Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

• 59 427
  • 809
  •   1
Отговори
# 525
Нищо му няма на фабричния, окей си е. Но Олла има купи от различни материали - каменна, (в която бобът става много вкусен, като в гърне), стоманена, (която на практика е вечна), с керамично покритие, (която не залепва). Според различните нужди можеш да си избереш купа. В една фейсбук група казват, че някои купи от Олла стават и за Тефал и за Фърст, но аз лично не съм пробвала.

# 526
  • Paris, France
Stillness е обяснила прекрасно. Да добавя, че на мене една купа не ми стига и ми е досадно непрекъснато да я мия на ръка за да не пускам полупразна миляна, а също и да прехвърлям от купата на кукъра в друга тенджера. Ако имах втора купа щях да искам в миляна и хладилник и да си свирка. Определено бих ползвала кукъра повече ако имах втора купа, но за моя няма.

# 527
  • София
Ооф, миенето на уреди ме побърква, точно затова не си ползвам сокоизтисквачката и робота толкова често, колкото ми се иска. То даже не самото миене, ами съхненето или бърсането на всички джиджавки. Миенето на тенденджера плюс плот плюс котлони плюс плочки след най-простата манджа също. Та затова се впечатлявам от мултикукъра, един съд си е нищо. Истината е, че основните ми потребности засега са налягането и отложения старт (може би и слоу куукинг опцията, ще видим), така че почти всичко на пазара ми пасва и точно това прави изборът труден, хаха. Пък ако много се сдобрим с новото ще му мисля, не ми трябват засега сто вътрешни, макар да звучи вкусно. Уан пот е със стоманен, това е ок, нали? Никой не казва нищо за гаранцията от чужбина/Амазон - не съм поръчвала никога електроуреди и не ми е пукало досега. ММ твърди че няма

# 528
За Олла не знам как стои въпросът с гаранцията. Тефал е международна компания, аз моя го взех от английския Амазон и имам гаранция, която се покрива и в България, но за мое щастие, не ми се е налагало да ползвам сервиз. Купата е с керамично покритие, за трета година ползване покритието не е мръднало, но и не бъркам с метални прибори в нея. Не се налага и да я търкам когато я мия, защото не залепва и се мие лесно. Трудно обаче почиствам улея за капака, не е много удобен, както и контейнерчето за конденз е отзад, което също не е много удобно.

# 529
  • Paris, France
Контейнерчето за конденз го почиствам с оцет и клечка за зъби. Сипвам горещ оцет и чакам малко и после с клечката обирам събраното по стените.  Изплаква и в миялната го забучвам на някоя стърчаша пръчка. Излиза като ново.

Вътрешният ми капак се сваля и се мир на ръка. Външният няма улеи и е винаги чист.

# 530
Здравейте!
Може за съвет как да почистя дъното?И дали съм го повредила?
Това се получи от оставяне на яденето вътре в съда и е имало конденз.После опитах да го почистя с препарат и стана оше по зле.

# 531
А това в след почистването

# 532
Има ли някой дъно в такова състояние и това пречи ли на готвенето?

# 533
  • Varna
И друг път съм писала, че  дъното го почиствам със сода за хляб и гъбка като тези с които се мият чинии. Почиствам докато е топло дъното, натискам ако е по упорито зацапването и готово. Но аз не оставям да се зацапа или да оставя гозбата в тенжУрето. Навик ми е да  прехвърля веднага в йена глас тенджера.

# 534
А това в след почистването
Не е повредено, но вероятно вече няма да може да се почисти и ще остане така. Това е плочата, която се нагрява под купата, не пречи на готвенето.

# 535
А защо не вземеш инстант пот? От Амазон имаш най-добрата възможна гаранция.

# 536
  • София
Здравейте, някой случайно да има слоукукър SilverCrest. На 10 пуснаха един и още се мая. Ще бъда много благодарна за всякакви мнения!

# 537
Здравейте. Няколко години ползвах кукър Arielli. Изключително удобство. Обаче се развали и сега съм в търсене на друг. Това, което отчитах като минус на моя кукър, беше залепващото дъно, което беше много кофти при пържене.
Откъде закупувате Olla и има ли го в България?

# 538
Здравейте. Няколко години ползвах кукър Arielli. Изключително удобство. Обаче се развали и сега съм в търсене на друг. Това, което отчитах като минус на моя кукър, беше залепващото дъно, което беше много кофти при пържене.
Откъде закупувате Olla и има ли го в България?
От този сайт https://www.storeollasgm.com/es/

# 539
  • Paris, France
Здравейте, някой случайно да има слоукукър SilverCrest. На 10 пуснаха един и още се мая. Ще бъда много благодарна за всякакви мнения!

Нямам го. Имам друга, висока марка слоу кукър, който съм ползвала точно 5 пъти откакто имам мултикукъра, (от 8 години и половина го имам) при това, защото мултикукърът беше зает с друго. Неудобството на слоу кукърите е, че етапът запържване не може да се извърши там, защото имат само две, ниски температури.

Ако все пак искаш слоу купър и имаш място за уреди, Силвъркрест от Лидъл купувам със затворени очи. Имат 3г гаранция и нищо тяхно (пастор с резачка, преса за сандвичи и стек, гофретник, тостер, микровълнова, машина за хляб) не ми се е развалили, а на машината за хляб и купата не съм сменяла от 11г.

Оля ГМ има като опция специална купа за слоу, но и готви под налягане, пече, пържи и е за мене по-удачен вариант.

Общи условия

Активация на акаунт