НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 818
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ти. Малко за ядките не ми е много ясно, защото някои не са подходящи. Купих си бадемов тахан, много е вкусен, но мисля че е сладък. Не знам колко му е захарта.

# 436
Кои ядки са неподходящи?
На таханите и ядковите масла чети етикетите, и купувай неподсладени.

# 437
Кашу например.

# 438
Аз знам само за фъстъците, защото били от семейство бобови.
Кашу защо е неподходящо? То не е от същата група като фъстъците.

# 439
То е бобово, мисля.
Орехи, бадеми, лешници са идеални.

# 440
Аз знам само за фъстъците, защото били от семейство бобови.
Кашу защо е неподходящо? То не е от същата група като фъстъците.
Защото e с високо съдържание на ВХ - 30/100гр. на първо място, а за мен и заради начина на добиване.

Най-добрите ядки са обикновения орех и макадамията.

# 441
Това, че Миоки не отслабва, ми е известно и не виждам каква врьзка  има с това което сьм написала. Сьласна сьм, че всеки пробва и прави това което работи при него.  Бульоньт е храна толкова, колкото и бронираното кафе е. Аз лично не  смятам за хранене чаша бульон
blue75, всичко, което съдържа калории, е храна и това, че ти не го смяташ за такава, не означава че не е. По-напред в темите някой беше сметнал колко калории приема всяка сутрин с кафето с масло - немско масло 82%, 10 грама = 75 калории; пилешки бульон 100 мл (една чаша е поне 300 мл) = 50 калории. и ако следиш да приемаш например 1500 калории, но не броиш чашите с бульона и мазните кафета, нещо сметките няма да излязат накрая. Всеки е свободен да прави каквото намери за удачно за себе си, но е добре да е информиран.
За кафето - по лекарски съвет съм го спряла и все още не го пия, заради доминантен естроген - имало отношение към хормона. Не съм се задълбочавала, просто го спрях, отчитайки че не е жизнено важен компонент от хранененто (не е като да са ми казали да не пия вода).

# 442
  • София - Рим и обратно
Хора, тая сутрин се премерих и малко се стреснах - непрестанно вървя надолу. Чувствам се прекрасно, ама 48 кила не съм била от преди пубертета. Идеи как да сложа 2 кила без да връщам въглехидратите? Вярно е и че малко ям, но се наяждам от малко количество и просто не ми се яде повече. Пример - сутрин пия топла вода с лимон и мъничко мед, лъжица тахан с ленено семе, кафе с кокосово масло, към 10 ч. - 2 яйца с бучка масло и бекон. НА обяд, каквото има в ресторанта на работа - примерно готвено зеле с месо. Вечер - нещо от сорта на манджата с кайма и яйце или тиквички със сирена на фурна.

Кокосовото масло ли има отношение към хормона?

# 443
blue75, всичко, което съдържа калории, е храна и това, че ти не го смяташ за такава, не означава че не е. По-напред в темите някой беше сметнал колко калории приема всяка сутрин с кафето с масло - немско масло 82%, 10 грама = 75 калории; пилешки бульон 100 мл (една чаша е поне 300 мл) = 50 калории. и ако следиш да приемаш например 1500 калории, но не броиш чашите с бульона и мазните кафета, нещо сметките няма да излязат накрая. Всеки е свободен да прави каквото намери за удачно за себе си, но е добре да е информиран.
За кафето - по лекарски съвет съм го спряла и все още не го пия, заради доминантен естроген - имало отношение към хормона. Не съм се задълбочавала, просто го спрях, отчитайки че не е жизнено важен компонент от хранененто (не е като да са ми казали да не пия вода).

Нямам намерение да продьлжавам спора, нито пьк имам нещо против кафето. Бульона който пия има 14 калории ( в чаша от около 250 мл) и не мога да го нарека храна или, че замества хранене

# 444
  • Пловдив
Днес това ми е обяда-св.кавърма и млечна салатка със зехтин.Закуска нямах.
Скрит текст:

# 445
Хора, аз пак да се оплача. Има ли откъде да се информирам реално как да спазвам диетата изключвайки месото напълно? Видях едни препоръки в кетолайф.бг, но първо, че там е много оскъдна информацията и второ, че не знам дали написаното е вярно. Помагайте, моля. Вчера една жена, с която работим дойде да ме види и веднага ме нападна, че много съм напълняла. Тя самата е над 150 кг. и не знам защо го каза, но е факт. Нервите ми не издържаха и като ревнах... Вечерта пак си поплаках. Не мога да се понасям. На ръст 160 съм ги докарала 77 кг.Искам да отслабна с вискокомазнинната диета, но без месо, както казах.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 14:35 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 446
Ехееее..77 кг не са края на света, спокойно Simple Smile
Маслини, 🥑, риба, бадеми, орехи, и лешници, салати със зехтин - трябва да стане

# 447
  • София
Хапвате ли глезотийки от рода на суджук и пастърма, позволени ли са? А бяло вино и розе къде са в схемата?
Иначе моят обяд в ресторанта до работа - дробчета по селски и половин пилешка супа, защото нещо се надух и няма да успея с цялата.

# 448
Maidenly, суджук и пастърма само ако са домашни, иначе не ги ям. И пилешката супа от заведение - сигурно има фиде или ориз? Дробчетата - соев сос и пикантина? Вино и изобщо алкохол пия само по поводи и ми се събират не повече от една бутилка годишно.

𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈, ще се справиш, просто се успокой и си дай време. Не сме качили килограмите за ден, няма и да се отървем за ден от тях. Просто трябва да си последователна и да не се отказваш. За протокола аз съм 160 см и в момента тежа 78 кг. Момичетата знаят колко бавно свалям и как не мърдам, въпреки цялата стриктност, която спазвам. Но не се отказвам Wink

blue75, не споря изобщо, давам ти и друга гледна точка (не казвам че е правилна). Не знам какъв е бульонът, който пиеш и какво съдържа, за да е само 14 калории за 250 мл - ти си знаеш, а аз знам, че докато човек не пробва сам, няма кой да го убеди Simple Smile

# 449
  • София - Рим и обратно
Ох, вижте пък тук какво пише:
https://offnews.bg/zdrave-i-krasota/polezno-li-e-kokosovoto-masl … tceto-659279.html

https://ladyzone.bg/article/zdrave/dieti/kokosovoto-maslo-e-chista-otrova.html

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 14:57 от 'Кафе с мед'

Общи условия

Активация на акаунт