Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 070
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
И ние сме така, ако не го забавлявам аз, сам не може. Чудя се дали е ОК да поощрявам това. Приятели споделят как с времето става по-тегаво. Вярно, че като са малки няма как да са самостоятелни, но постепеннобсвикват така и после как да обясниш, че изведнъж правилата на играта са се променили Grinning
да, в повечето случаи едно занимавано бебе после става дете, което търси винаги възрастен, който да му измисля игри и да играе с него

# 151
Наблюдавам същото при две приятелки с деца на една възраст, вече са на 3. Едното винаги е занимавано и до сега не може да си играе само или дори с друго дете, трябва възрастен да му виси на главата. Другото си измисля само заниманията, само му се дават играчки, от които да избира. А първото дете е по-напред в развитието си като цяло.
  За това се старая да оставям Филип да си играе сам. Пускам го в кошарата за игра, вътре е пълно с играчки. Понякога мрънка, но след малко някоя му става интересна и си я мачка, блъска, оглежда я, говори ѝ.

# 152
Моето остава само ако няма дискомфорт (глад, зъби, да й се спи и т н) хваща си нещо и 20 30 мин може да си се занимава. Но не бих казала, че от сега има значение за като порасне как ще е, според мен децата минават през различни етапи, особено сега, в тази възраст, се променят непрекъснато, убедих се от предишното ми дете. Колко се притеснявах като я взимах да спи при нас някои нощи и за какво ли не, никакъв проблем не е имала да започне сама в стаята си да спи, сама си поиска дори. Малкото например сега не заспива само и по принцип трудно заспива, виждам, че не само, че не знае как, но и го мъчат я зъбки я коремче. Не съм много доволна от това, но период, ще мине... Надявам се скоро😏

# 153
Някоя мама, която е въвела глутена да ме образова малко-овесът съдържа или не съдържа глутен? По информация от преди 4г.-да,сега на кашата от овес на хип пише-не. Как става това? Чичо гугъл и той се лута между двете мнения Angry

# 154
Да. Съдържа.
Минавам да отпуша и аз. До 7 сутринта се носихме и успокоявахме. Зъби ли са, какво е това чудо, вдигнахме блока във въздуха. Моята девойка се научи само на ръце и то сямо в мен да заспива. Всяка дрямка. Как е приспивавето при вас?

# 155
  • София
Би следвало да съдържа, предвид че препоръките за въвеждане са в този ред: овес, ръж, ечемик, пшеница за по една седмица.

# 156
До колкото съм чела, самият овес е безглутенов, но заради начина на отглеждане/ опаковане е възможно да се "замърси" от глутенови култури. Нещо такова си спомням, но аз започнах с глутена именно с овес.

# 157
Заспива на гърдата или на ръце. Глутен съм въвела най-брутално от 6 месец с даване на коричка хляб. Лекарката и каза, че вече абсолютно всичко трябва да е въведено. Тя втора седмица е на детска кухня пасирана от 8 до 12 м. Единствено десертите не иска и плодови пюрета. От утре почвам попара. Вчера яде банан.

# 158
До колкото аз знам, в овеса има глутен, но е в много малко количество. Чувала съм, че той е зърнената култура с най-ниско съдържание на глутен и именно за това се препоръчва въвеждането му при бебетата да става точно с овес.

# 159
Кашата от овес на Хип бе първата, съдържаща глутен, която дадох на дъщеря ми и тъй като и в момента имам кутия с такава каша - на опаковката отзад с главни букви пише, че съдържа глутен.

# 160
Като захранвах баткото с глутен започнах с овес, така действам и с малкия. Вчера 15 минути се взирах в кашата от овес на Хип, на която пише, че глутен няма (живеем в Германия, но мисля, че каквато е тук, такава ще е навсякъде) Благодаря все пак, ще си я приема за съдържаща, пък какво пише на кутията няма да гледам.
Вашите бебчовци сядат ли вече сами?

# 161
Chilly_willy, можеш да отправиш запитване чрез сайта на Хип, ако имаш някакви съмнения.
Относно сядането - от доста време сяда сама дъщеря ми, изправя се, обикаля кошарата, прави крачки. Няма минута почивка, не може да стои да едно място, което е доста изморително за нас, но не и за нея.

# 162
Овесът съдържа авенин, който е подобен на глутена протеин, но не предизвиква реакция при хора с непоносимост към глутена. Това в натурален вид, иначе най-често е замърсен и с глутен, при отглеждането и преработката, защото е в контакт с други зърнени храни. Възможно е тази каша да съдържа чист овес, който не е бил в контакт с други култури и за това да е отбелязана като безглутенова. Иначе и аз с овесена каша въведох глутена, не помня Хип ли беше или на ДМ.
  Филип започна да сяда от седмица, започна и да се изправя като се държи за нещо. Става все по-весело.
  От няколко дни е някакъв ужас. Постоянно реве, не може да заспи, успокоява се като му дам 20-30 мл АМ, събужда се с рев... понякога изобщо не успявам да го успокоя, онзи ден рева половин час без да млъкне. Надявам се бързо да отмине този период.

# 163
Още не е стабилна седнала моята девойка. Не се изправя и не се набира. За сметка на това е страшно въртене цял ден и цяла нощ.

# 164
Овесът съдържа авенин, който е подобен на глутена протеин, но не предизвиква реакция при хора с непоносимост към глутена. Това в натурален вид, иначе най-често е замърсен и с глутен, при отглеждането и преработката, защото е в контакт с други зърнени храни. Възможно е тази каша да съдържа чист овес, който не е бил в контакт с други култури и за това да е отбелязана като безглутенова. Иначе и аз с овесена каша въведох глутена, не помня Хип ли беше или на ДМ.
  Филип започна да сяда от седмица, започна и да се изправя като се държи за нещо. Става все по-весело.
  От няколко дни е някакъв ужас. Постоянно реве, не може да заспи, успокоява се като му дам 20-30 мл АМ, събужда се с рев... понякога изобщо не успявам да го успокоя, онзи ден рева половин час без да млъкне. Надявам се бързо да отмине този период.
Скок в ръстежа и ние сме на вълна, рев без повод, ще оцелеем и този път Grinning

Общи условия

Активация на акаунт