Азиатска козметика и грим 12

• 34 370
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • Prismatica Aerie
От беленето аз не мога да се спася.
 2.6 г ползвам третиноин и съм ужасно отегчена от постоянните фитили по лицето си. Сведох употребата до 2 пъти седмично и пак се беля - като по часовник, 3 дни след намазване. Няма никакво значение  с какво съм го съчетавала, колко съм хидратирала, какво съм мазала на следващия ден, etc.

Впрочем нямам проблем с ниацинамид, даже напротив. Спомага за туширане на раздразненията и успокоява.
С хиалуронова киселина също съчетавам успешно. С пептиди. Но в началото внимавах повече, постепенно започнах да експериментирам с всичко.

Аз персонално избягвам тежки тлъсти кремове, защото кожата изтънява от третиноина и ми се образуват подкожни пъпки от тях. Каквото и да сложа - беленето ми е сигурно и вече не придирям толкова. Важното е да не чувствам сухота и опънатост, а това го постигам и със 7 skins + подхранващ серум(и).
Може да звучи като ерес, но кремовете са ми спорадична опция, не задължителен елемент от рутината. Разбира се, под слънцезащита с физични филтри не мога да мина без крем.
Общо-взето всичко е индивидуално и всеки трябва да мине свой собствен път.

# 541
От беленето аз не мога да се спася.
 2.6 г ползвам третиноин и съм ужасно отегчена от постоянните фитили по лицето си. Сведох употребата до 2 пъти седмично и пак се беля - като по часовник, 3 дни след намазване. Няма никакво значение  с какво съм го съчетавала, колко съм хидратирала, какво съм мазала на следващия ден, etc.

Впрочем нямам проблем с ниацинамид, даже напротив. Спомага за туширане на раздразненията и успокоява.
С хиалуронова киселина също съчетавам успешно. С пептиди. Но в началото внимавах повече, постепенно започнах да експериментирам с всичко.

Аз персонално избягвам тежки тлъсти кремове, защото кожата изтънява от третиноина и ми се образуват подкожни пъпки от тях. Каквото и да сложа - беленето ми е сигурно и вече не придирям толкова. Важното е да не чувствам сухота и опънатост, а това го постигам и със 7 skins + подхранващ серум(и).
Може да звучи като ерес, но кремовете са ми спорадична опция, не задължителен елемент от рутината. Разбира се, под слънцезащита с физични филтри не мога да мина без крем.
Общо-взето всичко е индивидуално и всеки трябва да мине свой собствен път.
Това е и моят опит с трета и просто не мога да се гледам лицето - аз си имам хиперпигментациите и колкото и да се боря с тях не ми е комфортно да излизам само по праймър, а ФДТ/BB крем/СС крем с тези люспи ме докарва до истерия. Та го ползвам от ден до пладне, а точно лятото когато съм смесена към мазна не смея.

# 542
  • София
Относно съчетаването на активи - в първия пост има линк към една статия за това. Много е полезна и трябва да се прочете. Аз трета го ползвам след крем само като последна стъпка. Иначе сухата ми кожа му се дразни. Grinning Нямам видимо белене. То колко попива в кожата не съм сигурна, но по-добре малко, отколкото нищо.

# 543
  • Prismatica Aerie
ФДТ/BB крем/СС крем с тези люспи ме докарва до истерия.
Dart...и следва резонният въпрос - защо тогава го ползваме!
Скрит текст:
Не можах да дам логично обяснение на една гримьорка, която беше длъжна да ме гримира за вечерно служебно мероприятие. Казах й да не слага нищо на лицето ми - тя ме убеди, че "малко пудричка" е нищо - след 2 часа от малкото пудричка бях като прясно излязло от пръстта зомби, барабар парцалите висящи от лицето!

п.п. Кой питаше за продукти с пелин - това ми попадна. Впрочем марката е изкарала някои нови неща, които изглеждат с интересни състави, вкл. слънцезащити.Heart Exl

# 544
  • София
Между другото аз много се зачервявах в началото от Експигмента. Както и имах ужасно раздразнение от Аирола. В крайна сметка установих, че съм прекалявала с количествата.
 Специално за Експигмент. Мажа мнооого тънко и фино почти цялото чело, защото петното е голямо на площ, но разпокъсано. Като малки островчета от петна. Grinning Та няма как само тях да мажа. В тази връзка не ме е смущавало това, че ще се разнесе.
Уф, аз май няма да мога да го ползвам вече. Днес още съм зверски зачервена. Миналата зима като го включих в рутината първите две седмици нямах никакъв проблем и реакции, после изведнъж започнах да се зачервявам непосредствено след нанасянето и го спрях, защото червенината стоеше и на следващия ден. Ще видя сега за колко време ще отшуми и дали ще събера смелост да пробвам втори път с по-малко количество. Че такава на червени петна не съм за пред хора.

Dart...и следва резонният въпрос - защо тогава го ползваме!
Ползвах Аирол две години /спирах го само лятото/ и нито за миг не спрях да се беля, с каквото и да се опитвах да съчетавам. А в същото време нямаше никакъв ефект върху кожата ми, та за себе си прецених, че не си заслужава причиненото неудобство.

# 545
Real barrier extreme cream sheet mask, е страхотна след трет.Направо балсам за кожата!

# 546
Аз в деня с третиноин не ползвам шийт маска. Но на следващият задължително, на по-следващият също много често. Денят след нанасяне обичам да си ползвам продуктите със серамиди и пептиди. При мен беленето е на вторият ден след трета. Напоследък по-малко и фино се беля около устата и носа. Но въпреки това ми причинява голямо неудобство с грима. Понякога пропускам да се гримирам в тези дни, но и това ме дразни, защото обичам да се мацотя Grinning . Сравнително отскоро ползвам Аирол и имам надежда, че ще отмине това. Между другото Серамидин Ликуид го поръчах основно заради третиноина, който ползвам. Твърдо вярвам, че оказва изключително благоприятно въздействие на кожната бариера. Както и кремът от серията, който обожавам. Въпреки цялото пазене и внимание да не прекалявам с активи, изпитвам страх, че може да изпусна положението и да си навредя. Откровено казано, не мога да реша колко да продължавам с третиноина ако не видя особен ефект! И изобщо кога трябва да има такъв? Иначе скоро ще ходя в Турция и се чудех дали да не си взема Акнелиз, че чета мнения, че е по-мазен и лесен за нанасяне. Но пък е 0.1% и пак стигам до...ама нужно ли е?

# 547
Момичета, минавам да си споделя новата любов Heart Eyes
Едвам устисках да изпробвам поне още един път, за да споделя мнение не повлияно от първоначалната еуфория. Да ама еуфорията не ще да ме пусне и туй то Joy
Най-после си намерих идеалната база за грим:
Имам си една назолабиална бръчка, където винаги ми се "пропуква" грима, още в първите минути след нанасянето му и бръчката изглежда много по-дълбока, отколкото ако съм без грим. Няма значение с какъв къшън, бб крем, фон дьо тен съм, няма полза и от фиксиране с разни пудри. Пробвах един куп праймъри и фиксиращи грима мистове - нищо не даде приличен резултат. Накрая се примирих, че ще си ходя по-сбръчкана, отколкото реално съм.
Да ама това чудо, взе че оправи проблема - нито ми се напука грима, нито се събра по мимическите бръчки.
Може пък просто да съм открила топлата вода, защото наред пробвах разнообразни праймъри, без преди това да проучвам кой вид как се държи, със силикони ли са и прочие. Та толкова му се радвам, защото ми е първото попадение в тоя сектор.

Май с тази марка (Labiotte) добре се разбираме - и околоочния им крем с лотус страшно харесвам. Странно защо нямам спомен някой от бюти гурутата, които следя, някога да я е споменавал... не разбирам как е възможно. Но пък така откритието ми е по-сладко и само мое Sunglasses

# 548
Момичета, да ви споделя, всяка събота си минавам лицето с дермаролер и кой дявол ме накара този път да изневеря на любимата ми корейска козметика, не знам... Намазах се с два тестера на  Виши и започна да ми пари на лицето, премина бързо усещането, но на сутринта се събудих с много зачервено лице. Намазах обилно с Elizavecca - Milky Piggy Centella Asiatica 100% Essence и за 2-3 часа зачервяването премина. Вечерта си сложих SUM37 Water-full Hydrating Sleeping Mask силно хидратираща и много успокояваща маска и днес лицето ми си е както преди, няма никаква следа или усещане от гафа, който се получи с продуктите на Виши - бустера Minéral 89 и Slow Age.

За третиноина, ползвам Аирол от много години, през вечер се мажа, като стартирам сезона с него имам минимални залющвания около устата и носа, слагам и под очите, но там нито се беля, нито се зачервявам. Важното е лицето да е абсолютно сухо, да е минал поне половин час след измиване и тогава да се нанася. Аз го ползвам самостоятелно, без никакви продукти преди и след него.

blixa, базата подходяща ли е за мазна кожа ?

# 549
  • Бургас и някъде на изток в Лондон
Здарвейте момичета.Някой има ли впечатления от 
VIBRANT GLAMOUR  З
https://www.aliexpress.com/item/4000068310723.html?spm=2114.1201 … 21.26fd6350Q5vLjr
VIBRANT GLAMOUR Serum Set Hyaluronic Acid Collagen Peptides Face Serum Anti-wrinkle Shrink Pore Anti-Acne Moisturizing Skin Care.Търся отзиви, но нищо не намирам в бг страниците.В руските има и то доста добри отзиви,но друго си е дискусията и мнения на месните експерти.
Тепърва се запознавам с азиатската козметика.Скоро е DM-a видях ,че навлиза  корейската  марка It*s skin серумчета и японската HODA LABO 
Бях си харесала няколко неща от кокоса ,но какви цени извадиха само и за това минах през YSESTYLE  не издържах и си пазарих.Нищо че ще почакам с доставката .Пускам ви Rewards Code AE74TG

# 550
[Редакция: оправих линковете]

necha,  струва ми се, че е подходяща. Моята варира между нормална, комбинирана и мазна. Не ми натежа, не ми запуши порите (не ми се появиха пъпки) и не бих казала, че матира кожата.
Открих, още три вида в yesstyle, а в ибей май само Джолсе ги предлага, като нямат и 4-те вида, но пък цената е по-добра. Моята я взех от МД, импулсивно и на късмет.
https://www.yesstyle.com/en/labiotte-healthy-blossom-skin-enhanc … 915167?rco=5YT9Z9

https://www.yesstyle.com/en/labiotte-healthy-blossom-skin-enhanc … 915169?rco=5YT9Z9

https://www.yesstyle.com/en/labiotte-healthy-blossom-skin-enhanc … 915167?rco=5YT9Z9

А това е моята -
https://www.yesstyle.com/en/labiotte-healthy-blossom-skin-enhanc … 915165?rco=5YT9Z9

Сега видях, че имам още нещо на Labiotte - UV Veil No Sebum Sun Mist SPF50+ PA+++. Бях си го взела за подновяване на слънцезащитата през лятото, но така и не успях да стигна до него, заради моята изневяра (и аз съгреших, и аз се разкайвам) със слънцезащитен спрей на La Roche-Posay, който онзи ден подарих, след като се измъчих с него. Докато чаках да пристигне корейския, се изкуших от френския... Disappointed
И един ув спрей на Avene забърсах тогава, ама той пък се оказа, че изобщо не е в тази категория - не може да си го пръснеш на лицето.
Тъй тъй, нетърпението се наказва.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 19:29 от blixa

# 551
Здравейте момичета. Току що получих първата си поръчка с КК. Поръчала съм си крем с ниацинамид за избелващ ефект. Правилно ли мисля да го използвам вечер? И ако може един съвет - за да не получа някаква нежелана реакция, може ли да ме посъветвате какъв да бъде дневният ми крем? С какво се съчетава добре ниацинамида? Благодаря предварително

# 552
Кой е избелващия крем?

# 553
mariat крема е tonymoly dream white magic cream

# 554
Кой е избелващия крем?
mariat крема е tonymoly dream white magic cream

Общи условия

Активация на акаунт