Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

• 59 278
  • 809
  •   1
Отговори
# 150
Невена, много полезен пост, благодаря! Hug Допадна ми Оля сякаш. Мислиш ли, че мога да я открия във физически магазин тук или трябва да я поръчам? Ще сменям жилището скоро и ако ще поръчвам каквото и да е трябва да изчакам да си видя адреса.

# 151
Скрит текст:

За Tefal All-in-One ли става въпрос? Ако е за него, след края на готвенето светва Cancel в зелено и брои времето, през което яденето е оставено на подгряване. Точно това е функцията, която ми запазва яденето топло, докато се прибера.
Докато е на подгряване, налягането си спада само.

Благодаря!
За този модел говоря -  Tefal CY505E30. А как се определя това време, през което ще подгрява яденето?
Автоматична функция е и е до 24 часа или докато я изключиш. Аз съм я оставяла над 4 часа и не е имало никакъв проблем.

# 152
  • София
Знам че е коментирано многократно, но не откривам линка...
Може ли някой да публикува адреса на фирмата, която възстановява покрития на купи?!
Благодаря

# 153
  • София
Earth80, това е фирмата -

# 154
  • София
Невена, много полезен пост, благодаря! Hug Допадна ми Оля сякаш. Мислиш ли, че мога да я открия във физически магазин тук или трябва да я поръчам? Ще сменям жилището скоро и ако ще поръчвам каквото и да е трябва да изчакам да си видя адреса.

При положение, че вече имаш Делонги, аз бих ти препоръчала горещо Instant Pot. Имам ги и двата и се допълват перфектно.
Първо, купата е стоманена-вечна и без да отделя вредности.
Второ, има програма ориз, чудно ризото става, месо, слоу лук, кисело мляко, bean, porige, супа, пълнозърнести, готвене на пара, както и програма Соте за пържене.

Ето ги в действие, единият готви пиле и зеленчуци по китайски, другият спаначена супа за децата..

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 12:42 от Майка Зайка

# 155
  • Paris, France

В Испания се продават и в магазини. Във Франция не. Има испански сайтове, които ще ти я доставят безплатно до адрес в Испания, ако познаваш човек, който може да я получи. То и не ти е далече.

Ако нвма да печеш в нея, Инстант пот е също добро решение. Има го във френския Амазон с безплатна доставка до Франция, но за Андора не знам. Ако имаш наблизо познати във Франция може там да го доставиш. Ето го:

https://www.amazon.fr/Instant-Pot-Autocuiseur-programmable-techn … 6836646&psc=1

Внимавай да е Duo60, 6 литров. Има Duo30, Duo80, които са съответно 3 и 8 литрови.

Олята е същата и ако допълнително и купиш иноксова купа ще готвиш и в нея в инокс.

Честно казано, щом ще се местиш скоро е добре да изчакаш да се преместиш и тогава да купуваш мултикукъри. Не са тежки, ама като почнеш да събираш багажа ще видиш, че заемат най-много място, а и всяко местене може да ги чукне и повреди.

За държането топло - на някои кукъри това време се отмерва, на други не. Изключва се с копчето Cancel. Времето се отмерва от от първата минута и след зададено фабрично време, което е 1 час за Cookeo до максимално 24 часа кукърът се изключва сам.

# 156
Привет на всички. Включвам се с въпрос, чета редовно темата и ми трябва спешна консултация. Преди 4 години си взех Горение 6 литровия херметик и досега ми служи вярно. Но... дъщеря ми е била обзета от музата на чистотата и забърсала праха навсякъде ... и кукъра също (докато е включен, преди да вдигне налягане), размествайки винтила. Вечерта отваряйки го намерих един пръст овъглена леща по дъното и стените. Ядосана на късмета си хвърлих купата на секундата, и се заех да търся купа на Олла. Още като купувах моя имах предвид, че са съвместими, имаше каменни и всякакви модерни сплави.... сега чета за инокс, стомана...
Помагайте коя купа на Олла да взема?
Размера на 6 литровата машина е същия.

# 157
  • София
Ако не сте разбрали - днес в английския Амазон ИП е на 60£. Това е една от най-ниската цена за годината.

# 158
Аз поръчах от немския 69 евро!

# 159
  • София
Стоманена и каменна имам аз, също съм с Горение. За 62 лв всяка ми ги достави една дама, която работи в Испания. При интерес мога да дам координати.

# 160
Здравейте! Днес трябва да направя избор между Ninja Foodi Multi-Cooker [OP300UK]   и  Instant Pot IP-DUO60 programmierbarer 7-in-1,Elektro Schnellkochtopf, 6 L. Имам PHILIPS HD3037 от доста време, но ми трябва втори уред за друго жилище.Доста мнения прочетох за Инстант пот, но още не мога да взема решение кой уред да платя. В момента мисля, че предимството на пота е, че няма да е необходим преходник. Освен това се сваля капака, с иноксова купа е и има вариант за покупка на друга такава, както и капаци за съхранение на храната. Има ли притежателки на Нинджата, които да споделят мнение за ползването на този уред? Инструкциите  за употреба само на английски език ли са? Лесно ли се ориентирате в настройките? От къде намирате рецепти?

# 161
И аз се присъединявам към питането за Нинджата. Някой има ли този уред? https://www.joyces.ie/product/ninja-foodi-multi-cooker-op300uk/? … LprRoCsxAQAvD_BwE

# 162
  • Paris, France
Нинджата аз не бих си в купила, защото има по-бързи еърфрайъри, защото заема прекалено много място, което аз лично нямам и защото има и по-добри тенджери под налягане и по-добри еърфрайъри.

Приятелка я има. Тя има много място в кухните, цели две на брой и може да си позволи всякакви уреди. Купи я уж за да готви здравословно, но вече я ползува само като тенджера под налягане и останалото само дето и заема място. Много вкусни неща готви, но първо се правят на пара под налягане, а после се слагат в допълнителен съд и се пекат. Докато работи като тенджера под налягане не може да се ползува като еърфрайър. Едни печени крила отнемат 45 минути, като трябва и да се обръщат.

В тенджерата под налягане не може да се пече кекс и хляб, примерно. Те се пекат в еърфрай паницата и не стават меки. Кексът никак не ми хареса.

Ако нямате място и искате тенджера под налягане, уред за бавно готвене и еърфрай Нинджа е добра опция. Имайте предвид, че с всички аксесоари заема доста място, повече от малките микровълнови.

Вече доста уреди имат опция еърфрай. Ако ще купувате микровълнова може да разгледате моделите с еърфрай. Самсунг и Daewoo имат такива.

Всеки еърфрайър е добър в едно и не толкова добър в друго. Тези, които бъркат храната, като Актифрай, не правят хубави пържени картофи, примерно, но за други храни бият тези без бъркалка. Не знам има ли модел, в който да може да се махне функцията бъркане или да се намали скоростта. На мене храната от еърфрай не ми харесва особено.
Ако имате място и пари е по-логично да си купите обособени уреди.

# 163
Nevena Virolan, много благодаря за полезния отговор!:smile:

# 164
Стоманена и каменна имам аз, също съм с Горение. За 62 лв всяка ми ги достави една дама, която работи в Испания. При интерес мога да дам координати.

Ако може координатите
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт