Професия учител - 6

• 36 850
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Имам дете в класа, което не пише домашни, драска в тетрадката, бяга от мен като го извикам( като сме на двора), дърпа и блъска другите деца. С една дума изобщо не ме чува какво му говоря.
Говорих с майката, но няма ефект. Искал внимание... Е, ама те всички деца искат внимание...Днес вместо да пише е драскал по чина. Не мога да разбера проблем ли има или е много разлигавено дете... Дайте ми съвети как да действам с него. Ако го изтърва от поглед може да направи голяма беля.
За психолог е или педагогически съветник

# 466
  • Добрич
тинити, поискай помощ от психолога или педагогическия съветник. Те затова са в училище. Много често в такива ситуации на родителите не може да се разчита, нито на това, че ще потърсят помощ...

# 467
тинити, поискай помощ от психолога или педагогическия съветник. Те затова са в училище. Много често в такива ситуации на родителите не може да се разчита, нито на това, че ще потърсят помощ...
Благодаря на всички!

# 468
  • Майничка
Тинити, според мен, обърни се ти към училищния психолог или педагогически съветник за консултация и помоли да влязе в занималнята уж за запознанство и да намери начин да поговори с хлапето. Едно такова персонално внимание, докато са в първите класове, понякога върши чудеса, ако децата просто искат да са за малко обект на интерес.

# 469
Психологът ще го взима от занималнята и ще говори с детето.

Имам и едно питане. Днес получих заплата, но не и пари за 15 септември. Все пак бях на работа на първия учебен ден и според мен ми се полагат. Всички колеги са получили. Да ходя ли да питам, какво да правя?

# 470
в повечето училища новоназначените не вземали за 15 ти септ. И аз не взех.
Кажете моля ви, за 5 пкс по чужд език, изпитът как протича. Предстои ми, а чух 10 варианта.

# 471
  • Пловдив
Къде ще се явяваш на изпит?

# 472
Аз бях в същото училище миналата година. Всъщност само август не се водих на работа при тях. Днес дори ми дадоха карта за диференцираното.

# 473
  • Пловдив
Според мен, трябва да получиш сумата, която се полага до края на годината. Обаче като нищо може да те изработят и да не ти ги преведат.

# 474
Аз бях в същото училище миналата година. Всъщност само август не се водих на работа при тях. Днес дори ми дадоха карта за диференцираното.
диференцирано ще получиш, защото се изплаща за миналата година, но за 15 - ти не знам. Ние от 2 годни не получаваме нито за 15-ти, нито за 24 май, нито коледни Sad

# 475
диференцирано ще получиш, защото се изплаща за миналата година, но за 15 - ти не знам. Ние от 2 годни не получаваме нито за 15-ти, нито за 24 май, нито коледни Sad
Колегите са получили по 250 лева, което не е никак малко.

# 476
  • София
Съвсем нормално е да получиш карта за ДЗ. Тя е на базата на изминалата учебна година. Дори и през август да не си се водила на работа, самият месец е неучебен.

# 477
Добре де, някой ще ми отговори ли на въпрос. Когато започнахте професията си бяхте ли стресирани, за колко време свикнахте, бяхте ли сигурни че искате да го работите след като сте прекарали да кажем 2 седмици?

# 478
  • Шумен
Нормално е да има стрес, когато започваш където и да е.  Практиките в университета не те научават , учиш в движение. И се научаваш. После с всяко ново място, пак се стресираш, но не толкова. Училището днес, не е това, което беше преди 25 години - аз долу-горе тогава започнах. Винаги зависи от  колектив и  най-вече ученици. Както и от твоите очаквания. Само че след един наистина жесток стрес преди 11 г. в един техникум просто напуснах системата и не съжалявам. Не бих се върнала в училище, освен като възпитател, но това не ми е идея изобщо . Две седмици са много малко, за да вземаш кардинални решения това дали е за теб или не.  Нещата са много субективни и на всеки прагът му на поносимост  е различен.

# 479
Сигурно ставам досадна, но ме извинете. Не съм наясно и не искам да остана излъгана.
За 2019 година имам платен годишен отпуск 56 дни. Използвала съм 30 дни до месец август, след което ме съкратиха. До края на годината ми остават 26 дни. Какво се случва със тях? Не ми ли се полагат, след като отново започна работа? На фиша видях, че имам 3 дни, което ми се струва смешно.

Общи условия

Активация на акаунт