Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

• 59 169
  • 809
  •   1
Отговори
# 390
След като на мен помогнаха, да съм в помощ и аз Simple Smile - погледни линка над моя пост, има даден адрес  и фирма, където правят покрития .

# 391
Здравейте,

Прочетох темата, но все още се чудя мултикукър на коя марка да взема.

Иска ми се да е под налягане, не държа да пече. Материалът на купата  е доста важен - със сигурност не искам с тефлоново покритие. Ориентирала съм се към 2-3 модела, които са:

https://technika.bg/product/14630/multikukar-first-austria-fa-5130.html

https://www.technomarket.bg/multi-kuker/tefal-cy505e30-09174650

Или други с подобни характеристики. Предпочитам да мога да го закупя от България.
Ценовия диапазон е до към 200 лв., като няма проблем да е и малко отгоре.

Вие бихте ли препоръчали някой от изброените или някой друг? Отворена съм за предложения.

# 392
Аз съм с две ръце за Фърста, покрай мен още 4 семейства освен нас имат същия, няма недоволни. Поръчваш си допълнително инокс купата от жената, която прави доставка от Испания и въпросът е решен. купата беше към 60-на лева.
За този на Тефал, показан в линка съм чела, че по време на работния процес изпуска по малко пара, съответно си мирише по малко. Докато при Фърста няма такова нещо - веднъж като вдигне налягането, вече след като свърши програмата може да се очаква да започне да изпуска пара.
Инстант пота също е добър вариант, но пък май не се предлага в България.

# 393
Фърст идва с тефлоново покритие на купата, а с допълнителна купа ще се оскъпи. Щом не държите да пече, Инстант пот е чудесен избор, но не се продава в България. Аз ако избирам кукър без печене, бих избрала Инстант пот.

Иначе аз съм с посочения Тефал и съм изключително доволна. Втора година го ползвам, покритието на купата не е мръднало. Изпуска по малко пара понякога, но на мен не ми е проблем. Аз обаче исках да може да пече и затова избрах него.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 12:58 от Есен Снежнобяла

# 394
  • Paris, France
И Фърст и Показаният Тефал идват с тефлонирани купи. Фърст + иноксова купа на Olla GM е единственият удачен вариант за човек, който иска кукър от България, но да готви в купа, която да няма покритие от тефлоноподонен материал.

Моят кукър дойде с тефлонирана тенджера, вече девета година готвя в нея и не е мръднала, но си е тефлон.

Та, Фърст за 120 лева + купата за 60лв идеално се вписват в изискванията и бюджета.

# 395
И друг път не съм се съгласявала с това - купата на Тефал е с 4-слойно керамично покритие и не съдържа PTFE и PFOA. Съответно не е тефлонирана. Не всеки полимер е тефлон, тефлон е Политетрафлуоретиленът, който е полимер на флуорида и на етилена, а такъв не се съдържа в покритието на купата на Тефал.

# 396
И аз за ИП си купих допълнителна керамична купа, не е мръднала да се бели и залепва...за разлика от боклучивите купи на новите Филипси.
В Гърция имаше кукъри Силвър крест със стоманена купа, ако някой може да ти донесе...цената на промоция май беше 70 и няколко евро!

# 397
Сигурно е така, но (според мен) иноксовата е по-удачна - и по-издържлива във времето, и по-здравословна със сигурност. Дори и да не съдържа точно тези вредности, съдържа други незнайни... А и не мислиш с какво ще бръкнеш вътре - няма нужда от специални недраскащи, бъркаш с каквото искаш.

# 398
Сигурно е така, но (според мен) иноксовата е по-удачна - и по-издържлива във времето, и по-здравословна със сигурност. Дори и да не съдържа точно тези вредности, съдържа други незнайни... А и не мислиш с какво ще бръкнеш вътре - няма нужда от специални недраскащи, бъркаш с каквото искаш.
Рали, за това си абсолютно права, и за това хората купуват ИП, със стоманена купа! Wink

# 399
  • Paris, France
И друг път не съм се съгласявала с това - купата на Тефал е с 4-слойно керамично покритие и не съдържа PTFE и PFOA. Съответно не е тефлонирана. Не всеки полимер е тефлон, тефлон е Политетрафлуоретиленът, който е полимер на флуорида и на етилена, а такъв не се съдържа в покритието на купата на Тефал.

Моята купа е с 9 слойно покритие, същия материал, същото покритие като на Cookeo и Cook4me на Мулинекс и Тефал. Не е мръднала 9та година. Води се керамично покритие с някакъв титан.

Новите тефлонирани съдове на Тефал до ме съдържат PTFE и PFOA, но си остават леко вредни, като съм чела, че наночастиците титан са по-вредни и от тефлона.

Както и да е. Признавам си без бой, че не мога да се оплача от покритието, но ако имаше възможност бих си купила иноксов съд.

Тефлонът е опасен само на температури над 180° , а нашите уреди такива не вдигат. Там се достига такава температура, че и много по-висока, само ако се сложи капак за печене.

Иноксът си е инокс. Е, за печене не става.

# 400
  • София
Здравейте на всички,

Дойде и моят ред да помоля за съвет. Прочетох цялата тема и като цяло май тотално се обърках... Scream Имам 2 дечица - едното на 3, другото на 5 и мисля, че най-накрая е време и аз да се сдобия с един от тези мултифункционални помощници, защото от игри и забавления не ми остава много време за готвене, а и не съм от тези дами, които обичат да прекарват часове в кухнята, та предпочитам ако има как някой друг да го свърши вместо мен. Innocent Бюджетът, в който ми се иска да се вместя е около 100 - 150лв. макс... Не ми се иска да го превишавам, защото честно казано не съм убедена все още колко добра ще е тази инвестиция и не искам да рискувам, а и всъщност мисля, че това е една прилична сума за подобен уред. Wink В тази връзка, директно отписах Делимано, ИП, Филипс и Тефал Disappointed Relieved Какво бихте ме посъветвали? Има ли как да се вместя в този бюджет и кои марки бихте ми препоръчали? Прочетох по-нагоре нещо за Фърст, но не съм чувала нищо за тази марка и не знам доколко ми вдъхва доверие. (особено след като им разгледах и сайта Laughing)

# 401
  • София
Фърст. Не съм гледала сайта им, досега съм поръчала на роднини, приятели и близки, дори на колеги, от техника.бг. На сина и снахата на сватбата подарих такъв кукър. Аз имам подобен от четири години и само той влиза в действие оттогава.

# 402
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте на всички,

Дойде и моят ред да помоля за съвет. Прочетох цялата тема и като цяло май тотално се обърках... Scream Имам 2 дечица - едното на 3, другото на 5 и мисля, че най-накрая е време и аз да се сдобия с един от тези мултифункционални помощници, защото от игри и забавления не ми остава много време за готвене, а и не съм от тези дами, които обичат да прекарват часове в кухнята, та предпочитам ако има как някой друг да го свърши вместо мен. Innocent Бюджетът, в който ми се иска да се вместя е около 100 - 150лв. макс... Не ми се иска да го превишавам, защото честно казано не съм убедена все още колко добра ще е тази инвестиция и не искам да рискувам, а и всъщност мисля, че това е една прилична сума за подобен уред. Wink В тази връзка, директно отписах Делимано, ИП, Филипс и Тефал Disappointed Relieved Какво бихте ме посъветвали? Има ли как да се вместя в този бюджет и кои марки бихте ми препоръчали? Прочетох по-нагоре нещо за Фърст, но не съм чувала нищо за тази марка и не знам доколко ми вдъхва доверие. (особено след като им разгледах и сайта Laughing)

А за какво ти трябва такъв мултикукър? Той няма да ти обели и нареже зеленчуците, нито да ти разбърка тестата, така че кой знае колко време няма да ти спести.

Инвестирай е мощен ръчен пасатор с резачка! Този уред ми пести най-много време в кухнята. Най-бюджетния е от Лидъл, с 3 години гаранция, но не винаги го има.

И аз, като тебе се чудех. Тествах един Деликук, купих един от Алфи и не бях доволна. Тукашна съгорумка ме стъпка да купя лукът с налягане. Е, това е моят уред и от 8 години готвя редовно в него. Случих на хубав, не е мръднал, но няма резервни части за него.

Щом се колебаеш и не си сигурна, а и бюджетът ти е нисък, е най-добре да тестваш. Вземи някой от съседка, приятелка или виж какво и как готвят те в него!

По-добре е да купиш еволюитивен, такъв, за който се намират лесно купи и части. Фърст е такъв и прави доста неща, май всичко без пържене в много мазнина.

Разгледай сайтовете за уреди втора употреба. За Коледа много хора купуват такива и после, като видят, че не ги ползуват ги продават на половин цена, чистак нови и в гаранция, неотваряни даже. 

Тук сме писали хора, които ползуваме кукъри, но и такива, за които това е било неудачна покупка. Изчети темата!

https://m.bg-mamma.com/?topic=1147660

Погледнах цените и са доста височки в момента. Май не е време за такава покупка. Забелязах, че септември-октомври са най-ниски цените. На черния петък има намаления и март месец понякога.

Успех и да се похвалиш!

# 403
Аз съм с две ръце за Фърста, покрай мен още 4 семейства освен нас имат същия, няма недоволни. Поръчваш си допълнително инокс купата от жената, която прави доставка от Испания и въпросът е решен. купата беше към 60-на лева.
За този на Тефал, показан в линка съм чела, че по време на работния процес изпуска по малко пара, съответно си мирише по малко. Докато при Фърста няма такова нещо - веднъж като вдигне налягането, вече след като свърши програмата може да се очаква да започне да изпуска пара.
Инстант пота също е добър вариант, но пък май не се предлага в България.

Може ли да кажете, моля,  капакът на "Фърст"-а остава ли закачен за корпуса при отваряне или се развинтва като на тенджера и трябва изцяло да го махнеш от корпуса. Питам, че ми е удобно ако го отварям само за разбъркване, да си стои към корпуса.
Коя е тязи жена, която доставя от Испания, че не се сещам, а искам да поръчам купа евентуално.

# 404
  • Варна
Капакът се завинтва, маха се и се мие лесно. Купата я доставя Екатерина Иванова във фейсбук групата я търсете.

Общи условия

Активация на акаунт