Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 342
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз не съм почитател на храненето пред работещ телевизор. Добре е да са концентрирани върху храненето, а не върху нещо друго. Иначе не му броя храненията и не спазваме стриктни часове. Между 10 и 12 яде каша с плодово пюре и между 2 и 5 зеленчуково-месно или с жълтък. Зависи кога заспива и кога огладнява. След кашата изчаквам поне 3 часа и 1/2, иначе много се назландисва.

# 391
Мерси, Неви. Сакън да докосна носа. Такова пазене 😂 И аз се чудя дали пюретата от 190 гр. са достатъчни. Аз готови давам, няма време за готвене. Кашата, със 150 мляко я правь+половин плодово. При 180 повърна веднъж и не правя толкова вече.

# 392
Филип яде последно чак към 10-11 вечерта, иначе няма как да вместя 5 хранения, става към 8-9 сутрин.
  Не знам и аз вече колко трябва да яде, всеки път различно, но пюре 190гр не му стига, взимам 220гр. Кашата я правя с 90 мл АМ и половин плодово пюре от 190 гр. Понякога я изяжда цялата, понякога остава доста. АМ яде от 90 до 180 мл. Там съм се отказала да следя, колкото изяде, толкова. Наддава добре и вече не се впечатлявам особено. Като е гладен си показва.
  Наскоро въведох телешко, явно ще му е любима храна, така не го бях виждала да яде. И ММ много обича, а аз го ям само на кайма и само понякога. Ще си готвят заедно явно. Grinning

# 393
Мислите ли ,че е късно към 8 за ядене? Вечер ми се събужда и се опитвам да го наям повече преди лягане за да не се буди често. Макар ,че не знам дали има разлика...
Като казваш вечеря, твърда храна ли имаш предвид или мляко? Някъде бях чела,че поне до годинка последното хранене е препоръчително да бъде мляко за да не им се натоварват стомахчетата за през нощта. Иначе като час мисля,че не е късно, моят бебчо яде за последно към 9 вечерта (кърма)

Твърда храна като след това за заспиване и кърма ( по- късно към 9)

# 394
Аз засега само обедното съм заместила. И то заместила е силно казано, защото после иска да суче, за да заспи. Попара рядко и давам, каши и десерти не харесва. Бях я записала на кухня, но яде само месното. Десерт и зеленчуково ги хвърлям. Затова преустанових пюретата като иска само месни на Хип. Други не яде. С къпането е чудо - става права във ваната, да я накараме да седне или да легне е невъзможно. Пръска като за световно. Баща и и вика Таз от Тазманийския дявол. Често я къпя под душа. Събличам се и аз. Но тя дърпа слушалката, хеърля се от радост, едва я удържам. Още щом влезнем в банята, започва да крещи като луда от радост.

# 395
Пораснаха бебоците вече са интересни малки човечета,сутрин водя синът на училище и дядо и я гледа през това време.Бяха застанали на прозореца да ме чакат и аз и помахах а дядо и каза,че много ясно и чисто е казала "мама"-разтопих се тя и след мен повтаря като кажа мама,но така е много по сладко.

Храненето ни е много хаотично сутрин закуската е към десет,обяда към два а вечерята към седем -осем и после в 21:30 цока...Прочетох ви за зрънчовци и снаксовете не и давам аз и не купувам по принцип,но когато децата на чичо и бяха на гости и си бяха взели и дадох една трошичка да опита....Аз и давам да опитва от всичко по малко,че иначе така жално гледа все едно циганче пред баничарница....Не прекалявам разбира се.Записах ме се при личен лекар бяхме на консултация на тегло е 8.800 а на см е 74.Иначе всичко е въведено вече хапва си с удоволствие само рибните пюрета ги плюе с видимо отвратена физиономия,но на този проблем намерих решение.

Аз да попитам(още не сме се устроили за постоянно),но кога трябва да подавам документи за ясла или всяка градина е с индивидуални срокове.Там където бяхме трябваше да ги подам януари 2020 за прием през 2021.....сега незнам а трябва да я приемат ако не на година и 11 месеца то поне веднага след навършване на 2г за да започна работа веднага.

# 396
Аз само риба не съм въвела още, чудя се дали няма да е гадно, мисля след 2-3 седмици да го запиша на кухня, да видим ще яде ли храната.
  И аз се зачудих за яслата, иска ми се евентуално да го пусна май месец, но нищо не намирам за попълването на местата, в сайта на общината не пише нищо. Мернах във фейсбук групата на града, че миналата година февруари са се подавали документи, но никъде няма инфо кога са класиранията. Единствено разбрах, че за новата учебна година, от септември, се подават май месец документи.

# 397
Един бърз въпрос. Сменихте ли вече кошчето за кола със столче и ако да, с какво? Или поне да сте се насочили.. Започваме да търсим и не знам какво да изберем.

# 398
Ние го сменихме преди около 2-3месеца. Не съм сигурна точно кога. Отидохме в магазина, сложихме я в няколко стола и взехме този в който стоеше най - добре. Купихме Чиполино Мондо. Има isofix устройства и може да се закрепя и на двете страни. Легналото положение е чудесно според мен. Много зависи и какви пари точно си готов да дадеш за столче. Имаше и доста по-скъпи,които също ми харесаха.

# 399
Точно това се чудя. Какъв бюджет да отделим. Ходихме да огледаме и харесахме едно Лорели около 300лв. Продавачката обаче направи кофти физиономия и каза, че не ни съветва. Насочи ни към по-висок клас, като заяви, че не е на процент, просто са по-сигурни. Sweat Smile Пробвахме един Cybex, който към момента е огромен за малкия. Дори преди да направи 1г. не мисля, че е опция този стол. И така..чудим се. Дали реално са "толкова лоши" тези от по-ниските класове или за другите се плаща главно марка? Гледах таблица, в която са посочени столчета, минали ADAC тестове и тези от по-ниските класове не попадат вътре, но значи ли това, че не са надеждни?

# 400
На първото място където ходихме ни предложиха само cybex, струваше мисля около 800лв, на следващото място имаха cybex, но когато обясних какво искам ми предложиха други марки столчета, от които си избрахме. Аз не исках да има 360 градуса завъртане, а са мога ръчно да си го обръщам. Тези които се въртяха на 360 са много хубави, но нямаха хубаво легнало положение, поне от тези които разгледахме. Дъщеря ни беше още на 6меввца и много държах да има хубаво легнало.

# 401
Аз в това отношение съм страхлива, така че ще се насочим към по-висок клас, но не съм гледала още. Кошницата е до 12 кг, събира се още в нея, сигурно ще я ползваме още 2-3 месеца. Според мен трябва да може да се монтира и на двете страни, предпочитам по-дълго да е с гръб към движението.

# 402
Столчето за кола го сменихме още преди 4 месеца, защото кошчето и стана тясно много бързо. Избрахме Cangaroo Pilot, върти се на 360 градуса, което много улеснява ваденето от колата, закрепя се с Изофикс или коланите на автомобила. Цената му е около 250 лв., но го купихме през май, когато беше намалението в Хиполенд и ни струваше около 180 лв. Такова намаление ще има и следващия месец, вероятно на 15 или 22 ноември.
От столчето съм доволна, има и легнало положение, не е пълно, но ние не сме и търсили такова.

# 403
Ние търсим с изофикс, хубаво легнало положение (по възможност). На въртенето не държа, въпреки че това Лорели, което загледахме, беше такова. Ще изчакаме сигурно Черния Петък. В Хиполенд май споменаха нещо за 25.11. Като гледам не е Петък, но не знам.

# 404
Аз съм абонирана за няколко сайта така че би трябвало да ми изпрати съобщения когато имат черен петък. Ако ми пишат ще ви кажа кога ще са. Почнаха да ме питат какво да ѝ купуват по Коледа. Проходилка за която се държи ми предложиха да купят,но до декември има много време. Я ми трябва тогава, я не. Вие ползвате ли такива или ще ползвате ли? Кога започват да се ползват?
П.С. често карам сама с малката и слагам столчето отпред при мен обратно на движението, много ми е удобно.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 11:29 от nash13

Общи условия

Активация на акаунт