НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 792
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Ям и яйца. Забравих да напиша. Тоя режим определено не е за мен. Все си мислех, че като не ям въглехидрати и захар ще се получат нещата, но не стана.

# 346
А може би си слабичка, и нямаш кой знае колко кг в повече. Аз свалих 4 кг след месец и половина, пък съм тлъстичка.Sad

# 347
Аз също бъркам. От  първи август съм на този режим, но надебелях с 4 кг, като преди това свалих за седмица 2. Вече ми идва да счупа тоз огледало. Вчера една моя колежка се спука да ме дразни колко съм дебела. Ама как не се усеща бре!

Ето какво ям: Сутрин кафе с кокосово масло.
13,00 часа- 2 печени патладжана на фурна със зехтин и парче моцарела от 125 г.
Вечер 20,00 часа- салата от 1/2 краставица с два домата и печена плочка сирене със зехтин отгоре.

Другото, което ям е пилешко месо и то само бялото. Пак печено.

Аз май не съм за този режим. Не понасям месо. Опитах 2-3 дена и си изповръщах червата. Не ям месо от 25 години. Освен рядко и по малко пилешко.
Махни кокосовото от кафето.
Не се мъчи с месо, ако не обичаш.
Дала съм няколко пъти линк за вегетарианци и можеш да нагласиш между стандартно ВМНВХ-палео (там също не се яде много месо)-веге твой начин на хранене и пак да е ВМНВХ.
Успех

# 348
Аз, ако не ям млечни, не знам как бих спазвала режима. От Дюкан, от който идвам, месото ми е опротивяло. Е, ям и месо, но малко. След обяд ям сметана+кисело мляко висок %+малини и къпини. Все пак почти всеки ден свалям по 100-200 г. Как би могло да се спазва режима без млечни? Остава само месо, яйца и зеленчуци. Ако се намали до минимум месото, остават само зеленчуци с мазнина. Правилно ли разсъждавам?

# 349
И яйца.
Аз ям доста млечни, но основно сирена и сметана. Кисело мляко рядко, прясно почти никога.

# 350
Но пък не е препоръчително всеки ден да се ядат яйца - още повече, че за да се заситиш, ще ти трябват поне 2 яйца на едно хранене. Така излиза, че на седмица ще се съберат поне 10 яйца, а те нали се ядат ограничено заради холестерола?

# 351
Аз ям много яйца, почти всеки ден. Но не ям грам плодове.

# 352
И аз набягам на яйца. Да не ядат често яйца е мит.

# 353
  • София
Но пък не е препоръчително всеки ден да се ядат яйца - още повече, че за да се заситиш, ще ти трябват поне 2 яйца на едно хранене. Така излиза, че на седмица ще се съберат поне 10 яйца, а те нали се ядат ограничено заради холестерола?
https://www.topforma.bg/articles/opasni-li-sa-za-zdraveto-yaitsata/ Ето полезна статия.

# 354
Изобщо не си ограничавам яйцата. Това за холестерола е мит, а аз бих казала долна измама.

# 355
  • Пловдив
как 2 яйца??? Та то за кой по-напред Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз мога и 4,5 да изям...а Жаки по 8 май ядеше.

# 356
Ям яйца редовно, по 3-4 на ден минимално. Съвсем здрава съм, не ми пречат на нищо. Това от поне 4 години.
Много, много ги обичам. Heart Eyes Най-много варени, бъркани, или омлет със спанак.

Който не обича месо, може да се пробва с риба. Не че не е месо, но поне е различно.

# 357
  • София - Рим и обратно
Днес един лекар (професор хирург) ми каза, че съм щяла да си увредя бъбреците с тоя режим. Опитах се да кажа, че не се лишавам от мазнини, напротив, и не ям главно месо, както изглежда реши. Разрових се пак аз, ми никъде не пише такова нещо за бъбреците, освен ако не прекаляваш с протеините. Чета само медицински издания, и чуждестранни.

# 358
Тая глупост за яйцата и холестерола не остана ли в миналия век? Simple Smile

# 359
Тая глупост за яйцата и холестерола не остана ли в миналия век? Simple Smile
А, мен наскоро колежка ме предупреди съвсем добронамерено как съм щяла да се изтровя и как не бивало да се ядат повече от 2 (две!) яйца на седмица... заради холестерола, нали.
Някъде на твоята възраст е, ако правилно съм запомнила на колко си. Нито твърде млада да се замисли, нито твърде възрастна да възприема промени, ама на.

Общи условия

Активация на акаунт