Не искам да заминавам

• 14 645
  • 279
  •   1
Отговори
# 150
Отписвам се от темата.
Както написах и по-рано – момичето е някаква глезла, която вятър я вее на бял кон.
Хабер си няма от реалността.
Вятърничава и инфантилна история.
Да се оправя.

# 151
Дават в кол център 2 бона, но не за английски, а тя и него не владее до съвършенство.

# 152
Също така заплати, сметки, пари не са от голямо значение. Всеки родител би помогнал на детето си, когато започва самостоятелен живот. Дори и да не е съвсем самостоятелен. Познавам родителите ми и знам, че дори и да започна работа като чистачка, те ще са доволни. Просто да е работа и сама да съм си я намерила, а не каква е, колко е заплащането и т.н. Квартира, задължително със съквартиранти или поне самата квартира да е близо до техен познат, приятел. Наемите ще ги плащат те и всичко друго аз.
Това е някакво ново 20 в историята.
Те ли ти ги казаха тези неща или само ти си мислиш, че така ще реагират?

# 153
Аз съм завършила езикова гимназия, и то възможно най-престижната, и то с отличен успех, и то без да си уча сама вкъщи, когато имам настроение.
Ами в края на училището не мога да кажа, че владеех езика свободно. Четях и пишех почти свободно, но свободата в разговора дойде след много години практика.

Английският е важен, действително, но пък то кой ли вече не говори английски?
Виж, ако знаеше някой от източните или скандинавските езици, щеше да има повече шанс. Със съответния сертификат, разбира се.

Маус, те са й казали, че отива с тях или отива на село.
Тя се надява, че като им покаже заповед за назначаване като чистачка, те ще я видят като самостоятелен, отговорен човек и ще почнат да й плащат квартира.
Само по себе си това говори колко зле преценява хора, ситуации и опции. Дано не се набълбука с някакви рискови кредити, че тогава жална й майка.

# 154
Дъщеря ми също учи английски от 4 годишна, и като втори в езиковата. Но за сертификат ходи на школа, само с училищния материал не става. Немска диплома получи от DSD паралелка, другите нямат.

# 155
  • Бургас
Оставането ми тук е главната ми цел, заради която съм пуснала тази тема. Отдавна съм взела решението да остана тук на всяка цена
И да заминеш, винаги може да се върнеш. Това един самостоятелен, отговорен човек може винаги да вземе като решение. Проблемът  не е дали да останеш, заминеш или се върнеш, проблемът е, че не може да докажеш на родителите си, че си зрял човек, че може да ти имат доверие. Реално, това по-лесно ще го постигнеш, ако заминеш и се покажеш адаптивна и пораснала, а не правейки на инат. Явно нямаш капацитета да се справиш сама където и да е, засега.  Когато го придобиеш - ходи/оставай където искаш.

# 156
  • Linz
Защо продължавате след като тя написа, че е взела категорично решение?
Набиването на канчето не й помага.

# 157
Разбира се, че не й помага. Никое дете не слуша възрастните, ако не му изнася.

Тя ще си направи това, което си е решила, и сама ще се опари от решенията си. Но поне няма да има основание после да каже, че не е била предупредена. Никой няма да й е крив за проблемите й. Това е част от израстването.

Опасявам се обаче, че като закъса за пари, може да се обърне към някои проблемни източници. От тия, дето после бият.

# 158
Колко вървят квартирите в твоя град, интересувала ли си се? Трябва да е някоя много малокалибрена или някъде в кварталите.

# 159
  • София
Тя първо да се разрови колко вървят заплатите за хора без обит в каквото и да е и без средно образование, с някакъв английски и нищо повече.

# 160
Разбира се, че не й помага. Никое дете не слуша възрастните, ако не му изнася.

Тя ще си направи това, което си е решила, и сама ще се опари от решенията си. Но поне няма да има основание после да каже, че не е била предупредена. Никой няма да й е крив за проблемите й. Това е част от израстването.

Опасявам се обаче, че като закъса за пари, може да се обърне към някои проблемни източници. От тия, дето после бият.
Всеки си търпи последствията от действията и бездействията си. Едните - късничко се сетили да проявят твърдост, а другата, свикнала като каже А да й се казва НА, тропа капризно с крак, размахвайки 18-те си години като довод за способност за справяне с живота. А живота така може да я ошамари.. . Не, че й го пожелавам, но обикновено така става.

# 161
  • Варна
Чак се замислих в една и съща държава ли живеем, че заплати, сметки и пари нямат чак такова значение. Пък то се оказа, че даже в един град сме. Някой да ме светне, моля, как става тая работа с не чак таковата значение, защото се чувствам прекарана, че за мен имат огромно значение.

# 162
Някой да ме светне, моля, как става тая работа с не чак таковата значение, защото се чувствам прекарана, че за мен имат огромно значение.
Става на принципа "тате носи, мама меси, да живей труда". Само че дали в дадения случай е приложим? А дано, ама надали!

# 163
  • София
Някой да ме светне, моля, как става тая работа с не чак таковата значение, защото се чувствам прекарана, че за мен имат огромно значение.
Става на принципа "тате носи, мама меси, да живей труда". Само че дали в дадения случай е приложим? А дано, ама надали!
Aбсолюто! Девойчето си мисли, че като почне някаква си каква да е работа, за някаква си заплата и това е достаъчно за да я мислят за голяма, като в същото време за родителите й оставало задължението да й помагат финасово със сметките, крвартирата, обучението и т.н. Пък тя вместо да учи и да се квалифицира, смята че работата като чистачка й е предостъчна, а през останалото време здравей живот по кафенца и дискотеки с френдчетата. Изключително незряло за възрастта й поведение, после се чуди защо родителите й с белгийските си заплати се стискат и не искат да й финансират оставането сама във Варна.

# 164
Белгийските заплати на камериерки и строителни работници не са чудо невиждано.
На първо четене намерих апартамент във Варна за 270 лева.
Нямаше ли нещичко в закона за издръжката на дете което още учи и след 18 годишна възраст?
Чистачките във Варна общо взето са пълнолетни, имат семейства и, о, чудо, успяват да си плащат сметките.
Ненужно и набивате канчето, чужбината не е за всеки. Детето се справя добре, ако родителите и не се инатят като магарета, ще се справи.

Общи условия

Активация на акаунт