Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

• 59 409
  • 809
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, ще купувам уред за майка ми. А по-късно и за себе си. Тепърва започвам да разучавам темата. Искам да има опция под налягане, слоу куук, отложен старт и там още каквото може да се очаква от един добър уред. За сега се спираме на тези, може ли мнение. Мисля, че на табелката не са им спомати всички екстри на уредите. Кой е за предпочитане от двата :

# 541
  • Paris, France
Отложен старт имат всички подобни уреди, дори и да не го пише в упътването. На моя не пишеше да има, но в упътването на Instant pot  намерих инструкция с бутона за часовника и се получи. Вече забравик как става, защото съм я ползвала 2 пъти.

На слой може да готви всеки мултикукър. Моят няма такава програма, но готвя бавно. На програмата за пържене запържва каквото трябва, ако даден продукт трябва да пост и задължително, като някои сортове боб, примерно, пускам да заври с налягане 1 степен от 5 10 минути и след края, ако съм хукнала всичко, просто зарязване, ако не, добавям каквото трябва и пускам на "Дръж топло" Keep warm. И си се сготвя супер бавно.

Не виждам кои са уредите и не ги познавам, но гледай мощност, обем, покритие на купата, възможност за закупуване на втора купа (на мене ми липсва, а за моя няма резервни). Ако може да се купи купа от инокс е върха.

Ако майка ти е много възрастна, немощна е добре капакът да е закачен за уреда и да не трябва да се маха изцяло при всяко отваряне. Добре е купата да има някакви дръжки за лесно вадене, но не е фатално. Ако има миляна да влиза в миялна.

Ако искаш напиши моделите и ще ида да ги погледна.

# 542
Благодаря Невена, в крайна сметка купихме Филипс. Ето го.

Дано да няма недостатъци, че малко прибързано го купихме. Иначе се връщам да чета назад и продължавам да ви следя. В идните месеци ще избирам и за себе си

# 543

Дано да няма недостатъци, че малко прибързано го купихме.
Има, и то големи, купата е много лошо качество, с лошо покритие, до края на първата година почва да залепва...дано намерите вариант за смяната й. Самия уред също е някак дървено изработен, тъкмо вчера го оглеждах по подробно в магазина.

# 544
  • Paris, France
Алмира, показаният Филипс няма налягане. Купата е отвратителна като качество. На твое място бих го върнала опакован, докато може.

# 545
Здравейте. Няколко години ползвах кукър Arielli. Изключително удобство. Обаче се развали и сега съм в търсене на друг. Това, което отчитах като минус на моя кукър, беше залепващото дъно, което беше много кофти при пържене.
Откъде закупувате Olla и има ли го в България?
От този сайт https://www.storeollasgm.com/es/
Може ли малко повече информация - доставката безплатна ли е за България и тези добри ли са като параметри?
Важно ми е да има незалепващо (не тефлоново) покритие и да може да се пържи (запържва) в него.
https://www.storeollasgm.com/en/modelo-h/230-olla-gm-h-cubeta-sl … ta-excelsior.html
https://www.storeollasgm.com/en/model-d/109-olla-gm-modelo-d-cab … 435484020039.html
п.с. Допълвам и това:
https://instantpot.bg/produkt/duo-evo-plus/
Кое според Вас е по-доброто - Olla или Instant Pod-a?

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 17:09 от sugar_baby

# 546
  • София
Скрит текст:
[/quote]Нямам го. Имам друга, висока марка слоу кукър, който съм ползвала точно 5 пъти откакто имам мултикукъра, (от 8 години и половина го имам) при това, защото мултикукърът беше зает с друго. Неудобството на слоу кукърите е, че етапът запържване не може да се извърши там, защото имат само две, ниски температури.

Ако все пак искаш слоу купър и имаш място за уреди, Силвъркрест от Лидъл купувам със затворени очи. Имат 3г гаранция и нищо тяхно (пастор с резачка, преса за сандвичи и стек, гофретник, тостер, микровълнова, машина за хляб) не ми се е развалили, а на машината за хляб и купата не съм сменяла от 11г.

Оля ГМ има като опция специална купа за слоу, но и готви под налягане, пече, пържи и е за мене по-удачен вариант.
[/quote]

Невена, благодаря ти за информацията. Аз не запържвам, а задушавам, така че не е проблем. От скоро съм с работно време 9:00 - 18:00 и после навън с децата, та ако не вали не стигам до печката. Мислех да го зареждам сутрин и вечер да има нещо топличко - супа, яхния, варива /не съм кой знае каква домакиня/. Хареса ми, че е вместимостта е 6 литра. Въпросът е, че не знам дали ще ме улесни и дали е качествен.
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 16:42 от serrendipity

# 547
Serrendipity, и аз го имам,  по малкият вариант....за качествен е качествен за цената си! И не, няма да те улесни, Wink ястията в него стават като измити, единствено варивата и месата са добре. По добра работа ще ти свърши един мултикукър, пък като искаш го купи с опция слоукук! Пиша го от личен опит! Wink

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 17:27 от mimi.7299

# 548
И аз да напиша от личен опит 😀 Имам два слоукукъра на Крокпот - голям и малък, от почти 10 години, и мултикукър под налягане също на Крокпот от две. За мен не са взаимнозаменими и ако има човек място, са от полза и двата вида. Есента и зимата ползвам редовно слоукукъра, с подходящите рецепти се получават вкусни ястия, зареждам от сутринта и вечер се прибирам и имам готово сготвено ядене, или готвя през нощта, и имам да си взема за обяд на работа. Мултикукърът ми е незаменим лятото и вечер за бързо готвене след работа, пробвала съм и слоукуук фунцията и не може да се сравнява с тази на уреда с керамична тенджера, и рецептите не ми се получават. Сестра ми има слоукукър на Силверкрест 3,5 л от 2+ годинии е много доволна, има и инстант пот, но си ползва и тя и двата уреда.

# 549
Сестра ми има слоукукър на Силверкрест 3,5 л от 2+ годинии е много доволна, има и инстант пот, но си ползва и тя и двата уреда.
Аз се замислих да не съм сестра ти Hug..., аз имам същите уреди, слоукукър на Силвър Крест 3.5 л и ИП, ползвам и двата, но както казах за определени ястия...! Преди години имах Крок Пот, майка го стопи, но и от лидълския съм много доволна, но тъй като не го ползвам за основен уред не си купих пак ИП, а заложих на по бюджетен!
А може ли да ми кажеш от къде гледаш рецепти за слоуто?

# 550
Основно идеи от пинтерест и онлайн блогове, и за слоукукъра, и за другия. Пробвала и съм варианти на freezer meals, подготвям и замразявам някой уикенд като имам повече време, и после размразявам в хладилника от вечерта и сутринта слагам директно всичко да се готви.

# 551
  • Paris, France
Моят слоу кукър е голям и овален. Правя в него цели парчета месо, агнешки бутове, голямо количество храна за гости. Храна За нас, дори на бавно, правя в мултикукър. Никаква пара навън и си става същото като в слоу без да цапотя  допълнително тигани.  Разлика във вкуса не виждам и даже май от мултикукър излиза по-вкусно, при това без да ми е омирисало къщата. Ако сложа в слоу нещо с подправки и не отворя прозореца, на сутринта в кухнята не се диша и има конденз. Ако същото го тикна в мултикукър и натисна Дръж топло, на сутринта  никой не би помислил, че нещо се готви.

Ако в слоу кукъра е останал много сос трябва да натисна High и пак е трудно да се изпари. В кукъра, на отворен капак натискам печене и всичко извира бързо.

Миме, на слоу стават идеално разни жилави месо, бобови, нещо такова. Bœuf bourguignon, Beef Stroganov, Ropa vieja, Feijoada, Dafina, Cholent ganef ей такива готвя там. Това са хитовоте ми рецепти, които гостите искат. Готвила съм говежди бузи с лук и моркови. Рецептите от Кажун кухнята се получават добре. Ето тези, примерно

https://www.google.com/amp/s/www.yummly.com/amp/dish/709492/clas … ational-gumbo-day

Пишеш на английски името на рецепта, която се готви над 2 часа на котлон, добавяш slow cook recipe и излизат стотици.

Рецепти на руски:

https://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&board=456.0

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 00:53 от Nevena Virolan

# 552

Скрит текст:

Дано да няма недостатъци, че малко прибързано го купихме. Иначе се връщам да чета назад и продължавам да ви следя. В идните месеци ще избирам и за себе си

Показаният Тефал горе в пъти по добре от този МК. За над 200 лева бих препоръчла МК нА Крокпот експрес, с всички функции които искате + бавно готвене. Тефала също има всичко изброено от вас, само не знам за бавно готвене дали има програма

# 553
Тефалът има и бавно готвене.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 15:22 от Stillness

# 554
Привет,не мога да намеря темата за инстант пот,ако има отделна такава.
Въпрос- някой измислил ли е лютеница в инстант пот? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт