ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 28 412
  • 796
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, мами!
От снощи ми се появи остра задушаваща болка под лявата гърда( ребро).
Болката е толкова силна, че при всяко движение, вдишване и издишване се засилва...
чувствам се ужасно...
На някоя от вас случвало ли и се да изпита същото?
Четох в интернет, че е възможно да има притиснат нерв и след няколко дни отминава...
Не си намирам място от болка...
Здравей🙂
И при мен се получи същата болка от 2 дена място не мога да намеря. В понеделник съм на консултация да видим АГ какво ще каже и до тогава как ще издържа

При мен днес е една идея по-поносима болката, но вечер някакси се засилва.
Снощи се събудих и с 300 зора успях да се надигна да отида до тоалетната..
Направо кошмар.
Четох и на други места в интернет и пише че до няколко дни отшумява, да се надяваме да е така.
При мен е от Четвъртък Sad

Чакам да споделиш като мине прегледа.
Надявам се да се оправим по-скоро!

# 106
Здравейте мамита, пиша ви защото малко се обърках и искам ваше мнение по няколко въпроса. Винаги съм била слаба между 42/макс 45кг. Успях да кача и забременях 47кг. До 6тия месец качих 9кг(56кг) и от 2месеца стоя на кантар между 56-57 кг. Вече бремена в 8месец (33г.с) и сякаш аз слабея а корема става все по-голям. Като цяло жегите през юли и август много ми се отразиха. Но това което ме тревожи е следното - в 30г.с. плода отговаряше на почти 34г.с. с тегло 2.200. На късната фетална морфология в 32г.с. отговаряше пак на 34г.с. с тегло 2.100. Бебето винаги от началото е вървяло с 2седмици напред но сега някак се обърках кой апарат е бил точен всъщност,колко тежи бебчо и ориентировъчното му тегло нормално ли е, като се има в предвид че аз оставам прекалено слаба с огромен за тялото ми корем. Има и друго,че от 30та седмица бебето вече беше 'Слязло' надолу, и на ФМ се установи че вече е навлязъл в таза,а шийката на матката се е скъсила на 2см. От 3.5 почти 4см.предписан ми е утрогестан вагинално и магнерот за сигурност макар че нямам стягания. С толкова скъсена шийка мога ли да родя преждевременно? Страхувам се че бебчо е много малък все още...
Здравейте, на мен в 33г.с ми казаха, че бебчо е много ниско(в малкият таз), в 34с ме приеха за задържане, защото освен, че е ниско, имах обилно жълтеникаво течение(при чиста микробиология) и безболезнени контракции. Бях на системи и антибиотик пет дни, но контракциите не спряха, обаче течението се повлия.
Вече съм в 35+5 и единственото, което трябва да правя е да лежа, казаха, че и моята шийка е към 2см и че само лежането може да помогне, защото като лекарства е направено всичко възможно.
Моля се да устискам поне до 37г.с, защото от там нататък било безопасно, на молбата ми да ме погледнат за разкритие(този четвъртък) др ми отказа, защото всяко пипане там можело да раздразни шийката и да започне родов процес.
А относно кг на бебо, там вече спрях да го мисля, всеки ехограф казва различно, сега в четвъртък ми казаха, че в 35+3 е 2700гр, но дали е така.
Не се притеснявай, почивай повече и дано удържим!

# 107
Здравейте мамита, пиша ви защото малко се обърках и искам ваше мнение по няколко въпроса. Винаги съм била слаба между 42/макс 45кг. Успях да кача и забременях 47кг. До 6тия месец качих 9кг(56кг) и от 2месеца стоя на кантар между 56-57 кг. Вече бремена в 8месец (33г.с) и сякаш аз слабея а корема става все по-голям. Като цяло жегите през юли и август много ми се отразиха. Но това което ме тревожи е следното - в 30г.с. плода отговаряше на почти 34г.с. с тегло 2.200. На късната фетална морфология в 32г.с. отговаряше пак на 34г.с. с тегло 2.100. Бебето винаги от началото е вървяло с 2седмици напред но сега някак се обърках кой апарат е бил точен всъщност,колко тежи бебчо и ориентировъчното му тегло нормално ли е, като се има в предвид че аз оставам прекалено слаба с огромен за тялото ми корем. Има и друго,че от 30та седмица бебето вече беше 'Слязло' надолу, и на ФМ се установи че вече е навлязъл в таза,а шийката на матката се е скъсила на 2см. От 3.5 почти 4см.предписан ми е утрогестан вагинално и магнерот за сигурност макар че нямам стягания. С толкова скъсена шийка мога ли да родя преждевременно? Страхувам се че бебчо е много малък все още...

При мен се получава нещо подобно със слабеенето. От 20ти юни насам не само че не съм качила нищо, но и съм свалила 3кг. Даже краката, ръцете и лицето ми видимо са отслабнали, а коремът си расте. Като килограми в 30гс ме бяха наплашили, че бебето е голямо - на ФМ го измериха 1800гр. После в 32ра бях на ехограф отново и беше наддало само 90грама(1890). Сега съм 34+3 и съм на преглед на 13ти другата седмица и нямам търпение да отида да го премерят. Но като цяло тези ехографи не винаги отчитат правилно. На една приятелка й бяха казали, че й е голямо бебето - 3 седмици преди термин беше 3600гр, а се роди 3кг на термин 😁 Важното е ние да сме спокойни. Малко остана

# 108
И при мен се получава така с кг от месец. Бебчетата продължават да си качват по 100-150 гр на седмица.💙💙
3 седмици стоях на 58 кг,преди 2 дни бях 57,а днес 56.700-не ям нито по-малко от преди,нито нищо. Важното е бебоците да са здравички.❤
Преди малко пуснах първата пералня с бебешки дрешки.😍
А междо другото,с педиатъра сме до никъде - в района нищо не мога да открия,вече наближава и трябва да намерим някой.

# 109
Аз до шести месец не бях качила нито грам, обаче след осми започна едно качване, сега чак ме е страх да погледна кантара... Само за последните две седмци съм +5 кг

# 110
Аз вече 3та седмица седя на едни и същи кг а само вафли са ми в главата..обаче от снощи забелязах че имам хемороид,незнам дали е това защото не съм имала досега но е като голяма пъпка външно на ануса,не боли и не кърви но незнам дали да я правя нещо ...
И аз с педиатъра съм на същото дередже...все още търся Disappointed Relieved

# 111
И аз още нямам педиатър.
Мисля от утре обаче активно да запопна да звъня и да търся, защото не остава много.

# 112
Момичетааа...след няколко дни сглабяне вече мога да кажа,че успяхме! Сега трябва да вземем матраче,някакво малко скринче и половинката да ми сложи корниза,за да си закача перденцата...вижда му се края! 😊😘🤗

# 113
И аз влизам да се похваля. Grinning Най-накрая излязох в болничен 45 дни преди термин и тези дни с ММ освежихме спалнята. Днес си купих скрин за повиване, който е от същата серия като креватчето и вече ще мога и аз на спокойствие да започна да подреждам. 😊 А иначе бебка се инати и още си стои доста високо и напречно на корема ми, което ми докарва страшни киселини, много ми тежи и ме убива. Но АГ каза, че всичко е перфектно и ще се обърне сама, когато станело време.

# 114
Vesenceto извинявам се че не е по темата но как ги докарахте снимките от ехографа толкова големи ?

# 115
И аз от онзи ден се водя в 45дневен болничен(утре ще си го взема) Blush
Стаята е боядисана, но друго почти нищо не ми е готово...мебелите утре трябва да ги получа, а идея нямам кой ще ми ги сглоби и аз чакам всичко да се нареди, за да започна прането....
Гледам, че пишете за педиатър....моята лична лекарка се води педиатър, дали е време да я прозвъня и да попитам каква е процедурата .....
Някой може ли да препоръча хубав магазин в Одрин, където да разгледам за бебешки неща (почти нищо нямам) и пердета търся и лампа за таван.....доста работа има несвършена...

# 116
Vesenceto извинявам се че не е по темата но как ги докарахте снимките от ехографа толкова големи ?

Лекаря,който ми следи бременността ми ги изкара такива.

# 117

Благодаря,много добре ми изглежда интериора 😊

# 118
И аз от онзи ден се водя в 45дневен болничен(утре ще си го взема) Blush
Стаята е боядисана, но друго почти нищо не ми е готово...мебелите утре трябва да ги получа, а идея нямам кой ще ми ги сглоби и аз чакам всичко да се нареди, за да започна прането....
Гледам, че пишете за педиатър....моята лична лекарка се води педиатър, дали е време да я прозвъня и да попитам каква е процедурата .....
Някой може ли да препоръча хубав магазин в Одрин, където да разгледам за бебешки неща (почти нищо нямам) и пердета търся и лампа за таван.....доста работа има несвършена...
Ако личната ти лекърка е педиарър е най-добрия вариант май. Моята не е и затова ми е сега такъв проблем.
В Одрин в мола има магазин Е-бебек, има хубави неща. Отделно в H&M, нещата които съм виждала бяха по различни от тези, които имаме тук.
Техни марки магазини, също предлагар хубави неща. Просто трябва да разгледаш.
И аз исках да отидем, но вече ми е трудно да пътувам, още по-трудно ми е да вървя дълго.

# 119

Благодаря,много добре ми изглежда интериора 😊

Има още неща за пипане,когато е готово ще покажа крайния резултат.

Общи условия

Активация на акаунт