ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 27 901
  • 796
  •   1
Отговори
# 480
  • not found
Adel 33 ,честито да ви е живо и здраво Раянчето , страхотно започва бебевалежа Hug

Аз днес малко ще мрънкам .
Първо много се ядосах никъде не мога да харесам дрехи за бебо , мислих от Некст да взема , но не ме грабват , ми нищо не ми е достатъчно хубаво да го купя:cry: почвам да си мисля , че нещо съм повредена , всички се радват и умиляват на бебешорските дрешки , само аз все кусури им намирам .
Второ - много ме боли корема , от вътре бебето ме притиска до пъпа , не могада го изместя , обикновено се потъркалям в леглото и то се измества , но днес не ще .Застанало си е в удобната поза , а на мен ми се реве от болка Cold Sweat

# 481
Моето ще ми изкърти ребрата,както и да застана все там ръчка,доктора каза че е с много дълъг бедър😁

# 482
Момичета да се похваля и тук днес в 17.00 се роди мойто слънце малко Раян💖💖💖 дребосъче 2.800,48см. Трудно раждане беше.
Започва ли се вечее☺ Честито бебче, да ви е живо и здраво и само щастие да ви носи. На теб бързо възстановяване😘

# 483
  • Пловдив
Браво Адел! Да е жив и здрав Раян! Бързо възстановяване! Пиши като имаш как е минало всичко Simple Smile)

Golden Carnival ами защо не видиш в по-различните местенца за дрешки..вярно скъпи, но има намаления , а и некст не са баш евтини : alexandalexa.com доставят до Бг и имат супер мнг неща..
Или българските angel baby
Zara поне при нас има супер мнг парцалки и в неутрални цветове- готини и различни са също..
Успех хаха
Аз днес дадох кръв. Дано ми е вдигнат до 91 поне хемоглобина.....ще разбера утре.

# 484
Честито бебе Heart
То е септемврийче, ама явно откриваме сезона.......да са живи и здрави всички настоящи и предстоящи бебета....
Все си мисля като родим всички живот и здраве темата нали няма да приключи...??
Днес на прегледа измериха бебето 2600гр. в 35г.с., леко взех да се притеснявам, че няма много време.....

# 485
Честито и от мен! Днес бях на доктор ...още си е седалищно разположен. Дано се обърне, защото много искам да родя нормално. Мисля ако всичко е ок да си поискам епидурална упойка. Две приятелки родиха така и са супер щастливи. Самото раждане протекло доста по-бързо, да не говорим също,че не е и болезнено. Вие мислите ли за това?

# 486
Аз, ако реша да е нормално със сигурност ще искам упойка, ама коя от двата вида не знам...за епидоралната казаха, че обезболява, но усещаш контракциите, а другата (естествено и забравих името сега) с нея не чувстваш нищо от кръста надолу , ама как ще знаеш кога да напъваш , ако не чувстваш нищо, идея нямам....на консултацията с анестезиолога ще го изговорим...макар че не знам като съм на клексан с тромбофилия, нямаше ли някакви ограничения....

# 487
Октомврийче си ни е бебето!  Мама adel 33 е с термин 2.10 на първа страница!
Честит да е големият мъж! Да е здрав и успяващ! На мама скорошно възтановяване!
За-поч-на сеее!☺

# 488
Нека бъде здраво и щастливо малкото съкровище и да носи много радост на семейството ви ! Simple Smile

Адел даде старта и сега се започва всеки ден ново бебе ще има. Много готинко ми стана Hug

# 489
Вие как се мотивирахте при избора си на начин на раждане....кой фактор изигра решаваща роля при формиране на решение...?

Не съм имала избор и искрено се надявам да не се налага операция. Преимущества много, а и около мен тези минали през двете са единодушни - операцията си е операция и е в пъти по-зле с дългогодишни неудобства и последици.

В Англия пък до операция се стига само, когато наистина се налага, а на майките с последваща бременност предлагат да родят нормално след секциото.

Аз само едно не можах да разбер - защо ти дава срок за естественото раждане? Реално се чака 10 дни след термин. Какъв е тоя зор на някои лекари за операции и индукции? 🙈 Предизвиканото раждане няма връзка с нормалното и е доста кофти изживяване. И дори и да избереш секцио, защото толкова рано ще го вадят? Спокойно може да се изчака бебето да тръгне само и тогава да е операцията.

Раждах без упойка. Сега пак нямам намерение да ползвам и дано не се налжи де. С приятелка анестезиолог ги бяхме говорили нещата преди първото раждане и ме отказа. Самата тя ражда без упойки два пъти като първото беше много дълго раждане и се наложиха вливания на системи.

Голди, и на мен нищо не ми харесва в малките размери. Но все пак взех от Некст, защото са цветни, а всички други магазини предлагат само розово, синьо, бяло и сиво.

# 490
Адел, честито бебче!!! Браво, отметна го тоя въпрос с раждането- от тук нататък: само хубавото предстои!!! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!!!
Къде роди?

# 491
Аз, ако реша да е нормално със сигурност ще искам упойка, ама коя от двата вида не знам...за епидоралната казаха, че обезболява, но усещаш контракциите, а другата (естествено и забравих името сега) с нея не чувстваш нищо от кръста надолу , ама как ще знаеш кога да напъваш , ако не чувстваш нищо, идея нямам....на консултацията с анестезиолога ще го изговорим...макар че не знам като съм на клексан с тромбофилия, нямаше ли някакви ограничения....
Аз чакам ти да решиш и ще открадна твоето решение 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
И аз продължавам да не знам, имам 1000 въпроса и като отида при АГ ги забраввм. За упойката бях забравила, че ще питам...но със сигурност ще искам нещо , само дето не знам каква ще е...
И на мен ми каза, че трябва да реша, защото секциото се планирало, въпреки че и АГ и акушерката в кабинета, ме съветват за нормално.
При мен страхът е водещ и най-вече това, че не знам колко ще продължи, дали няма да стане нещо и да се наюожи форцепс или нещо друго... мразя неизвестното, не че операцията винсги протича по план, но някак си самата ми вътрешна нагласа е че е по -лесния вариант.
Относно упойката и тромбофилията, не знам аз дали има значение. Не съм говорила с никой.
Със Сигридов не успявам да се свържа, снощи съм му звъняла 6 пъти, писах му по вайбъра, че казал да съм настоятелна амаааа без резултат. Днес ще се обадя на АГ, да го търси тя.

# 492
И аз вероятно ще искам упойка. Епидуралната е с катетър и може да се пуска упойка през определено време, съответно така може по-дълго да ти пускат и да не усещаш болка, а самите напъни се усещали. Спиналната се слага в зависимост от теглото на човек и трае определено време, след това те пуска. За нормално раждане се ползва епидуралната.

# 493
Честито, Adel!
Бързо възстановяване! Да сте живи и здрави и много щастливи! А малкото слънчице да порастне многоо голямо! Simple Smile

Момичета да се похваля и тук днес в 17.00 се роди мойто слънце малко Раян💖💖💖 дребосъче 2.800,48см. Трудно раждане беше.

Аз чакам нормално да си раждам, освен ако нещо не се случи в последния момент. Както вече се е обсъждало, секциото си е операция, а ние с ММ искаме и още деца🤗 но да мине първото раждане и първата годинка на бебка и тогава ще мислиме кога ще са! Simple Smile
Adel, като имаш време разкажи как е минало. На мен сега ми е малко притеснено дали ще разбера като почне и колко ще се ошашкам 😁😁😁 най -вече ако съм навън някъде и ми изтекат водите как ще реагирам хаха ....едни такива мисли...ужас. А за упойката стига да може ще си искам епидурална.

# 494
  • Белгия
Adel честито! Чакаме подробности, когато ти се появи свободна минутка!

Акушерката ми беше на домашна визита онзи ден и разправяше как изтичането на водите изобщо не било толкова драматично, като по филмите (моля някой с опит да подтвърди). Тя каза, че количеството вода е различно, в зависимост от това къде „се спука” сака. Можело да е много, можело и да е като капчици, и да си мислиш, че малко си се опишкала. По пронцип след и като съм била усетила изтичащата вода, да съм била взела душче, да се освежа, да сложа последните неща в куфара и чак тогава да заминавам към болницата. (Освен ако не започнат интезивни и болезнени контракции) Първите 4см разкритие траят най-бавно и нямало смисъл да се притеснявам и бързам. Аз вече почнах да се притеснявам... 😰

Общи условия

Активация на акаунт