беше 2400,сега в 36та е 3кг тръгнало да се намества в малкия таз но има още какво да се желае,но такъв апетит ме гони за сладко ...

# 83
Josefin, имам позната с 3 секцио. Но не съм я питала за подробности.

И ние искаме 3, но да ги докараме първо до 2 броя. После ще го мислим.

Likeawind, моето е в тази от много отдавна, поне от два месеца и ми е ужасно неудобно на моменти. Баткото беше високо и не съм имала дискомфорти.

Fireee, със страхотни мерки са бебоците! Моето е едно и е колкото твоите. Хем ям само силна храна, но е хванало явно нечие дребно генче по веригата назад, за разлика от батко си 😂

# 84
Здравейте, мами!
От снощи ми се появи остра задушаваща болка под лявата гърда( ребро).
Болката е толкова силна, че при всяко движение, вдишване и издишване се засилва...
чувствам се ужасно...
На някоя от вас случвало ли и се да изпита същото?
Четох в интернет, че е възможно да има притиснат нерв и след няколко дни отминава...
Не си намирам място от болка...

# 85
Аз като човек, на когото никога тук не са казвали нищо за стволови клетки, мога ли да попитам за какво всъщност трябват? Дали е нещо допълнително за което да се стресирам? Scream

Можеш да запазиш в обществена банка (да ги дариш) или в частна (и ги пазят само за теб 20 години, цена към 5000 мисля). В бг обществената банка е в Александровска, не всички болници работят с тях.
Наистина се използват за лечение на много редки и тежки болести, но към половината са генетични (т.е. собствените ти стволови клетки не стават). Понякога може да се използват от брат/сестра, ако са съвместими. Най-добре да има обществена банка с много дарители, за да използва който му се наложи. Болестите, които за момента се лекуват така са изключително редки (помня една банка как обясняваше на колко човека пазеше стволовите клетки, но само 13 въобще са си ги поискали после, за цялата им история). Т.е. шансът да му дотрябват на човечето е малък, и трябва да прецениш колко те гони параноята.

# 86
Здравейте, мами!
Болката е толкова силна, че при всяко движение, вдишване и издишване се засилва...
чувствам се ужасно...
Четох в интернет, че е възможно да има притиснат нерв и след няколко дни отминава...

Кашлица имаш ли? Отоци по краката? Обади на АГ-то за всеки случай. Може да е невралгия, но все пак се обади.

# 87
Аз ще дам едно малко по различно мнение по въпроса със стволовите.
Все повече са болестите които имат шанс да бъдат излекувани, в тях влизат и раковите.
Дано не се налага на никои, но ако трябва да се направи трансплантация е най- добре да използваш твой стволови клетки. Няма да обяснявам за генетични кодове и ДНК и т.н.
Аз запазвам защото видях от мн близо защо биха ни потрябвали.
И не, те не дават никаква гаранция, че ще се излекувате от определено заболяване. То гаранция от нито едно лечение няма, просто ви дават надежда.

Отделен е въпросът доколко частните банки за съхранение правят всичко правилно и това цялото нещо не е една огромна пирамида за точене на пари.
 Парите са много наистина, аз за себе си избрах да спестя от излишни продукти за бебето и да вложа парите си в съхранение на стволови.
И да не съхраните, не е драма. Масово ако се наложи трансплантация се взимат от самият болен, изследват се и се правя процедурата с тях. Просто ако имаш замръзени спестявате на болният една процедура.

# 88
Ние също ще запазим с Future health. Това беше едно доста спонтанно решение, помислих си, ако недай боже ни потрябват и ние с мъжа ми сме знаели за тях и не сме запазили, бих се чувствала ужасно виновна. Другото, което е, не знам в Бг как е, но тук където ние запазваме, пакета услуга идва със застраховка. То не е само като да имаш и стволови клетки. Да не се стига дотам, но едно такова лечение е свързано с всички други съпътстващи разходи до и в чужбина, ако там се лекува болния.

Дано на никой никога не му потрябват.

# 89
Здравейте, мами!
чувствам се ужасно...

Кашлица имаш ли? Отоци по краката? Обади на АГ-то за всеки случай. Може да е невралгия, но все пак се обади.

Нямам кашлица, нито отоци..
просто една постоянна остра болка.. от както съм бременна за 2-ри път ми се случва, но предния беше доста по-лека болката

Общи условия

Активация на акаунт