ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 27 900
  • 796
  •   1
Отговори
# 495
На мен предния път уж епидурална упойка ми сложиха, но не беше с катетър, а една доза. Държа си ме перфектно по време на разкритие, напъни (усещах кога са, само нямаше болка), плацента и шиене. И още поне 2-3 часа след това, добра доза са ми сложили. Не можех обаче да си мърдам краката. В епикризата естествено не пише нищо каква е била.
Аз също съм с тромбофилия и четох, че така по-щадящо е вагинално раждане (заради по-малка кръвозагуба). И лекарката е навита за такова, само да е обърнато бебето правилно. Плащам си за екип и разчитам анестезиологът да знае, че имам тромбофилия. Макар че моята не е фактор V, и май не го касае толкова него.

# 496
Бях останала с впечатление че повечето тук ще са със секцио и сега се изненадах,искам да ви питам епидуралната в гърба ли се слага?ако е там как се лежи да напъваш върху катетъра?извинявам се за глупавия въпрос може и да съм в пълна заблуда ...

# 497
Момичета изкарах лека бременност, но с раждането нямах тоя късмет. През нощта почнаха контракции болезнени към 1ч. Но в границите на търпимото. Към 4 ми падна прословутата тапа(грозна гледка😂) и така изкарах до сутринта като през цялото време бях мн спокойна.  С ММ решихме да отидем до болницата(раждах в Дупница, а живеем в Благоевград), но с контракции е много гадно да пътуваш. Прегледаха ме и се оказа че са само подготвителни и намам изобщо разкритие, а само кафеникаво зацапване вероятно от тапата. И все пак ме оствиха в болница, доктора направи много гаден преглед и спука мехура и ме включиха на система окситоцин и след близо 3ч.последва нов гаден преглед и пак никакво разкритие(явно не беше ден за раждане) тоновете н бебето започнаха да варират от 108-150 и накрая решиха секцио. Вкараха ми 4 банки разни студени разтвори и започнах много да треперя а беше време за епидуралната упойка(дето не усещаш от краката надолу). Е за късмет и тя някак не ме хвана много сполучливо. От ляво на корема си остана място незасегнато от нея и си болеше. И въпреки всичко започна секциото и няма да ви казвам какво усещах и какви болки бяха, уж и райски газ ми пуснаха, но нямаше ефект. Добре че имаше една анастезиоложка, много мила и млада и човечна и ме държеше в съзнание и ми говореше докато го извадят иначе нямаше да издържа всичко след три часа контракции и болки и после пак. Днес съм вече малко по-добре, но се радвам че всичко свърши и бебето е добре. Чакам днес да ме раздвижат и накрая да си го гушна.
Надявам се да имате леки раждания и здрави бебета🍀🍀🍀🍀

# 498
Бях останала с впечатление че повечето тук ще са със секцио и сега се изненадах,искам да ви питам епидуралната в гърба ли се слага?ако е там как се лежи да напъваш върху катетъра?извинявам се за глупавия въпрос може и да съм в пълна заблуда ...

В гърба се слага, да. Първо слагат местна, след това и самата упойка. Катетърът не се усеща при напъните. Аз дори първата нощ спах с него - не ми пречеше. Съветвам ви, който иска епидурална, да му я сложат, когато още не са много силни контракциите, ако има възможност, защото по време на чести и силни контракции е ужас да се свиеш и да не мърдаш, докато те бодат в гърба.

На мен упойка ми сложиха на 6 см разкритие и ме държа 1 час. По време на напъните бях без упойка, исках да ми сложат, но казаха, че не може, за да ги усещам и накрая като ме шиеха, ми сложиха една доза, която веднага облекчи болките.

# 499
Честито бебче и бързо възстановяване. Доста неприятно се е получило, но сега вече ще се радваш на малкото човече. Бъдете здрави.
Момичета изкарах лека бременност, но с раждането нямах тоя късмет. През нощта почнаха контракции болезнени към 1ч. Но в границите на търпимото. Към 4 ми падна прословутата тапа(грозна гледка😂) и така изкарах до сутринта като през цялото време бях мн спокойна.  С ММ решихме да отидем до болницата(раждах в Дупница, а живеем в Благоевград), но с контракции е много гадно да пътуваш. Прегледаха ме и се оказа че са само подготвителни и намам изобщо разкритие, а само кафеникаво зацапване вероятно от тапата. И все пак ме оствиха в болница, доктора направи много гаден преглед и спука мехура и ме включиха на система окситоцин и след близо 3ч.последва нов гаден преглед и пак никакво разкритие(явно не беше ден за раждане) тоновете н бебето започнаха да варират от 108-150 и накрая решиха секцио. Вкараха ми 4 банки разни студени разтвори и започнах много да треперя а беше време за епидуралната упойка(дето не усещаш от краката надолу). Е за късмет и тя някак не ме хвана много сполучливо. От ляво на корема си остана място незасегнато от нея и си болеше. И въпреки всичко започна секциото и няма да ви казвам какво усещах и какви болки бяха, уж и райски газ ми пуснаха, но нямаше ефект. Добре че имаше една анастезиоложка, много мила и млада и човечна и ме държеше в съзнание и ми говореше докато го извадят иначе нямаше да издържа всичко след три часа контракции и болки и после пак. Днес съм вече малко по-добре, но се радвам че всичко свърши и бебето е добре. Чакам днес да ме раздвижат и накрая да си го гушна.
Надявам се да имате леки раждания и здрави бебета🍀🍀🍀🍀

# 500
Нищо няма да стане. Моля те пиши какво е казал Сигридката за резултатите.
Аз след 10 дни ще пускам пак хемостаза и ако д Димер продължава да е над 2, ще ходя и аз при него.
Само като си помисля какво чакане е пред кабинета ми става лошо.
Най-накрая говорихме, много трудно се оказа да го открия 😁
Каза, че Д-димера става опасен, когато е над 3. Когато обаче се качи, над 2, трябва да се вземат мерки, според ситуацията и да се вкючат инжекциите. Те пък от своя страна, пречели на нормалнито раждане, защото не позволявали на плацентата да остарее, а щом не старее е ясно, няма да тръгне раждането.
На  мен ми каза да почвам Натаспин Х и да следя д-димера. Това ще го пия сутрин и вечер до 37 седмица, после ако има проблем да звъня и да мислим схема.
За тези дето искат нормално раждане, каза да се пие много вода, поне 3л на ден и мнооого движение, поне 10хил крачки, колкото и да е трудно...

# 501
adel 33, ЧЕСТИТА  РАДОСТ! 🎉👶🤗
Въпреки трудностите -крайния резултат си заслужава!
Нека е много здрав малкия мъж и чакаме да ни го покажеш когато решиш. 😘

Толкова се вълнувам и толкова ме е страх колкото повече наближава...кога минаха месеците...вече започнаха бебешочетата да излизат...дано всичко при всички мине леко и гушнем здрави бебенца!
Аз другата седмица съм на преглед и тогава ще обсъдя с лекаря раждането,че не съм решила къде да е..И е време за покупките за болницата,които все отлагам!

# 502
Оххх, адел, настръхнах докато прочета, мина ми през ума че имало и по тежки раждания от моето предишно.
Иначе, при мен епидуралната не ми пречеше по никакъв начин в гърба докато лежах, но като започнаха напъните вече нямах упойка и всичко си усещах. Катетър не съм имала при нормално раждане, даже не предполагах че може да се сложи.

# 503
Fffrrr ти днес ли щеше да ходиш на отворените врати?

# 504
Fffrrr ти днес ли щеше да ходиш на отворените врати?
Да, така мисля, само да може мъжа ми да ме закара, че съм в Славейков и без него ми е трудно...
Ако не успея утре ще разпитам Мануелян, тя казва всичко, там е работила преди.

# 505
Нищо няма да стане. Моля те пиши какво е казал Сигридката за резултатите.
Аз след 10 дни ще пускам пак хемостаза и ако д Димер продължава да е над 2, ще ходя и аз при него.
Само като си помисля какво чакане е пред кабинета ми става лошо.
Най-накрая говорихме, много трудно се оказа да го открия 😁
Каза, че Д-димера става опасен, когато е над 3. Когато обаче се качи, над 2, трябва да се вземат мерки, според ситуацията и да се вкючат инжекциите. Те пък от своя страна, пречели на нормалнито раждане, защото не позволявали на плацентата да остарее, а щом не старее е ясно, няма да тръгне раждането.
На  мен ми каза да почвам Натаспин Х и да следя д-димера. Това ще го пия сутрин и вечер до 37 седмица, после ако има проблем да звъня и да мислим схема.
За тези дето искат нормално раждане, каза да се пие много вода, поне 3л на ден и мнооого движение, поне 10хил крачки, колкото и да е трудно...
Димера ми е 1.14 при норма 0.50 и моето Аг вдигна дозата на фраксипарина 0.6 от 0.4. Все още не мога да си дам отговор на въпроса какво точно гледат и как определят дозата.

# 506
Adel Честито! Пожелавам ти да е много, много здраво и спокойно бебе! Simple Smile
...Акушерката ми беше на домашна визита онзи ден и разправяше как изтичането на водите изобщо не било толкова драматично, като по филмите (моля някой с опит да подтвърди). Тя каза, че количеството вода е различно, в зависимост от това къде „се спука” сака. Можело да е много, можело и да е като капчици, и да си мислиш, че малко си се опишкала. По пронцип след и като съм била усетила изтичащата вода, да съм била взела душче, да се освежа, да сложа последните неща в куфара и чак тогава да заминавам към болницата...
Може да съм по-рядък случай, но моето изтичане миналия път си беше стабилно и ако не си бях вкъщи, ами някъде навън щеше да си е направо драматично Grinning Събудих се посред нощ с някакво много странно усещане, което ме накара да стана от леглото и като станах се плиснаха по пода точно като по филмите. Отидох в банята да взема мопа, но трябваше няколко пъти да се връщам за да изчистя всичко. А междувременно те си продължаваха да текат (веднага си бях сложила от най-дебелите превръзки. Не помня колко превръзки смених докато най-накрая спряха, но това стана малко преди самото раждане. Иначе имах време изкъпах се, оправих се спокойно и след час-два тръгнахме към болницата с вече започнали леки контракции. От изтичането до раждането минаха около 7-8 часа

# 507
На мен ми ги спукаха в болницата, но си бяха голямо количество - над 2 литра каза лекарката. До самото раждане продължаваха да текат и сменях постоянно превръзки.

# 508
  • Пловдив
Моите води бяха някакви странни капки. И мехура ми казаха, че отгоре се пукнал. Стоях цял ден в болницата и чак вечерта почнаха леки контракции. Така и не изтекоха водите напълно. Но вече беше ясно , че е секцио и макар, че и нормалното беше тръгнало, нямаше да се получат нещата. Добре, че го има варианта да извадят бебето бързо иначе казвам ви с това естествено раждане колкото и да ми се иска, виждам, че не при всеки си става. Затова и доверие в лекаря си трябва.После четох тук историята на една майка, която не беше завършила добре, със същия проблем оплитане на бебето жестоко в пъпната връв с разликата , че нейните лекари смятали, че ще се оправят и са го дърпали естествено. Ох..
Та само живот и здраве. И кой както му кажат докторите. Това, че упойките правили еди какво си...абе почти. Нали има скала на апгар като вадят бебетата. Тези упоените майки ако толкова влияеше на детето и му ставаше нещо, щяха да му пишат 4 -5 в първите минути. Аз бях с най- здравата упойка поради липса на частична. Упоена и интубирана като кон. Бебето 10 по апгар. Късмет да е само. Защото и в големите болници е пълно с всякакви. Лекар тук не се избира...в държавната болница. Който е на смяна, та...

# 509
Да се похваля, днес в 11.04 се роди моят прекрасен син Йоан, 3140, 48см.
В 37г.с+1.
Беше планиран за 27/09, но той реши днес.
Секцио се роди.
Събудих се от леко подмокряне,  все едно  напишкваш, отидох до WC,  и така 4-5 пъти, течността ми беше точно като вода.
В 7ч бях в болницата, приеха ме,, изчакахме за операционна и в 11.04 проплака бебо.❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт