Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 12

• 87 365
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • Козлодуй
Честито Рождество, момичета! Искам съвет - с какво мога да почистя съда на хлебопекарната отвън, има едни петънца като разтекли се вадички с жълтеникаво-кафяв цвят. Мисля, че отвън съдът е алуминиев, а вътре е тефлон, там проблем нямам.
Аз си имам смесено Сода за хляб с Роли (нещо като белина на прах) и търкам с него захабени съдове, но е абразивно и затова не ти препоръчвам и аз да го направиш за да не повредиш хлебопекарната Simple Smile
Честита Коледа и от мен Simple Smile

# 301
  • густо майна Филибето
Честито Рождество, момичета! Искам съвет - с какво мога да почистя съда на хлебопекарната отвън, има едни петънца като разтекли се вадички с жълтеникаво-кафяв цвят. Мисля, че отвън съдът е алуминиев, а вътре е тефлон, там проблем нямам.

Ако мислиш, че е от мазнина, пробвай с Медикс за загоряло.. Алуминият направо придобива блясък.

# 302
  • София
Накисвам като пълня с гореща вода, а отвън напръсквам с меглио. След около половин час (може и повече) изтърквам с гъба за чинии външната част докато петната (линии по-скоро) изчезнат. Измива се обилно с топла вода и готово. Горепоказания медикс не бих сложила на чист алуминии от едната страна и тефлон от другата страна.

# 303
  • густо майна Филибето
Горепоказания медикс не бих сложила на чист алуминии от едната страна и тефлон от другата страна.

Защо? Не е нужно да се слага на тефлона. Аз чистих точно алуминиева тенджера. По-лъскава никога не бях я виждала. От всички други препарати посивява.

# 304
  • София
Препаратът за баня на Хейтмън е много хубав!
Не мирише като Доместоса.
Напръсках навсякъде, после само разтърках с гъба и изплакнах. Но нямам тежки замърсявания, за да го изпробвам.
Но са му сложили цена 9 лв, което ми се струва неоправдано много, та занапред ще го дебна на промоция.

# 305
Аз пък открай време чистя плочки, мивки, батерии на мивки с Мистър Пропър за баня (бяло, непрозрачно шише със син етикет и капачка).
Чисти и мирише хубаво.
Натърквам с гъба повърхността и изплаквам.
Не остова бяло по плочките.
Подовите плочки, които са гранитогрес, също мия с него, но за тях правя разтвор и бърша без после да плакна.
Преди време един Полирапид ми остави много хубави петна по тъмнозелени плочки, които така и не можаха да се махнат с нищо. Добре, че сменихме жилището.

# 306
Идвам да похваля препарата на Sano за стъклокерамика.
Преди чистех с Медикс, но нещо все не ми харесваше - сега смених фурната и плота и реших, че ще пробвам Sano, защото тук е коментиран.
Много съм доволна, плота ми свети направо и много приятно ухае.
+1 за Sano Simple Smile

# 307
  • Пловдив
+1 за Sano.

# 308
  • София
Горепоказания медикс не бих сложила на чист алуминии от едната страна и тефлон от другата страна.

Защо? Не е нужно да се слага на тефлона. Аз чистих точно алуминиева тенджера. По-лъскава никога не бях я виждала. От всички други препарати посивява.
Заради основната му съставка и химичното й взаимодействие с алуминия.

# 309
Момичета, имам нужда от вашето експертно мнение Simple Smile
1. С какво да третирам петно от вино на 2- 3 дена, върху бяла спортна горница, мисля не изцяло от памук? Питам, преди да накисна с добрия стар розов Спот.
2. След основен ремонт в банята вчера дойде време за почистването и. Разтворих доместос в леген с вода и изтърках навсякъде с гъбичка за чинии. Облях с вода и полирах с микрофибърна кърпа и ... все едно нищо не съм правила. Гранитогреса по стените си беше все така залъскан, все едно мазан с олио и бърсан на сухо. Как да се справя с това замазване? Дали проблемът е, че доместоса беше разреден? Обикновенно след него оставя невидим слой и капчиците се стичат без да оставят мокра следа, а сега нямаше подобен ефект и буквално седи замазано. После пробвах и с универсалните почистващи кърпички на W5 от Лидъл, и те не изчистиха замазаното.
3. Пак в същата баня- батериите, душовете и накрайниците им стоят на едри варовити капки, които с адско търкане евентуално мога да премахна но не идеално. Много ни е варовита водата, ако не почистя веднага със суха кърпа мисията е обречена. Страх ме е да използвам стандартните препарати, защото не успях с точност да разбера от какъв материал са- в презентацията пише хром, после е посочено, че ръкохватката и розетката на смесителя са метални. Грое са, ако някой има изпитан опит с препарат за тази марка ще е супер (предполагам покритията им са сходни).

Благодаря ви!

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 03:28 от Kristaline

# 310
  • софия
След ремонт се чисти с вода с оцет. Той маха финия бял слой.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 11:30 от zvаnchе

# 311
Звънче, благодаря! Може ли пропорции, моля? Спрей ли се прави и изчаквам ли? А дали става и за батерии този разтвор?

# 312
  • софия
Няма пропорции, на око е. Купуваш бутилка оцет и сипваш във водата, след това с тази вода минаваш плочките. Ако ти е по-удобно сипи в шише с пулверизатор, пръскаш и бършеш. Не пречи да минеш и батериите с него.
В ДМ има готов препарат с оцет, но не съм пробвала с него да чистя след ремонт и не знам дали има същия ефект. Ползвам го за регулярно почистване и е супер.

# 313
Има един препарат на Фрош с оцет. Мирише много гадно, но чисти много добре. Също и оранжевият Силит Бенг за мен е много добър.

http://mehurcho.com/Frosch-universal-anticalc-vinegar-1l

# 314
  • София
Да се похваля, като крайна ненормалница - досега чистих прах и мих прозорци с кърпи на Тапъруеър. Къде съм бляла, къде....

Общи условия

Активация на акаунт