Майски бръмбарчета 2020

• 31 503
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
Привет, мишленцето!
Станахме много мишлета, освен мен и теб има и още едно Simple Smile
Лека бременност до финал и не се срамувай.

# 646
  • Страната на чудесата
Здравейте, момичета!
Днес минах преглед при АГ- то и съм спокойна!Бебчо се развива много добре според доктора! Даде ми направление за БХС и утре сутринта ще ходя за да си направя изследването.
Спокойна вечер!

# 647
Хей, момичета, имам едно питане към тези от вас, които все още имат гадене и повръщане. При вас по цял ден ли ви държи или в един момент от деня ви "отпуска"? На мен днес за първи път ми е толкова лошо цял ден и имах два пъти повръщане- едно сутринта и едно вечерта като се опитах да хапна вечеря. Иначе в останалото време хапвах солети, пих газирана вода с лимон  и ядох ябълка, колкото да си сложа нещо в стомаха и не ме караше да повърна, само продължаваше да ми е лошо и сега с тази вечеря...направо ме шашна. Мислех,че повръщането е само сутрин или там до някаква част от деня. Мен при предната бременност не ми е ставало така и сега всичко това е ново за мен. Ще звънна  утре на АГ да ми каже какво мога да пия, щото днес буквално не можех да се грижа за дъщеричката си и тя само идваше и ми викаше мамо, мамо и ме търсеше с поглед за игра. Толкова ми беше гадно...😪

# 648
Хей, момичета, имам едно питане към тези от вас, които все още имат гадене и повръщане. При вас по цял ден ли ви държи или в един момент от деня ви "отпуска"? На мен днес за първи път ми е толкова лошо цял ден и имах два пъти повръщане- едно сутринта и едно вечерта като се опитах да хапна вечеря. Иначе в останалото време хапвах солети, пих газирана вода с лимон  и ядох ябълка, колкото да си сложа нещо в стомаха и не ме караше да повърна, само продължаваше да ми е лошо и сега с тази вечеря...направо ме шашна. Мислех,че повръщането е само сутрин или там до някаква част от деня. Мен при предната бременност не ми е ставало така и сега всичко това е ново за мен. Ще звънна  утре на АГ да ми каже какво мога да пия, щото днес буквално не можех да се грижа за дъщеричката си и тя само идваше и ми викаше мамо, мамо и ме търсеше с поглед за игра. Толкова ми беше гадно...😪

Привет, аз като "опитна" с гаденето и повръщането ще споделя, че през цялото време ми е така. През целия ден, само като полегна малко преминава, но трудно се ляга като си на работа и с малко дете. Rolling Eyes Две седмици май станаха вече с това гадене, а ми се виждат като два месеца. И предния път беше така, спря чак като влязох в четвъртия месец.
Въпрос, възможно ли е според вас, фолиевата киселина да ми докарва допълнително гадене и повръщане?

# 649
CherryCherry_Passion, аз имам опит само с гаденето, но при мен е най-зле сутрин и вечер. Горе долу добре се чувствам между 12-15 часа. Simple Smile.
На много места пишат, трябва да прекръстят сутрешното гадене на целодневно. Simple Smile
tarantula87 на мен първия месец като започнах да пия фолиева ми беше лошо от нея, аз я пиех и на гладно де, защото не пишеше след хранене и проверих, че го има като страничен ефект при приема ѝ. Сега като я пия задължително след закуска ми е по-добре, но предполагам, че и свикнах.

# 650
  • Бургас
Аз също пия фолиевата след храна и нямам проблеми. Само, че я приемам на обяд, защото сутрин не закусвам.
За щастие и тази бременност не разбрах какво е повръщане и гадене. Simple Smile
Искрено ви съчувствам момичета.

# 651
Аз я пия сутрин на гладно, не закусвам в работните дни. Само за дуфастона гледам сутрин и вечер по едно и също време всеки ден, така пишеше в листовката. Simple Smile Иначе доктора ми каза само сутрин и вечер без повече пояснения. След 2 седмица ще ми каже дали да го продължавам и него. Понеже се водя рискове бременност ме викат през 10 дена на прегледи. На работа все измислям нещо, защото естествено никога не е в обедната почивка и все си намирам работа. Мисля, да уведомят работодателя след прегледа ФМ.

# 652
Здравейте и от мен,
Казвам се Милена и съм 9 г. с.
След изчетената дискусия забелязах, че има 2 изследвания, които се правят между 11 и 14 г. С.
Едното е Биохимичен скрининг - за който имам час.  А другия морфология.  Някой може ли да ми обясни каква е разликата?  🤪 Аз още не съм много в час с тези истории -  явно.

# 653
Здравей,
БХС (биохимичен скрининг) ти взимат кръв и се изследват два хормона на базата, на които после прави оценка за риск от генетични мутации. Ранния скрийнинг(морфология в 12 седмица принципно е грешно) те гледат на ехограф като мерят няколко белега, които също участват в оценката на риска, и се разглежда подробно как се развива мъничето.
По принцип е един час и за двете, може да си звъннеш да питаш.
Иначе ранна морфология се води тази в 18-22 седмица официално. Разговорно се изпозлват и двете.
Успех.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 08:48 от mad_hatter

# 654
Здравейте мамчета! Писах в фб групата,
но да пишата и тукк.  Вчера видяхме бебчо.  Отговаря си на всичко 9г.с +3д.  и е цели 27мм  HeartПлуваше,  въртеше се Smiley АГ ме прегледа през корема за пръв път.  Незнам защо,  но това ме зарадва страшно много Smiley Вас кога започната да ви преглеждат през корема?

# 655
Да, последния път на 9сед. И 4 дни беше през корема и оставиха таткото вътре. Иначе като е вагинален излиза и после влиза като го повикат.

# 656
  • Пловдив
Аз досега не съм взимала таткото с мен . Сега на 23 ми е ФМ или скрийнинга или там , както му се казва и вече ще го взема с мен. На мен също ми е първа бременност и честно казано съм изключително спокойна за момента. Повръщане нямах (само един единствен ден и продължи от 10 вечерта до 6 сутринта на всеки 15 мин., но лекарката ми каза , че най-верочтно е от някаква храна , с която съм раздразнила стомаха). За сметка на това обаче се събуждам с много силни болки в кръста и винаги без изключение спя по корем с един свит крак , което малко ме притеснява ! На всички момичета с гадене искрено съчувствам и Ви пожелавам да отшумява вече:purple_heart:

# 657
Благодаря. Simple Smile
Аз не мисля, че мога да удържа таткото пред врата и досега винаги е бил с мен. Не че прави нещо друго освен да мълчи и да гледа стреснато екрана. Simple Smile
Но принципно го предупредих, че ранните прегледи са вагинални, за да не се стряска.

# 658
  • Бургас
Мъжа ми идваше само на феталните. Тази бременност още не е присъствал, но и честно да си призная на мен ми е по-спокойно, като съм сама в кабинета.

# 659
  • Германия
О, мм си идваше на почти всеки преглед с първата бременност, такива неща не могат да го стреснат. Беше и през цялото време до мен като раждах, без него не знам как щях да се справя!
Сега беше с мен на първия преглед, следващите 2-3 сигурно ще ги пропусне че са все докато е на работа и не знам дали ще може да излезе по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт