Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 081
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Дистанционното и ние го даваме, само махаме батериите. Най-голямата му радост е да успее да се добере до купичката с вода на кучето и да я излее. Станал е много бърз и ако забравя да я вдигна, като го пускам на пода става веселба. Мокър под, мокро бебе и куче, което ме гледа с обвиняващ поглед, все едно пита: “Защо го оставяш да ми пипа нещата?”. И все по-весело ще става...
  Днес бяхме на консултация, качил е 500 гр. Явно пюретата и кашите му се отразяват добре.

# 181
При нас е същото играе си с играчки , но му омръзват бързо и голям интерес за всичко друго , много обича да отваря и затваря шкафовете 😀 приспиването става все по трудно , а ако го оставя още по зле .
За глутена аз също започнах с овес . Сега вече яде всякакви каши и хляб. Давам му от време на време ръфа пръчици и се радва.
Все още нямаме зъбчета ще става ма 9м . иначе го дразни и венчето е доста подуто и бяло , но чакаме . 💙

# 182
И моята буболечка става на 9м другата седмица, но зъб няма. Май и няма да има скоро.
Глутен яде но в малки количества. През деня я приспивам като я сложа на нашето легло. Завивам я, галя я по косата или само я слагам до мен докато гледам някое клипче на телефона и тя заспива. Е повечето пъти. През ноща ако се събуди се приспиваме на ръце. Обаче все още много леко спи, направо да не се завъртиш в леглото, всичко чува.
Играчките бързо омръзват,обаче дистанционно, телефон, салфетки, клавиатурата на компютъра, кабели и общо взето всичко което не ми се иска да ѝ давам е много интересно. Купих ѝ топки да си играе с тях. Има една светеща като я раздруса. Тя много ѝ хареса, ама и на котарака му хареса и сега го гоня да не я взима, защото после не мога да я намеря. Вече сяда сама, клати се на ръце и колена, пълзи ама назад. Къпането в голям кеф, оставяме я в коритото да си се кефи с едни рингове.
Отварянето на вратите на гардероба ѝ допада. Питам я дали търси Нарния. На крачетата още не е стабилна и не се е изправила сама. Бойното кръщение мина. Падна от леглото на глава. Аз се уплаших че си счупи врата,заради ъгъла на падане,но даже зачервяване не намерих.
За малко, около 10 дена вдигаше ръка за здрасти и после спря. Сега пляска с ръце,ама не за браво Ами когато си поиска. Уча я на елементарни неща като здрасти,чао или дай. Уви моята девойка има две ръце за вземане, за даване няма ръка  Grinning
С акнето сме проблемни. Доста често е твърдо,като гледам много сухари или силно запичащи продукти са не ѝ давам. Забелязвам че като я сложа на столчето за хранене и започва да се напъва, та сега се чудя да ѝ взема ли гърне. Дали ще ѝ помогне? Другата седмица сме на консултация, задавам си въпросите на педиатърката,но тя има доста закостенели възгледи относно храненето на бебетата и общо взето не ми помага в това отношение.
Съжалявам за дългия пост момичета.

# 183
Филип преди няколко дни падна от люлката, около 30 см височина, ММ откопча коланите и се обърна за нещо. Само се чу туп и после див рев. Не мисля че го заболя особено, но много се стресна.
  Днес откри принтера, първо му откърти една част, после започна да вади листите. Сега докато го пусна и залепва там, вади листи и ги къса, а като го взема реве. Joy
  Станал е голям ревльо в последно време, често реве, ако не му позволим да пипа нещо.

# 184
  Станал е голям ревльо в последно време, често реве, ако не му позволим да пипа нещо.
И Йоана е същата реве ако и вема нещо неподходящо за нея.Напоследък когато искам да я оставя на земята седнала тя опъва краката и не иска да седне а да ходи.По интересно и е а и е доста по бърза дори на пръсти да е.Онзи ден баща и си отвори чипс и тя го видя той придвидливо се оттегли в другата стая защото Йоана го гледа като котарака от Шрек с едни огромни очи само и само да и дадеш и тя да опита.В момента в който видя татко си да се отдалечава с плика а тя не опитала какво хрупа той тя както я държах през гърдичките хукна след него.🤣🤣Най накрая от третия опит ми се падна яшничко дете.😆

Жилиан да ти кажа с каката нямах никакъв проблем относно учене,писане абе мечта дете и сега е същата все още в 9 клас.В ново училище е от съвсем скоро с нови учители обаче доста бързо са я разбрали какъв капацитет има.Има и пропуски в някои предмети заради некачествени учители в предишното училище а за мен и заради самата нея,но вярвам,че бързо секнахме този тандем мързелив учител+лесни отлични оценки=затъпяващ ученик.Сега е с паралелка софтуерни и хардуерни науки аз постоянно е шегувам,че точно тя е доста скарана с тази техника ако изключим мобилното устройство.🤣🤣

Малкият сега е по труден не му се пише иначе в математиката е добре докога предстои да разберем.🤪Онзи ден се е сбил с 4 класник,говори по време на час(според мен нещо нормално за децата,но пък трябва да се контролира).Дано да премине този период и да стане примерен ученик.😶

# 185
Михаела много обича хартия, но я изяжда директно. Веднага си откъсва парче със скоростта на светлината и го дъвче като дъвка. После го гълта, а аз тревожно бъркам в устата. Затова книжки и хартийки държа далеч от нея. Откъсна и едното рогче на една плюшена калинка и едва успях да и го извадя от устата. Блъска и тропа с играчките и ги запраща надалеч. Татко и вика, че е като момченце. Кръстихме я Бан-Бан. И понеже е на гривнички другото и име е Мекичка Simple Smile

# 186
Никола и той реве като му взема нещо от ръцете. А за да го преобличам и сменям го подкупвам и му давам нещо интересно в ръчичките, иначе не става. Онзи ден след баня като го обличах му дадох една салфетка да си играе и веднага я скъса и си я натъпка в устата. Направи една кисела физиономия, обаче хем не му харесва, хем продължава, все едно на пук Joy
Падал е няколко пъти от леглото, от както се изправя пак е падал, но май повече се уплаши от колкото да го боли.
Иначе е драма със зеленчуците, как да го накарам да ги яде. Не иска нито домашни, нито купени. Само морков и тиква харесва, защото са сладки. Давам му попара от скоро и нея я харесва.

# 187
Филип се муси на зеленчуковите пюрета, ама като има месо всичко яде. Онзи ден яде броколи със заешко, иначе тотално отказваше броколите.
  Хартия не яде, само я къса. Аз като малка съм ядяла много хартия, чак съм отлетяла хартиените етикети под столовете. Joy

# 188
Аз да се оплаквам : миналата седмица бяхме с температура 39,3С три дни Sad и имаме вече избили Горни два зъба и те са през едно Simple Smile. Долните растат и хапе всичко Grinning. Обаче много малко взе да наддава 100гр и миналият месец само 200гр. Вие как сте с наддаването?

# 189
На Иво бойното кръщение му беше още на 4 месеца и половина,падна от дивана в кухнята. И от тогава имаме още няколко опита, но май наистина повече е уплахата отколкото болка.
За последните два месеца наддаваше по 500 грама, иначе преди това два пъти само по 200. Тежи 8.100 и според педи това е в нормата,но под средното ниво и на него му се искало още да качи. Аз пък мисля,че детето ми си върви много добре и няма да послушам съветите които той ми даде Rolling Eyes А те са да му давам повече жълтък, по 3 пъти седмично по половин и след това да започна с цял и да започна да му давам кисело мляко с висока масленост. А жълтък давам, но от скоро и по малко, а за киселото мляко мисля поне до годинката да изчакам.

# 190
Моята девойка съща не иска зеленчуци,месо, жълтък, Абе иска само нещо сладичко, хем започнах със зеленчуци да я захранвам първо. Мислих че моите домашните не ѝ харесват, ама пробвахме и купешки. Разлика нулева.
Все още малката има млечни корички,предимно на върха на главата и фонтанелата. Мазах с олио и после разресвах със специално гребенче обаче тези последните са много упорити. Не се махат. Взех си да пробвам но като го намажа то полепва жестоко по косата ѝ и после няма миене. Да не би да не го ползвам правилно? Ако някой го е ползвал да каже. Тестер е и естествено ММ решил че не ни трябват инструкциите и хвърлил и кутийката. Мъжка му работа...

# 191
Nası провери в интернет за инструкциите, според мен трябва да има. В повечето онлайн аптеки качват и листовката на даден продукт

# 192
Реших днес да въвеждам сирене, направих му попара със сухари от спелта. За пръв път така категорично отказа храна. Явно няма да яде попара. Ще пробвам с макарони.

# 193
И  аз с боря с крустите. С био дерма крема за крсти  мажа. Махнах ги,  друтите въррху фонтанелата останаха и н ровя там мното. Толяма  е и много хлътва като  е седнала. Вода я мъча, но отказва..а пълни памперсите. Притеснила съм се. Някой друг така?

# 194
Филип имаше доста крусти на 2-3 месеца, с кремчето на Мустела се махнаха доста бързо. Само ги мажех, надуваха се и ставаха много противни, после си падаха сами.
 И той продължава почти да не пие вода. От биберон отказва, давам му с една чашка, която отгоре е като лейка. Пийва по 2-3 глътки по няколко пъти на ден и това е.

Общи условия

Активация на акаунт