ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 28 401
  • 796
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм твърдо "ЗА" запазването в частна банка, направихме това с първото дете, ще го направим и сега. Не дай си Боже да потрябват, 5 000 лв. ще му се видят на човек смешна сума. Все по-големи стават възможностите да приложението им.
Съвместимостта е 100% само със собствените ти стволове клетки. В по-късно възраст могат да се ползват твои собствени, но категорично те нямат предимствата на тези, извлечени от пъпната връв. Ние сме замразили и тъкан от пъпна връв, и част от плацентата.

# 91
HriMi, и на мен така ми стана преди няколко месеца, няколко часа се въртях, място не можах да си намеря и доста се уплаших... Отидох при личната със страшна болка, и като се заговорихме, за пет минути ми мина... при мен беше явно на нервна почва и след като говорих с нея, се успокоих и ми мина... иначе каза, че е някакъв нерв и ми даде нещо да се мажа

# 92
  • Пловдив
Ще видя и аз за тези стволови клетки как стоят нещата тук. Даже не знам как се наричат на немски, ще ползвам гугъл.
Дана не се налага да прави човек нещо с тях , разбира се...

# 93
HriMi, и на мен така ми стана преди няколко месеца, няколко часа се въртях, място не можах да си намеря и доста се уплаших... Отидох при личната със страшна болка, и като се заговорихме, за пет минути ми мина... при мен беше явно на нервна почва и след като говорих с нея, се успокоих и ми мина... иначе каза, че е някакъв нерв и ми даде нещо да се мажа

Дано и на мен ми отмине, но от снощи ме държи.
Може ли да се споделиш с какво се маза?

# 94
Не си спомням какво ми предписа, и аз така и не се мазах, защото ми мина веднага щом се разсеях и започнах да мисля за друго... дано и при теб да е така...

# 95
HriMi,
Звучи като интеркостална невралгия. Нищо страшно , минава от самосебе си.Спомни си дали си стояла на течение,климатик, вентилатор.Често се получава при шофиране на отворен прозорец.Ако болката е опасваща ,като полукръг и е обвързана с дишането /особено фаза на пълно издишване/, почти сигурно е , че е това.Мазила няма да ти помогнат.
Както обичам да казвам , консултация с лекар е важна.
Оправяй се бързо.

# 96
  • Белгия
Благодаря за информацията за стволовите клетки! И аз също нямам првдстава как ги наричат тук, но ще се разровя и разузная повече.

Днеска бях на преглед. В 33+2 (не г.с.) бебо е 2250, по прогнозата на доктора на термина си ще трябва да е ±3500. С главата надолу и в удобна позиция да ме рита в ребрата денонощно.

А и да се оплача.. Днеска се засякох с една бивша колежка, последно се видяхме на едно парти преди около месец. Тя като ме видя, вика ооо ама ти още ли си бременна, мислех че вече си родила, ти беше толкова огромна миналия път..........  Като и казах, че имам още месец, почна да ме убеждава, че хич няма да докарам до края..
Само аз ли съм супер изнервена на подобни коментари... 

# 97
А и мен постоянно ме питат айде бе още ли не си родила,не е ли очевидно че не съм ,не стига че ме е страх ами те изнервят положението...

# 98
  • not found
Мен от няколко месеца са ме метнали Joy всеки път ми казват "не остана " , какво не остана от преди 3 мес , сещам се бях на една автомивка жената ми пожела леко раждане Grinning
Ние уж на почивка никъде нямаше да годим , но ни се стегна душата и вчера говорихме с доки дали може да отидем някъде малко да се разсеем на близо , разреши ни и ей ни на от днес сме в кратка ваканция . Малко ме беше страх , но щом разрешава тя се успокоявам . Ям като невидяла Stuck Out Tongue Winking Eye не знам от въздуха ли е от какво , страх ме хвана от себе си .

# 99
HriMi, консултирай се с лекар. Болка не е за подценяване!

Golden*Catnaval, страхотно е, че си на почивка! Отпусни си душата и се наслаждавай...🤗

А този аспиратор на Носко не е ли за прахосмукачка? Такъв хич няма да ползвам...Мислех си да взема някой ръчен, просто да имам за всеки случай....

# 100
Аз имам Носко, но ръчен( много съм доволна). За прахосмукачка никога не съм ползвала нашия педиатър е против. Даже и до втория месец ми беше казала да почиствам само с физ. разтвор и ако има нужда( задъхнали корички да ги почиствам с клечки за уши напоени във  физ. Разтвор)

# 101
Здравейте момичета. 33 г.с съм от два дена имам силна болка в лявата страна под гърдата на ребрата ми също така и на гърба, все едно натъртено посиняло. Не мога да легна на лявата страна, ако легна не мога да стана сама. Бих те ли сподели ли на някоя от вас да е претърпяла подобни болки?

# 102
  • Пловдив
Hyrs, няколко поста по -назад друго момиче описа подобна болка.

Ние днес се радваме на дъжд. Аз се мотая и пера на ръка някакви детски дрехи, доставя ми кеф. Напазарих едни неща, объркала съм малко размерите, смях си се, защото все на моя мъж се карам, че бърка. Чистя си с роботите и също е кеф. Само гладенето да имаше робот...да, мнг лигаво ама като са ме свикнали. В Бг от дете сме все с жена , дето чисти и глади и ме гледа, защото родителите ми и нощни смени имаха и сега виждам зора, но нека малко се науча хаха. Като се замисля даже ми харесва да гладя понякога, тъй като ни ми е омръзнало...

# 103
Здравейте, мами!
От снощи ми се появи остра задушаваща болка под лявата гърда( ребро).
Болката е толкова силна, че при всяко движение, вдишване и издишване се засилва...
чувствам се ужасно...
На някоя от вас случвало ли и се да изпита същото?
Четох в интернет, че е възможно да има притиснат нерв и след няколко дни отминава...
Не си намирам място от болка...
Здравей🙂
И при мен се получи същата болка от 2 дена място не мога да намеря. В понеделник съм на консултация да видим АГ какво ще каже и до тогава как ще издържа

# 104
Здравейте мамита, пиша ви защото малко се обърках и искам ваше мнение по няколко въпроса. Винаги съм била слаба между 42/макс 45кг. Успях да кача и забременях 47кг. До 6тия месец качих 9кг(56кг) и от 2месеца стоя на кантар между 56-57 кг. Вече бремена в 8месец (33г.с) и сякаш аз слабея а корема става все по-голям. Като цяло жегите през юли и август много ми се отразиха. Но това което ме тревожи е следното - в 30г.с. плода отговаряше на почти 34г.с. с тегло 2.200. На късната фетална морфология в 32г.с. отговаряше пак на 34г.с. с тегло 2.100. Бебето винаги от началото е вървяло с 2седмици напред но сега някак се обърках кой апарат е бил точен всъщност,колко тежи бебчо и ориентировъчното му тегло нормално ли е, като се има в предвид че аз оставам прекалено слаба с огромен за тялото ми корем. Има и друго,че от 30та седмица бебето вече беше 'Слязло' надолу, и на ФМ се установи че вече е навлязъл в таза,а шийката на матката се е скъсила на 2см. От 3.5 почти 4см.предписан ми е утрогестан вагинално и магнерот за сигурност макар че нямам стягания. С толкова скъсена шийка мога ли да родя преждевременно? Страхувам се че бебчо е много малък все още...

Общи условия

Активация на акаунт