Азиатска козметика и грим 12

• 34 411
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, бихте ли ми дали идея за избелващ продукт за кожа над 50 г. Моя приятелка ме помоли да и поръчам нешо подходящо, но не съм сигурна дали да е с Витамин Ц или нещо друго. Другият ми вариант беше да търся нещо от The Ordinary. Приемам предложения всякакви.

Какво избелване иска твоята приятелка петна или тена да оправя.
Витамин С ще и изравни тена, ще даде озаряващия ефект, но няма да премахне петната.
Днес съм с тонера с витамин С на  some by mi и отгоре меланото и светя като крушка, виждат ми се петната, но пък около тях прилично изглежда, та не ме дразнят чак толкова.
Витамин С дава резултат след 3-4 седмици непрекъсната употреба, после може да се поддържа 2-3 пъти седмично.
От Ординари, аз не бях доволна.
От един продукт да не чака чудеса, във всички корейски продукти има избелващи съставки, затова и да ползва фактор 50+.

# 466
За петна само Меланото ли препоръчвате? Или е комплексна грижа от киселини, ферменти, охлюв... не помня вече. Уж си копирам полезното инфо, но за петната нямам нищо.

# 467
Зависи от петната.
Нещо с ниацинамид,  слуз от охлюви,  арбутин.

# 468
Zari и аз не съм много сигурна. Мисля, че е повече притеснена от петната. Аз и споменах за Експигмент от България, знам че много момичета го използват за атакуване на петна. Със сигурност и изравняване на тена ще и се отрази добре. Ще разгледам продуктите, които споменаваш, и за себе си трябва да взема нещо с витамин Ц.
Благодаря!
Скрит текст:

Момичета, бихте ли ми дали идея за избелващ продукт за кожа над 50 г. Моя приятелка ме помоли да и поръчам нешо подходящо, но не съм сигурна дали да е с Витамин Ц или нещо друго. Другият ми вариант беше да търся нещо от The Ordinary. Приемам предложения всякакви.

Какво избелване иска твоята приятелка петна или тена да оправя.
Витамин С ще и изравни тена, ще даде озаряващия ефект, но няма да премахне петната.
Днес съм с тонера с витамин С на  some by mi и отгоре меланото и светя като крушка, виждат ми се петната, но пък около тях прилично изглежда, та не ме дразнят чак толкова.
Витамин С дава резултат след 3-4 седмици непрекъсната употреба, после може да се поддържа 2-3 пъти седмично.
От Ординари, аз не бях доволна.
Редактирам се да благодаря на всички момичета, които се включиха. Ще и взема и слънцезащита, казва ми че използва, ама едва ли 50 фактор. Ще разгледам и охлювите и ниацинамида.

# 469
Нещо много странно се случи със 17track апликацията ми. Започна за показва следната информация за всички пътуващи поръчки. Показва същото и когато седна на компютъра. Някой да се е сблъсквал с този проблем и да знае как да го оправи?

# 470
Зависи от петната.
Нещо с ниацинамид,  слуз от охлюви,  арбутин.

The ant is, мерси. Моите са от втората бременност. Ползвам NACIFIC Phyto Niacin Whitening Essence - има леко избледняване на петната, но още са видими. Бях се замислила и за TIAM Vita B3 Source, но някой спомена, че предпочита NACIFIC пред него.
Ще разгледам това, което си метнала с арбутин. Мисля, че много хвалеха Benton Snail Bee Ultimate Serum, така че му е време да го пробвам Simple Smile

# 471
  • Sofia
Бях се замислила и за TIAM Vita B3 Source, но някой спомена, че предпочита NACIFIC пред него.
Ще разгледам това, което си метнала с арбутин. Мисля, че много хвалеха Benton Snail Bee Ultimate Serum, така че му е време да го пробвам Simple Smile

Моят съвет по първото ти изречение е - не се отказвай от нещо, само защото друг предпочита друго. Не знаеш на теб как ще ти подейства. Пробване му е майката. Relaxed

# 472
raduni, аз бях споменала, че предпочитам Насифик. Тиам още го доизразходвам, мъчно върви. По-тежък е, като серум. Докато Фитониацина си е лека есенция и си го вмъквам по-лесно в рутината. На практика не пречи на нищо. Като действие смятам, че и двете са ефективни. В това отношение предполагам, че си вършат работата и двете. Ако си доволна от Насифика продължавай с него.
Не мисля обаче, че само той или друг продукт ще избели докрай петната. Това ще стане (надявам се) в съвкупност от различни продукти, ексфолиране (пилинг) и най-вече фанатично пазене от слънцето. Ще ти кажа, че съм супер стриктна със слънцезащитата, ползвам ниацинамид, витамин С, падове с киселини, продукт с арбутин имам също и т.н. и все още, макар и изключително бледо, се вижда едно упорито петно на челото ми, което получих преди година и половина!!! Внимавай и с активните съставки. Мен все ме е страх да не се повредя. Joy Имам стриктна схема на ползване в поредни вечери, като задължително често имам вечери без никакви активи, само успокояващи, възстановяващи продукти.

# 473
raduni, и моите са така. Кога бях по-млада и глупава, се чудех защо са им на хората избелващи кремове  и си мислех, че ги ползват за цялостно избелване на лицето.
Има и друго нещо - химичните филтри в слънцезащитата подчертават петната. При мелазма - само физични и си ходиш бял като призрак.

# 474
  • Sofia
raduni, и моите са така. Кога бях по-млада и глупава, се чудех защо са им на хората избелващи кремове  и си мислех, че ги ползват за цялостно избелване на лицето.

Аз все още си го мисля, щото съм млада и глупава. /не се бъзикам/ Grinning

# 475
  • Prismatica Aerie
И аз се възползвах от кода за мобилно приложение на ebay и поръчах този сет.  Общо-взето излиза на цената на Secret Essence, което мисля е доста изгодно.
 От SU:M37 съм ползвала Water-full Deep Effect Ampoule, Water-full Timeless Water Gel Eye Lifting Essence и Water-full Protection Sun Day Emulsion от тестери. Слънцезащитната емулсия я харесах много и я поръчах в пълен размер, но така и не дойде - това беше във времето, в което все още рискувах да поръчвам без тракинг.

# 476
  • София
The ant is, и аз така се чудех на времето. Ето сега вече не се чудя Joy
А това за химичните филтри ме разби. Scream От къде го разбра това? Аз само химични ползвам, защото съм със суха кожа и физичните много ми я пресушават.
И в тази връзка май няма да се размина без Вит. С серум, колкото и да ми дразни кожата. След лятото пак ми се е влошил тенът, особено скулите и нагоре към слепоочията. Получава се нещо буквално като пигментиран филм, а не отделни петна. Не че нямам и такива, но не са много и твърде видими Rolling Eyes Миналата година с Вит. С този филм изчезна и петната избледняха много (само аз си ги виждах), но разбирам сега, че ще трябава да ползвам Вит. С за вечни времена или поне докато не ми писне да се занимавам с него.
А за намалението в ибей, още се чудя какво ми трябва, но май ще е Вит. С серум. Спряла съм се на Тиам, но има алкохол, както и в Меланото. Кой от двата е по-добре за суха кожа? Или някоя друга изпитана марка?

Има и друго нещо - химичните филтри в слънцезащитата подчертават петната. При мелазма - само физични и си ходиш бял като призрак.

# 477
Не мога да намеря конкретна статия в момента, но първоначално го прочетох във FB група за мелазма.
До колкото си спомням, беше свързано с химикалите, които проникват в кожата и влияят на хормоналния баланс от една страна. От друга страна, не само UV лъчите влияят на мелазмата, а и топлината. И при химичните имало по-голямо затопляне.
https://www.health.harvard.edu/womens-health/unmasking-the-cause … tments-of-melasma

# 478
Аз продължавам да не мога да ползвам кода за ибей. Някой ме пита какво дава, ето снимка.

# 479
Момичета, корейската козметика тества ли се върху животни? Мисля накъде видях бранд, който твърди, че не тества. А всъщност Китай са най-големият купувач и вносител на корейска козметика, която, за да влезе там, задължително трябва да е тествана върху животни.
edit: От 2020 пише, че ще отменят закона.

Общи условия

Активация на акаунт