Азиатска козметика и грим 12

• 34 263
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Аз вече се обзаведох с няколко къшъна, не издържах на напрежението. Grinning
Колкото и фдт-та, пудри, бб кремове и прочие, само такова си нямах...е, вече си имам де. Bowtie

# 601
Няма да купувам къшъни, няма да купувам къшъни, оммммм, няма да купувам къшъни Laughing

Аз идвам да кажа, че не съм в див възторг от есенцията на Неоджен, не знам защо. Хидратира, ок, съгласна съм. Ама някакъв плъмп ефект или пък нещо да блърва от ферментите, или да озарява... Може и да е рано за оценка.

# 602
Ааа нищо не хвърлям - част от нехаресаните рефили отидоха за подаръци, а на другите ще дам втори шанс, да ги видя как са с новата база-чудо дето споделих по-рано. Преди време бях изровила един блог с подробно описание кои марки и модели опаковки са съвместими с кои рефили. Та мислила съм го и това. Другото, което измислих беше да си доливам вътре каквото ми харесва, но пък се оказа невъзможно да изпера добре гъбичката, която се напоява. С доста зор намерих да се продават нови за смяна, колко работа вършат още не знам. Тия кейсове зян няма да идат, в крайна сметка те ми бяха основната причина за покупките, а не толкова самото съдържание.

Viola, ти уцели единственото, което не съм пробвала още. Обикновено съм по-внимателна, съжалявам за пропуска - Sulwhasoo-то още не е в графата "нехаресани".

Ще се опитам да си припомня по нещичко за всяка, но първо едно необходимо уточнение. Кожата ми има склонност към омазняване и не търся глоу ефект. Най-много се харесвам със сатенен завършек, нещо като полу-мат. Туширам лъщенето с [COSRX] Sebum Centella Mineral Powder, но когато ползвах тези къшъни бях с [INNISFREE] No Sebum Mineral Powder. Досега избягвах да давам мнение за къшън и (само Troiareuke-то беше изключение), защото нещата са комплексни и в повечето случаи ми е трудно да определя къде точно е проблема. Дали съм напластила прекалено много неща в рутината, дали крема ми е кофти база за грима, дали слънцезащитата е виновна, къшъна или пък пудрата. Пробвала съм безброй комбинации и пак не мога да съм сигурна. 

Почвам подред:
su:m37
Water-full CC Cushion Perfect Finish - най-удобно ми беше да нанасям с влажна гъбичка и ефекта беше зверски лъщяща кожа. Със суха пак ставах лъскава, но една идея по-малко. После трябваше да се попивам с blotting paper, за да мога да изляза в приличен вид, но така си свалях част от покритието пък.

Style71
Full Cover Luxury Cushion - много класи под предния къшън, но пък опаковката си заслужава. Покритието много лесно се сваля от лицето - едно докосване с пръст е достатъчно. Без случайни докосвания, пак не издържа дълго.

Air rising TF
Glow Cover Metal Cushion - помня само, че ми стоеше по-зле от първата (su:m37
Water-full CC Cushion Perfect Finish). Тия рефили заминаха подарък, но така и не получих отзиви от получателите... Frowning1
Имах проблеми и с механизма на изпомпване. Вместо напоена гъбичка, има метална пластина с перфорации, отгоре се слага пъфчето и се притиска. От някои дупки излизаше продукт, от други не.

Air Rising TF Dazzling Moist Micro Foam Cushion - тази я пробвах малко и я запечатах отново за по-нататък. Ако не е изсъхнала, пак ще я пусна в употреба и ще споделя по-адекватно мнение. Помня само, че не я отхвърлих тотално, но и не ми покри критериите.

В момента имам две отворени, едната е Troiareuke-то, а другата е [BEAUTY PEOPLE] Absolute Deep Ocean Girl Cushion Foundation

Не е лоша, днес съм с нея (с хубавата база), но не съм особено впечатлена. Средно покритие, стои естествено, лесно се сваля. Сложих малко руж (прахообразен) и където минах с четката, къшъна се вдигна частично...

Ей това беше греда отвсякъде - хем проста опаковка, хем съдържанието не ми пасна. Мат ама друг път! И полу-мат не мога да кажа, че е.

В запасите си имам и няколко moonshot-а, но скоро няма да стигна до тях. Ама и те са едни такива красотниии Heart Eyes

# 603
blixa, уау!
Reina, коя маска на Sulwhasoo ти пристигна?

И да ви се оплача какво стана вчера.. Сигурно повечето от вас са ме усетили, че съм доста разсеяна и шемет Grinning . Наложи ми се да стана доста рано вчера и да се подготвя за важна административна работа. Станах аз, изпълних си рутината уж както трябва, сложих сдържан грим особено старателно, облякох се спретнато и ненатрапчиво и тръгнах. Трябваше да пътувам около час и половина с кола. В колата напече едно слънце и след половин час някъде се сещам, че забравих да си сложа слънцезащита!!! Отбих рязко и спрях. Започнах като луда да ровя в чантата и намерих стик и един спрей (Слава Богу). Сетих се да изляза от колата и се напръсках обиииилно. Двамата ми спътници ме гледаха опулено през цялото време, но замълчаха тактично (мисля, че ме намират за странна по принцип). Качих се на колата и потеглих. Следващите няколко минути се чудих какво да им кажа, защото бях сигурна, че истината няма да им прозвучи адекватно и в крайна сметка мина време, повече от приетото за обяснение и аз просто не казах нищо. Абсолютно съм убедена, че ме мислят за лудичка. И не ми стига тази подтискаща мисъл, ами и днес се гледам в огледалото с избили петна. Confounded Цяло лято се пазих от слънцето и накрая да изгоря в колата.. Била съм много по-зле де, но все пак.. Това е, защото вчера се похвалих, че косата ми е супер и кожата много добре. На ти сега!

# 604
Ох лелеее, как не си се сетила за най-важното.
Петната ще ги махнеш знаеш с какво, чакай още малко да застуди и почвай мазането няма друг начин.
Мисля, че през стъклата на колата още повече.се хваща слънцето. Също така преди време ми попадна статия, в която едно момиче казва, че и вкъщи носи слънцезащита, защото слънчевите лъчи проникват през прозорците, същото се отнасяло за монитора на лаптопа имал УВ лъчи.

# 605
Ама Теди, аз също си нося слънцезащита и вкъщи. Не знам как забравих вчера...замаяна работа. Хич няма да чакам да застудява, ами ще си се мажа. Ако не забравям защитата не би трябвало да имам проблем. И по-зле съм била, ще се оправя, но ме е яд, защото е елементарно.

# 606
Стига в стаята/колата/мястото да има натурална светлина (не да напича, просто да е светло защото навън е светло) - трябва да се сложи слънцезащита.

Да цитирам:
UVA light, also known as long-wave light, accounts for about 95% of the UV light that reaches our skin. Although both UVA and UVB are bad for skin, UVA rays are more of a threat because a much larger percentage of them reach earth’s surface. They’re present all day long, year-round, even when it’s cloudy and the sun “isn’t out.” If you see daylight at any hour, UVA rays are present.

Although not as skin-penetrating or ever-present as UVA rays, UVB light is powerful: It’s directly responsible for sunburn and other visible changes to skin’s surface, including discolorations.

# 607

Петната ще ги махнеш знаеш с какво, ......
Моля ви, без тайни думички! И аз искам да знам с какво. Петната са ми болна тема от почти 11 години.

# 608

Петната ще ги махнеш знаеш с какво, ......
Моля ви, без тайни думички! И аз искам да знам с какво. Петната са ми болна тема от почти 11 години.
Сладурана. Joy Не са тайни думи или похвати. Теди има предвид стандартните азиатски съставки в продуктите за целта. Ниацинамид, арбутин, вит. С и т.н. Също така и един неазиатски - Експигмент. За всички се отнася правилото за пазене от слънцето. Към което се отнасям изключително сериозно по принцип, въпреки вчерашния инцидент. Дори спя на пуснати щори.
Между другото какво мислите за витамин Д, който получаваме от слънцето? Дали не става дефицит с това постоянно пазене? Е, аз си го набавих вчера за известно време и напред. Grinning

# 609
О, аз знам, че не е тайно, просто исках име на конкретен крем. Щото беше написано, така, че е пробвано многократно и само той помага. Аз не съм доволна от експигмента. Обърнала съм се към китайската, а скоро се надявам и към корейската козметика. Само да избера.
Витамин д приемам чрез добавка.

# 610
MaNishma, браво, че като си се усетила, веднага си взела мерки. На твое място щях да махна с ръка и да продължа по пътя, гърчейки се вътрешно през цялото време.

Ами да си призная... не си слагам слънцезащита, когато съм си вкъщи. Знам, че трябва, но все се успокоявам с мисълта, че стоя на затворени щори и далече от прозорци. Трябва да поправя тая грешка вече...

Витамин Д и аз съм си взела да пия. После чух някъде, че всъщност организма, едва ли не моментално си взимал нужната доза, още с първия досег със слънчевите лъчи. Дали е вярно нямам идея.

По въпроса с избелването си мълча - нулев опит и оскъдни познания имам.

# 611
Доколкото съм чувала (и ме поправете ако греша) въпреки най-добрата защита, някакви слънчеви лъчи пак пробиват през козметиките. Да не забравяме, че и понякога не го нанасяме толкова често колкото трябва и изпускаме някакви часове на защита. И аз имам срамни моменти, в които съм забравяла изцяло, защото... живот. Отделно, че не винаги сме на 100% покрити. Ръце, гръд, глезени - те също попиват някакви лъчи и съответно витамин Д.

Та май сме окей. Въпроса е да не се криеш активно от слънцето постоянно, ами да имаш някакви моменти в които си ходиш под слънчевите лъчи. Слънцезащита или не, то си върши работата.

# 612
  • София
Да, дори най-високият фактор не дава 100% защита.  Peace
Аз тялото не го пазя така фанатично, както лицето, шията и деколтето, точно заради витамин Д-то, но въпреки това почти целогодишно го приемам и като добавка, защото съм със занижени стойности.

MaNishma, по-добре късно, отколкото по-късно, нали знаеш. Дано успееш бързо и ефикасно да минимизираш щетите!:hug:
Нощната маска е хитовата в темата Overnight Vitalizing EX, не мога да си позволя да изостана от форумния тренд.  Laughing

# 613
  • BG
Нощната маска е хитовата в темата Overnight Vitalizing EX, не мога да си позволя да изостана от форумния тренд.  Laughing

От кой сайт я взе (извинявай, аз уж чета но явно не съм се задълбочила достатъчно и не разбрах - много съм зле Flushed)? Имам крещяща нужда от такъв продукт.

# 614

От кой сайт я взе (извинявай, аз уж чета но явно не съм се задълбочила достатъчно и не разбрах - много съм зле Flushed)? Имам крещяща нужда от такъв продукт.
Аз я купих от тук, но не е пълноразмерната.

Общи условия

Активация на акаунт