Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

• 59 445
  • 809
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Здравейте. Да попитам дали има тема тук за халогенни фурни и оптигрила на Тефал. След кукъра ми се иска и с едно от тези двете да се обзаведа, ама не знам кое по точно, та ми се иска да прочета малко.
За оптигрила ме спира това, че трябва да му търся място, че мога да пека само правоъгълни неща (не че е кой знае какво). Не съм сигурна дали може да замести на 100% фурната и евентуално и котлоните.
Халогенна фурна - там пък въобще не знам струва ли си.
Та така де, моля за съвет, коментари или поне да ме насочите къде да чета.
Благодаря.
Мога да кажа за халогенната фурна, в началото пекох крилца, сандвичи, пица с готови блатове, чушки и др. Опитах да пека кекс и баница, но не бях доволна от резултата. След време от изпаренията на продуктите решетката при лампата започна да ръждясва и миенето и почистването, и подсушаването не помага. Започнаха да падат ръждиви парченца върху продуктите от въртенето на въздуха, та затова я ползвах само за печене на чушки. След това я изхвърлих, макар че работеше, но не я ползвах и само ми заемаше място.

# 196
  • Варна
Кой модел имате на Оптигрила, че виждам, че са няколко? В какво се състои разликата между тях? На всеки от тях ли може да се купи тава и да се ползва, или...?

Аз съм със един сребрист. Той няма тавичка, но може да се купи отделно. Черните са с тавичка, има и XL версия. За всички може да се купуват отделно аксесоари, но следете промоциите. Бях видяла една с много аксесоари /приставки за гофрети и т.н./, които отделно са по 60-100 лева.

# 197
Моля за мнения за този херметик. Утре ще го има в Лидъл и много му се чудя. Никога досега не съм готвила под налягане. Какво ще кажете? Струва ли си?

# 198
  • София
Каква е купата и колко вата е мощността му?

# 199
Каква е купата и колко вата е мощността му?

Купата незнам каква е. Утре като отида ще видя на място. В брошурата не пише, иначе е 5,6 л.
1000 W е.

# 200
  • Paris, France
Алекс, имам доста кухненска техника от Лидъл и съм предоволна. Нищо досега не се е развалило, а и имат 3 години гаранция. Наскоро купих микровълнова от там. Ако херметикът нещо не ти хареса е много лесно да го върнеш и да си вземеш парите. Казваш, че не го искаш, занасяш го чист и опакован с бележката и готово. Пази бележката, че тя е и гаранционна карта.

Не виждам на снимката има ли програма за печене. Ако да, аз бих го купила със затворени очи. Мощността е достатъчна, повечето са с такава за същия обем. Покритието не знам какво е, но със сигурност някъде има иноксова купа за същия модел.

# 201
  • София
Има програма cake и мисля, че на нея може да се пече

# 202
Алекс, имам доста кухненска техника от Лидъл и съм предоволна. Нищо досега не се е развалило, а и имат 3 години гаранция. Наскоро купих микровълнова от там. Ако херметикът нещо не ти хареса е много лесно да го върнеш и да си вземеш парите. Казваш, че не го искаш, занасяш го чист и опакован с бележката и готово. Пази бележката, че тя е и гаранционна карта.

Не виждам на снимката има ли програма за печене. Ако да, аз бих го купила със затворени очи. Мощността е достатъчна, повечето са с такава за същия обем. Покритието не знам какво е, но със сигурност някъде има иноксова купа за същия модел.

Аз също имам доста кухненски уреди от там и също съм доволна. И микровълновата ми е от там 🙂
Печене май няма..
Ето още една снимка на която се виждат програмите.

# 203
Взимай го, за тая цена ще си от доволна предоволна! Идеален е, на тая марка уредите са здрави!

# 204
  • Paris, France
Лелеееее, блазе ви. Сега ходих да гледам в бг и тукашния сайт, но го няма.

Щом има програма cake, пече.

Алекс, има програми за всичко и даже квасене на мляко и бавно готвене. Има и избор на налягане. Бомба е за цената.

Slow - бавно готвене

yogurt - кисело мляко, става и за втасване на тесто.

sear - запържване, затваряне на песо от всички страни

pressure level - избор на налягане

cake - печена на хляб и кекс

Другите са обособени за супа, риба, месо, бобови. Сега ще ида да видя има ли избор на температура. Моят няма и не ми пречи.

За цената е направо находка. Благодаря ти. Отивам да звъня на дружки и на майка ми.

# 205
Ейй, момичета много, много ви благодаря. От както видях, че ще го има изчетох тази и предната тема. В голяма чуденка бях и сега се реших да ви питам с надеждата, че ще прочета точно тези отговори, които ми дадохте. Как ще готвя в него идея си нямам, но ще се науча. Утре сутринта съм пред Лидъл да чакам да отвори за да го купя 😊
Благодаря още веднъж ❤️

# 206
  • Paris, France
Купуваш кукъра и се прибираш. Разопаковаш, изчиташ книжката на език, който знаеш добре. Книжките на техните кукъри са с безупречни инструкции.

Вадиш купата и я измиваш с мека гъба и препарат, изплакваш добре и избърсваш идеално с чиста кърпа. Ако е мокра отвън от уреда излизат ужасни звуци, а и може да се повреди. Оставяш я на въздух с дъното нагоре да изсъхне идеално. Поставяш я вътре и включваш шнура и пъхаш щепсела в контакта. Наливаш 2 литра вода и затваряш капака и пускаш.

После всичко е лесно. Вземаш рецепта за тенджера под налягане и програмираш същото време. След края отваряш и това е. Всички рецепти за Инстант пот и Кукео стават и за този. Сърми с кисело зеле, с лозов лист, баварски рудаден от говеждо, картофи на пара, кочани царевица, бон, нахут, леща, бакла.

На мене няма ли да ми вземеш един Laughing ?

# 207
Купуваш кукъра и се прибираш. Разопаковаш, изчиташ книжката на език, който знаеш добре. Книжките на техните кукъри са с безупречни инструкции.

Вадиш купата и я измиваш с мека гъба и препарат, изплакваш добре и избърсваш идеално с чиста кърпа. Ако е мокра отвън от уреда излизат ужасни звуци, а и може да се повреди. Оставяш я на въздух с дъното нагоре да изсъхне идеално. Поставяш я вътре и включваш шнура и пъхаш щепсела в контакта. Наливаш 2 литра вода и затваряш капака и пускаш.

После всичко е лесно. Вземаш рецепта за тенджера под налягане и програмираш същото време. След края отваряш и това е. Всички рецепти за Инстант пот и Кукео стават и за този. Сърми с кисело зеле, с лозов лист, баварски рудаден от говеждо, картофи на пара, кочани царевица, бон, нахут, леща, бакла.

На мене няма ли да ми вземеш един Laughing ?

Благодаря много за полезната информация Hug

Нямаш грижи, вземам ти веднага 😉 Само измисли как да ти го изпратя до Франция..

# 208
Невена, аз ще ти взема, но искам ти да ми купиш оригинален парфюм от Париж! Wink Най любимият ми магазин на Шанел ...имаше шише с около 2 - 3 литра Коко Шанел мадмоазел! Но аз искам само 100 мл 🤣👍

# 209
  • Paris, France
Невена, аз ще ти взема, но искам ти да ми купиш оригинален парфюм от Париж! Wink Най любимият ми магазин на Шанел ...имаше шише с около 2 - 3 литра Коко Шанел мадмоазел! Но аз искам само 100 мл 🤣👍

Няма проблем, но не мога да ти го пратя по пощата. Пиши ми на лични, ще ида след Нова година, че сега децата са във ваканция и ни предстои пътуване. Имаш ли човек да ти го донесе?

А кукър с налягане засега си имам, да чукам на дърво, че съм умряла без него, знаеш. За този нямам място и ако го купя ще трябва да идвам да живея у вас, което не е лоша идея, хаха.

Алис, на шега го казах, но не съвсем. Имам приятелка, която купува по 2 уреда ако са дефицитни и така ако единият не работи, го връща, но си има друг работещ или го продава на колежка, съседка, приятели - хора, които не са успели да се доредят. Тук става бой пред Лидъл като пускат готвещия робот Mr Cuisine. Предпоследният път са продавали по само 2 на човек, но последния път е било кой колкото успее да вземе.

А може ли да ми метнеш на лични или тук линк към страницата на Лидъл с кукъра, че да го пратя на търсещи приятелки.

Кукър аз не бих пращала. Ако се счупи из пътя - лошо, а и с пощенските разходи ще излезе като купен от тук.

Общи условия

Активация на акаунт