Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 септ. 2019, 16:11 ч.

Как да сигнализирам за едно бебенце в беда

 • 2 561
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 192
Имам следният проблем. Има едно малко детенце родено в България. Родителите са от Англия. Чисти англичани. До преди да се изнесат от апартамента ми не знаех до къде стига проблемът, но ще го кажа накрадко.

Съседите са чували мъжът да заплащва жената, да я гони без да й дава детето. Подозират дори и че я бие. При излизането от апартамента ми те са оставили счупени неща - легло, прозорез. Не знам защо, но подозирам, че те са били спасителни защити от това ударите да не отидат към жената.

Първите няколко дни от изнасянето им от вкъщи по тъмна доба се притенявах много за жената. Да не й се е случило нещо. Без нея това дете с този мъж, който е осъждан в България за нападение с нож, просто няма шанс.

Какво се оказа - отишли те на поредната почивка - в Банско и постват колко са щастливи. Обаче после се разрових и открих, че тази жена има още един фейсбук, в който е поствала до момента, в който се е запознала с този мъж. И подозирам, че новият фейсбук се контролира от мъжа.

В стария фейсбук открих, че в Питърсбороу, от където е тя, тя има две родени деца. Едно полу-африканче, което са се опитали социалните да й го вземат, но не са успяли, и едно дете, което е родено 2018, което социалните там й го отнемат. Тя в този фейсбук много протетира, че се крадяли децата, че те си искали при мама, че се продавали децата. Обаче, виждам я тук - дошла в България да се крие от закона в Англия. Обаче дошла без работа, без някакви планове за бъдещето освен да роди това дете - третото й, и да живее с парите на мъжа, с който е. Обаче мъжът е свиня. Без извинение.

И това, което мисля е, че детето, което се роди тук е по-добре с който и да е, но не и с двамата бегълци, които ходят от апартамент на апартамент, не се задържат никъде. Уж са щастливи или поне това се показва във фейсбук, но като започнах да разпитвам съседите съвсем друго казват.

Сега съм ги видяла, че са в Банско. Посъветвайте ме какво да правя? Как да помогна намалкото беззащитно бебе да не е сред насилието, което се е случвало под мой покрив без да знам. Сигурна съм, че майката си го обича детето. Но тя няма работа, няма дом. За всичко разчита на този мъж, а той е агреивен, и осъждан, и агресивен към нея.

# 1
 • Абсурдистан
 • Мнения: 13 567
 newsm78 Thinking
Много неща ми идват наум да ти кажа, но ще ти напиша само един телефон, на "Деца в риск"-116 111, на който можеш да се обадиш и да подадеш сигнал.
Прочети и това
https://116111.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0 … D0%B8%D1%81%D0%BA и дано само информацията ти е вярна и актуална. Успех.

# 2
 • Мнения: 1 192
Кажи ми все пак. Може пък да не съм права и да не трябва да се меся в частни работи както са правили съседите.

# 3
 • Абсурдистан
 • Мнения: 13 567
Не, това, което ти дадох като материал за четене според мен е достатъчно сама да прецениш как да процедираш.
Твърде деликатна е темата за разтягане на локуми. Peace

# 4
 • Мнения: 1 192
Благодаря. Оказа се, че мъжът е психо. Лъжите ги измисля толкова бързо, колкото не може и да си представи човек

# 5
 • Мнения: 280
От написаното изглежда, че и жената никак не е наред. Не знам защо не го забелязваш. Не само защото е избрала психаря. Другите деца социалните в Англия са ги спасили, но това не могат. Пусни сигнал до английските социални, може те да съдействат. Ако не друго да имат допълнителна информация.

# 6
 • София
 • Мнения: 707
Много пъти са ме обвинявали в липса на съчувствие и съпричасност към жени в такова положение. Веднъж в Интернет една жена буквално ми пожела никога да не се налага на жертва на домашно насилие да говори с мен. И наистина не разбирам как една добра, свястна и поне малко интелигентна жена и майка ще седи с насилник, който бие и тормози и нея, и детето ѝ. Умът не ми го побира. Вероятно баща ѝ е бил същият боклук, или пък е комплексирана и вярва, че по-добро не заслужава, или е нещастна и бебето ѝ е спасителен пояс, за да се чувства обичана поне от един човек в живота.... Не знам, мога само да гадая за причините ѝ. Но докато майката сама е избрала урода до себе си, детето не е избрало никого от тях. То заслужава спокойна и защитена среда, в която да се чувства обичано. И да, според мен също мен е най-добре да ѝ го вземат. Ако всички хора стоят и безучастно наблюдават някакви крайно нередни постъпки, особено пък над деца, е същото като да ги одобряват.

# 7
 • Мнения: 1 192
Много добре ви разбирам. Аз също не мога да разбера културата ни. От една страна няма да мирясат съседите докато не разберат всички подробности и клюки за теб, но от друга ще стоят отстрани и нищо няма да правят, защото то детето си има родители и не можеш да се месиш. Е да, ама и аз не искам да се меся и според мен не го правя. Подадох го сигналът. Считам го за граждански дълг.  От там нататък компетентните органи да преценят какво е правилно.

# 8
 • Мнения: 2 060
И аз бих подала сигнал в такава ситуация. Ако написаното от теб е вярно, то детето и майката са в риск. Надявам се да получат помощ.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 616
Синдромът "Една съседка ми каза", ама само предполагаш някакви неща...
Ама и фейсбук ти е единственият ориентир...

# 10
 • Мнения: 1 192
Не една, а 4. И аз и админът на една фб група го хванахме, че той контролира и неговият фб и този на приятелката му. И по щетите, които е направил на мен не ми се мисли какво ще стане утре, когато иска да удря металн врата с юмрук и такава няма между него и приятелката му. Както и да е, за мен темата е приключила. Аз съм направила това, което счетох за редно. От тук нататък си има компетентни органи.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 616
Браво, но аз още се чудя как имате нагласата, че всеки си споделя пълната семейна картина във фейсбук, че голямо ровене пада, голямо нещо. Аз затова крайно личните неща остават за мен, а тъпотиите за фб да си правят грешни изводи нарочно.

# 12
 • София
 • Мнения: 9 058
И по щетите, които е направил на мен не ми се мисли

Е ти не му ли взе 1 -2 депозита за последните сметки и евентуални щети? Така става като се лъжете, че чужденците ще са по-плащащи. А то тук масово се заселва белия европейски боклук. Лято е - дано да не са ти оставили големи сметки.
Майката и бебето не ги мисли - то е създадено за да точи тяхната соц. система. А после да си харчат парите в евтина държава.
Ако и го вземат - друго ще направи на поредния прошляк.

# 13
 • Мнения: 1 192
И аз съм обрана във фб, но точно майката не е била преди да срещне сегашното гадже и всичко си е поствала публично. Тя е и искала да е публично, заради симпатията, която може би ще получи от публичното пространство. Пак така с гугъл сърч открих, че приятелят й е бил в Английски затвор за насочване на пистолет към полицай.

А днес, покрай драмата на една жена с евентуално две деца, която живее в мизерни условия гугълнах за жената от Смолянско от началото на годината. Мислех, че сегашната история и тази от началото на годината са една и съща. Оказа се, че двете жени имат разлики. Та, накратко, с този гугъл сърч открих защо евентуално и двамата искат да са извън Англия. Мъжът е с досие там и най-вероятно трудно би си намерил работа, а според една статия за бебето Мегън на една българка ако разкажеш в публичното пространство какво се случва на затворени врати в семейния съд, то това е наказуемо по техните закони, а бившата ми наемателка точно това е направила в социалните мрежи. Но това е друга тема за размисъл.

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 23:26 от Елфичка

Общи условия

Активация на акаунт