Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

  • 59 435
  • 809
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 2 576
Алекс да пишеш на живо как е, да знам като отидем дали въобще да си губя времето да търся по лидълите! Че все някоя дружка от Бя ще иска да и донеса.... Crazy

Даа, ще пиша. Само да го купя.

# 226
  • Мнения: 33 534
Алекс да пишеш на живо как е, да знам като отидем дали въобще да си губя времето да търся по лидълите! Че все някоя дружка от Бя ще иска да и донеса.... Crazy

Даа, ще пиша. Само да го купя.
Успех, чак и аз няма да спя,...че то до четвъртък дали ще има?

# 227
  • Paris, France
  • Мнения: 17 646
Невена, ми като свърши стачката ела, аз и без това заминавам! Ще се върна с кукър ...тамън ще си го вземеш!

Не става. Не съм свободен човек. Челядта ще измре от глад докЪт мЪ няма. Ти можеш да си ходиш наляво и надясно, като мома си, майчинските задължения са (почти) приключили и момето е в Софето, ама аз, подхлип, подхлип, не мога все още.

С какъв кукър ще се връщаш? Отиваш в Гръчко, тъй ли? Ако да, ена потираки краси за мене и остатъка в кукъра за винения кебаб.

Алекс, и ние чакаме. Утре веднага да ни пишеш, да не вземеш да се моткаш по кафета и магазини и да умрем от любопитство! Никой друг няма такъв и разчитаме на тебе.

Аз съм наглезена от часовата разлика и като стана, Алекс ще е писала.

И друго, Алекс, ако не ти хареса, върни го! Не се мъчи, защото ние ти казваме, че е удобство!

# 228
  • Мнения: 2 576
mimi благодаря Hug
Предполагам, че ще има. Поне тук на острова такива уреди не свършват веднага.

Nevena ааа, никакво моткане 😄. Купувам го и се прибирам да го разучавам и да спретна някое ястие и естествено да ви пиша 🙂
Горещо се надявам да се харесаме. От няколко дена ви чета и яко се навих за такава машинка. ММ каза, че не ми трябва, но кой го слуша, нека си приказва 😂, аз твърдо съм решила, че ми е нужен.

# 229
  • Мнения: 33 534
Алекс, ти мъжете не ги слушай..
слушай нас - трябва ти!
Невена, готово и винен кебап ще спретнем....момето е тук в момента и всички налични кукъри, тенджери и тигани са под пара, ха, ха!

# 230
  • Мнения: 19 851
Само да вметна, че в Лидл има/ше 2 различни вида роботи. Единият беше на Девил нещо си, сегашният е на Силвър крест. Разликата в цената е двойна и, познавайки качеството на Силвър крест, вероятно качеството също ще е различно Simple Smile

# 231
  • Paris, France
  • Мнения: 17 646
Няма да свършат до четвъртък, споко. Тук машини за хляб, микровълнови и подобни си седят цяла седмица. А, не, ако дойда ще готвя аз, да те отменя малко. То и у нас е същото. Бих ви приготвила кускус с агнешко и зеленчуци по марокански. Както има тиква и пащърнак в момента ще стане мозък. Това готвим поне веднъж седмично. В оригинала тиквата се вари отделно, но я натъпквам отгоре в манджоляка на пара. До час е на масата. 15 Мин да вдигне налягане и още 35. Днес готвих говеждо със сини сливи и дюли.  - 1.15 часа. 30 Мин под налягане и чакам да падне.

В твоя Инстант пот даже няма да натискам тиквата, хаха, че моя е 5 литров и по-плитък.

Шкембе чорба може да си направим. После като офъщим с Коко мадмоазел ще мирише като кенеф в скъп хотел.

# 232
  • Мнения: 2 576
Мими, трябва ми де..хахах. Вас слушам, много ясно 😄😂

Невена ти си кулинарна фея! ❤️

А да видим аз как ще се справя и какви манджи ще сътворя. Истината е, че идея си нямам как се готви в това чудо, но обичам неизвестното и непознато, а и нали съм решила, че ми е нужен..та все някак ще се справя.

# 233
  • Мнения: 33 534
Няма да свършат до четвъртък, споко. Тук машини за хляб, микровълнови и подобни си седят цяла седмица. А, не, ако дойда ще готвя аз, да те отменя малко. То и у нас е същото. Бих ви приготвила кускус с агнешко и зеленчуци по марокански. Както има тиква и пащърнак в момента ще стане мозък. Това готвим поне веднъж седмично. В оригинала тиквата се вари отделно, но я натъпквам отгоре в манджоляка на пара. До час е на масата. 15 Мин да вдигне налягане и още 35. Днес готвих говеждо със сини сливи и дюли.  - 1.15 часа. 30 Мин под налягане и чакам да падне.

В твоя Инстант пот даже няма да натискам тиквата, хаха, че моя е 5 литров и по-плитък.

Шкембе чорба може да си направим. После като офъщим с Коко мадмоазел ще мирише като кенеф в скъп хотел.

Божееее, дано свърши по скоро стачката...чакам за агнешкото по марокански! Тамън ще донесеш и Шанела!
Кристи, изпили ли ноктите че от утре трябва да готвим..., а как се готви с коледен лак, кааак!

# 234
  • Paris, France
  • Мнения: 17 646
Миме, Шанела, де! То кой си отваря входната врата на навлек, дошъл да му вмирисва.къщата на карантии ако няма Шанел? Coco Mademoiselle подарихме на баба ми като идвахме преди 17 години. Купихме го в самолета, докато синът ми лазеше по пода, хаха. Тогава беше нов. Много харесвам Шанел 18 и 19. 18 го има само в къщата им. А Париж много ми харесваше докато идвах за няколко дена. Е, и за живот е хубав, ама с тези тероризма, стачки и демонстрации не е идеално в момента.

Че много лесно се готви с лак, с гел-лак по точно. От 15 години съм само с такъв на ръце о крачоци. Новите се слагат без да се пили нокът и се избелват. Има и тема, в която съм активна. Ела да те зарибим и тебе, ако искаш. Няма да съжаляваш. В момента цените са толкова паднали, че с 50 лева може да започваш. Нося по 7-20 дена в зависимост от желанието.

Кускусът вече го правя в микровълновата. Чудя се как съм живяла без нея 12 години и що съм си го причинила. И място и намерихме в кухнята, моля ти се.

Алекс, в такъв кукър се готви всичко, което в тенджера изисква дълго готвене, над час. Телешко варено, примерно. Понеже загрява малко бавно, запържваш, ако искаш, сипваш 1-1.5 литра вода, включваш и почваш да белиш и режеш от най-бавно увиращото към по-бързо увиращото. Бавно увиращото го режеш на по-силно, бързо увиращото, на по-едро. След месото слагаш морков, нарязан на 4, картоф на 2, целина, хлопваш капака и задаваш 30 минути супа, примерно. След като свърши, чакаш 10 Мин и отваряш клапата. Докато бачка няма миризми наоколо, особено сега, като е студено.

Важно - не пълниш никога с вода до над половината. Ако правиш нещо на пара слагаш картофи не съвсем до горе и така, че да не запушват клапата..

Идеи за първо ястие за тест - картофена салата. Картофи, идеално червени и твърди слагаш на поставката без да белиш. Сипваш 400-500 мл вода и задаваш програма Steam, 3то копче отгоре надолу в дясно, 20 мин. След още 10 вадиш пара и отваряш, минаваш всеки картоф под студена вода и белиш лесно, даже без нож, режеш, лук на дребно, сол, зехтин и лимон.

Бобовите е добре да се киснат по е една нощ и да оставаш налягането да спадне само. Малко е бавно, но не се отделят от кожата.

Лесна супа от счукан грах - зелен или жълт 2 чашки и 5-6 чаши вода, в резачката магданоз, лук, чесън 5 скилидки смлян, лъжичка чер пипер, сол, червен, ако искаш и супена лъжица зехтин. Програма каша или ще ида да видя какви имаш, може бобови Beans 30 Мин и чакаш още 20-30 да падне само налягането и имаш леко желирана крем супа. Много е вкусно и няма пасиране.

Всичко меля в резачка на блендер и така го хвърлям вътре. Не пържа лук, даже месо е запържвам често.

Агнешки ребра, от тия, дето нямат месо или кози - нарязваш да са по 2, натриваш с чесън и посоляваш и чер пипер. Слагаш 400мл вода, поставката и ребрата на 2-3 реда и на пара, Steam 40 Мин и да падне само налягането. Никой не вярва, че не са били във фурна. Понеже не допират вода не стават като варени.

А ако не ти хареса готвеното в лукът, ми връщаш го и толкоз.

Ако трябва, да дойда на острова през сезона да помагам с кукъра Laughing

Последна редакция: вт, 24 дек 2019, 00:56 от Nevena Virolan

# 235
  • Мнения: 33 534
Чакам вече Алекс! Wink
И аз ще помагам на острова, а при Невена ще уча рецептата за козите ребра на пара...лакът отдавна и тук е гел... Wink

# 236
  • Мнения: 2 576
Nevena хиляди благодарности за рецептите и подробните обяснения Hug
Чакам ви двете с Мими, когато искате, заповядайте Simple Smile

Така, значи купих го. Купата е иноксова. Има контейнер за събиране на конденз, две лъжици, чаша, скара за готвене на пара и две книжки - с упътване и рецепти.
Отивам да го разучавам и естествено да сготвя първото си ядене в новото ми бижу Blush





Мисля да направя постни зелеви сърми. Помагайте моля, с рецепта..

# 237
  • Мнения: 33 534
Аууууу, страхотен е, честито! Да си го ползваш със здраве...! 👍
И аз почвам сармите!
Направи теста с вода, в упътването трябва да пише...
Сармите,  аз ги готвя на слоукукъра, Невена да каже за кукъра рецепта... Wink

# 238
  • Мнения: 2 576
Аууууу, страхотен е, честито! Да си го ползваш със здраве...! 👍
И аз почвам сармите!
Направи теста с вода, в упътването трябва да пише...
Сармите,  аз ги готвя на слоукукъра, Невена да каже за кукъра рецепта... Wink

Благодаря много, Мими Blush

# 239
  • Мнения: 33 534
Правила съм и на кукъра! На фрай запържвам за 2-5 минути праз, морков, гъбки...добавям подправки и ориз, като поомекнат увивам в зелето и после на ръчна, 20 минути. Накрая запичам с капака на Олата... Wink

Общи условия

Активация на акаунт