Азиатска козметика и грим 12

• 34 379
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • София
BeStrongMoms, бързо възстановяване ти желая и никакви белези! Вкъщи при подобни случки третирам домашните с гела с центела на A'piu, много бързо зараства всичко.

Reina и аз го ползвам. Примерно два пъти седмично. Задължително хидратирам с хубав тонер/есенция, понякога слагам серум (някой не мазен, бързо попиващ) и отгоре тънък филм Експигмент. После по възможност изчаквам известно време и продължавам с крем или най-често нощна маска.
MaNishma, много благодаря и на теб!  Hug Намазах снощи, обаче кремът е доста мазен и не попива така, че да съм спокойна, че няма да го разнеса. Опитах да заобиколя участъците с него, но е трудно и явно съм го поразмазала извън петънцата, та днес кожата ми е зачервена там, където е бил. Ще пробвам и след серум да видя как ще ми понесе, но наистина не искам да го нанасям и на незасегната кожа, защото моята прави пигментации и от въздуха и ме е страх.
Ти успя ли да поръчаш от Ибей?

П.П.: Дами, има скрита продажба на Real Barrier, ако на някоя й представлява интерес:
https://jolse.com/project/hidden-sale/1408/

# 526
Между другото аз много се зачервявах в началото от Експигмента. Както и имах ужасно раздразнение от Аирола. В крайна сметка установих, че съм прекалявала с количествата.
 Специално за Експигмент. Мажа мнооого тънко и фино почти цялото чело, защото петното е голямо на площ, но разпокъсано. Като малки островчета от петна. Grinning Та няма как само тях да мажа. В тази връзка не ме е смущавало това, че ще се разнесе. Колко да се разнесе. Да не ми влезе в очите само. Joy Есента е тук и времето е супер подходящо за избелване на петната. Карай внимателно обаче. Аз например го мажа Експигмента два, най-много три пъти в седмицата. Един път мажа с арбутин. И на 4-5 дена един път с третиноин, и пак на толкова киселини. Особено внимавам да имам "свободни" от активи дни. Поне два в седмицата. Горе-долу така съм се натаманила (има ли такава дума? Joy ).

За иБей, не проработи този код и това е. Пробвах при различни търговци, Теди също го мъчи, ама и на двете не ни се получи. Аз и без това не съм сигурна дали искам пълноразмерната маска на su:m37. Ползвам си мострите засега, вече три дена сутрин. Харесва ми доста като усещане. Има сякаш наистина леко озарява е също. Но още не съм сигурна и съм решила да я ползвам по-дълго време преди да взема голямата. Имам 25 мостри все пак, една я ползвам два пъти.

# 527
Две в едно, отговарям ти само защото постът ти беше адресиран лично към мен, въпреки че моят не беше насочен към теб, а и отправи няколко обвинения, които определено не ми допадат . Дълго е, защото смятам да си кажа всичко, което мисля по въпроса и да приключа с темата Sunglasses

Съгласна съм, че независимо колко чете човек с козметиката винаги има риск, но това дали даден продукт ще е подходящ или не в по-голямата част от случаите е свързано с характеристиките на самия продукт, нуждите на ползващия го и умението да го съчетава в комбинация. Това важи ако искаш да ползваш качествено и ефективно казметиката си, разбира се. Ако целта е просто да мажеш нещо си, защото някой е казал, че било много хубаво и модерно, и да чакаш евентуално резултат можеш да правиш всичко.

Категорично не съм съгласна, че не се търпи различно мнение или, че се дескредитират по някакъв начин новаците в темата! Ако изразиш мнение, което е подкрепено с факти или собствен опит (но не от типа "добро е, защото на мен ми харесва") то ще бъде не само прието, но и аплодирано. Има момичета, който още с първия си пост правят впечатление, или такива, които пишат от дъжд на вятър, но пък, когато го правят си заслужава. И ,да, има определено изискване за начин на комуникация и уважение към пишещите в темата. Създали сме си едно прекрасно и позитивно кътче и никой от нас няма да допусне да се превърне в кокошкарник като по-голямата част от темите във форума.

Когато аз си позволя да препоръчам продукт ( подчертавам препоръчам!, не просто да похваля или да споделя какво съм си купила) винаги мога да подкрепя думите си със сериозно количество информация и примери, и то на база собствена употреба поне 2-3 месеца. Това е така, защото поемам отговорност първо за думите си, и второ за въздействието, което те ще имат върху четящите в темата. И съм забелязала, че това не важи само за мен, а и за голяма част от пишещите тук.

Обикновено, когато някой , както ти се изрази "няма време или желание !? да изчете Н на брой теми" и просто влети  в темата и зададе въпрос тип " препоръчайте козметика за еди-каква си кожа" или "крем против бръчки/пъпки/петна " , просто подминаваме. Позволяват си да дават препоръки най-често новаци, които тепърва са пробвали нещичко и в повечето случаи нямат никаква представа за какво става въпрос. Не става въпрос за "затворено общество" , или че се взимаме на сериозно, но и форумът не е място за козметични консултации.

Във връзка с момента "желая/не желая да чета" в темата и излишното "усложняване на нещата" като явно настояваме да се чете в темата.
Има 3 начина да се сдобиеш с продукт:
1. Отиваш в Мол-а, доверяваш се на продавач-консултанта да е достатъчно добре обучен, за да ти препоръча, и си плащаш съответната цена за продукта и услугата.
2. Отиваш при козметолог -специалист по изготвяне на козметични програми , който те консултира и дава предложение за набор от продукти, и последователност за употреба. Съответно си плащаш за услугата плюс след това си купуваш продуктите.  За корейска козметика в момента такъв тип индивитуални консултации и изготвяне на режим се предлагат само онлайн и доколкото знам струват от порядъка на 120-150лева)
3. Четеш блогове и форуми, гледаш блогъри, информираш се и разучаваш продукти и сам си избираш и структурираш най-подходящата за твоите нужди рутина.
Това е. Всеки си избира удобния за него вариант.

Когато аз започвах да ползвам КК и буквално затъвах в морето от информация, можех само да се моля за толкова добре развита, информативна и адекватна тема във форума! Само аз си знам колко време, нерви и усилия щеше да ми спести. И нека  не забравяме, че всичко това, което се дава тук като препоръки и съвети, да не говорим за цялата сдъвканата до разбираем вид, ограничена в два абзаца информация за това, или онова, е коствала на някого четене, търсене, ровене, осмисляне, за да я предостави после (абсолютно доброволно и безвъзмездно) на четящите темата. И, когато после някой каже "ама нямам време или желание да чета" Scream

# 528
  • На остров
Виола аз въпрос не съм задавала, от много години пиша в този форум и никога не съм била конфликтна личност. Да имам различно мнение и това не ме притеснява. Относно моя избор и каква козметика аз ползвам също нямам чудения, не е само корейска а комбинация от различни продукти. Конкретно ми направи впечатление твоят пост като леко поучителен и размахващ пръст затова си направих труда да изразя мнението си, знаеки за лавината която ще предизвика.

Приключвам с коментарите до тук и с темата.

# 529
При мен за леки ранички от някой разранена пъпчица много помага серум с ХК.

# 530
А аз винаги се притеснявам да препоръчвам определен продукт, ако е от едни пари нагоре. И пак стигаме и до четене и до познаване на своята кожа и нуждите и до личен бюджет за козметика.

# 531
При мен за леки ранички от някой разранена пъпчица много помага серум с ХК.
Спрей цикатридина за рани е основно хиалуронова киселина.

Bestrongmoms, ще се справиш за 4 дена, може също да слагаш върху тонера PY и някакъв лечебен крем некорейски, комбинирала съм го така с един крем на svr за зачервявания, на който още не съм намерила корейски аналог. Нещо с невен ако имаш или добрия стар дефламол също става.

# 532
Моля за препоръка от ползващите третиноин /Airol ползвам аз/ за хидратиращ тоник и крем , с които да го съчетавам .

# 533
  • Prismatica Aerie
Моля за препоръка от ползващите третиноин /Airol ползвам аз/ за хидратиращ тоник и крем , с които да го съчетавам .
В дните за третиноин слагам преди  него неутрален тонер и подхранваща шийт маска. И нищо повече.

# 534
В дните за третиноин слагам преди  него неутрален тонер и подхранваща шийт маска. И нищо повече.
Не мога да се ориентирам кой тонер е неутрален .Имам BLITHE VItal Treatment 9 Essential Seeds ,но предполагам не е подходящ и ще го ползвам в другите дни .
http://jolse.com/product/the-lab-by-blanc-doux-oligo-hyaluronic- … p;display_group=1 - този дали е подходящ ?

# 535
  • Prismatica Aerie
Да, да.
Под неутрален разбирам да не е наблъскан със силни активи, ферменти, киселини..

# 536
Благодаря Sunglasses

# 537

Аз го ползвам съвсем отскоро /т.е. от 2 седмици, мазала съм се общо 3 пъти и то с 0.025/. Слагам нормален тоник, /в момента ползвам с пелин на Round Lab, той няма хиалуронова киселина, бях чела нещо за неудачно съчетаване на хиалурона с ретинол, може да е градска легенда, но реших да не рискувам/, серум с ниацинамид и бета-глюкановия крем на IUnik /той има малко хиалуронова/, след 1 час третиноина, след още 1 час запечтвам с малко Аквафор. Нямам никакви реакции, но вероятно е рано. Шийт маските ги използвам в другите дни.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 12:42 от Vapor

# 538

Аз го ползвам съвсем отскоро /т.е. от 2 седмици, мазала съм се общо 3 пъти и то с 0.025/. Слагам нормален тоник, /в момента ползвам с пелин на Round Lab, той няма хиалуронова киселина, бях чела нещо за неудачно съчетаване на хиалурона с ретинол, може да е градска легенда, но реших да не рискувам/, серум с ниацинамид и бета-глюкановия крем на IUnik /той има малко хиалуронова/, след 1 час третиноина, след още 1 час запечтвам с малко Аквафор. Нямам никакви реакции, но вероятно е рано. Шийт маските ги използвам в другите дни.
Аз отдавна ползвам ,но искам да започна по два пъти седмично да слагам и целя ако  възможно да избегна беленето .Съмнявам се в това за хиалуроновата киселина ,аз по скоро с ниацинамид  не бих комбинирала Simple Smile ама толкова и разбирам де .
Аквафор какво  е ,излизат ми само кани за вода Simple Smile

# 539
Аз отдавна ползвам ,но искам да започна по два пъти седмично да слагам и целя ако  възможно да избегна беленето .Съмнявам се в това за хиалуроновата киселина ,аз по скоро с ниацинамид  не бих комбинирала Simple Smile ама толкова и разбирам де .
Аквафор какво  е ,излизат ми само кани за вода Simple Smile

За хиалуроновата киселина четох от "съчетавайте ги" до "не ги съчетавайте", та понеже съм новак, затова реших с малко /в крема/, за ниацинамида навсякъде го дават като хубаво съчетание за буфер, затова го мажа.
Аквафор е на практика вазелин с пантенол.
https://remedium.bg/product/144762/eucerin-aquaphor-zashtitavash … kozha-h45-ml.html

Но ти си с по-голям опит явно, аз тепърва прохождам.

Общи условия

Активация на акаунт