НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 815
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
И даже и стъпаловидно, на периоди при този режим Wink Аз и неравномерно: ханша намаляваше много бързо, бедрата уви едва-едва.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 10:21 от Анонимен

# 421
Аз не сьм броила бронираното кафе за хранене. Накой беше писал преди време, че е задьржал килограми от бронираното кафе и ресих да пробвам без него, вече около 2-3 седмици. Не знам дали е от това или защото вечер опитвам да сьм само на костен бульон, но от както го спрях сьм свалила почти 2кг, ако сваля още 4-5 ще сьм супер доволна. С едно хранене със сигурност не мога да мина, но сьс закуска и обяд сьм ок, а след бульона се чувствам сита

# 422
Бульонът също е храна, а Миоки не отслабва, така че може да си пие колкото кафета са ѝ нужни, но всеки трябва да се съобразява с целите си.

# 423
Това, че Миоки не отслабва, ми е известно и не виждам каква врьзка  има с това което сьм написала. Сьласна сьм, че всеки пробва и прави това което работи при него.  Бульоньт е храна толкова, колкото и бронираното кафе е. Аз лично не  смятам за хранене чаша бульон

# 424
Изпих си две кафета от заранта, доволно мазни. Не съм гладна за момента, и ми е много готино даже.
 Мисля, че кафето когато е с мазнина е вид храна, защото се приемат калории.
Не знам колко са калориите в една супена лъжица кокосово масло, но примерно 40-80 някъде сигурно има. Толкова са и в едно яйце.

# 425
Д-р Фънг допуска бронирано кафе, кафе с малко сметана и бульон (до 70 калории ми е останало в главата, но не съм сигурна). Според мен всичко се свежда до човек и неговата цел. Аз "огладнявам" от всичко различно от вода.
Бронираното кафе ни изигра лоша шега на много от нас, някои и по някой килограм "спечелихме". Явно пак е до човек.

# 426
Бронираното кафе ни изигра лоша шега на много от нас, някои и по някой килограм "спечелихме". Явно пак е до човек.
Да, това е полезно инфо. Като се има предвид, че не ми харесва и на вкус, ще продължавам да си го пия чисто или със сметана.

# 427
Аз пия всяка сутрин със супена лъжица кокосово масло, но забавя ли сваляне ще престана автоматично.

# 428
аз направо не вярвам, че килата в плюс  са от кафето. Нали идеята е високомазнинно да се храним. А в първия пост на темата пише че вискомазнинно е към 65% от дневния прием.

# 429
аз направо не вярвам, че килата в плюс  са от кафето. Нали идеята е високомазнинно да се храним. А в първия пост на темата пише че вискомазнинно е към 65% от дневния прием.

До човек е и не от кафето, а от добавената мазнина.
Високо мазнинно не значи да се наливаш с мазнина, а да не я избягваш/махаш умишлено от там където я има естествено. Някои специалисти ВМНВХ смятат, че ако се прекалява с мазнините, тялото не използва собствените си.
Имаше много информация във ФГ на Андрей Димитров, но той се разсърди (точно по този тук коментиран въпрос за "наливане" с мазнини) и премахна групата и огромната събрана/преведена информация. Сега всеки си търси....неговата истина и не е задължително да съвпада с моята.
При проблем с холестерола също има  съвет "махнете бронираното кафе".
При проблем с триглицериди- да се махнат изкуствените подсладители.
Всъщност кафето не предизвиква ли вдигане на инсулина? Знае е ли някой?
Отивам да търся.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 15:07 от Анонимен

# 430
Аз също не вярвам, че ако някой е на ВМ НВХ и качва кг, то това е от едната лъжичка кокосово масло в сутрешното кафе.И ако махне тази лъжичка масло, без промяна никаква в другото хранене, почва да отслабва.
Това е нищожен елемент в храненето, и като вид, и като калории, и като количество, че да оказва чак такова огромно влияние.
Ако някой качва кг, то това не е точно от едната лъжичка кокосово масло.   Smiley

# 431
аз и без това не се наливам излишно с мазнина.

Но пак, недоумявам как да ги докарам до 65% - както пише в първата страница.
Не зная как да се случи това

# 432
TaniaDimi, ако намериш нещо,сподели!!!Интересен въпрос наистина!!

аз направо не вярвам, че килата в плюс  са от кафето. Нали идеята е високомазнинно да се храним. А в първия пост на темата пише че вискомазнинно е към 65% от дневния прием.

До човек е и не от кафето, а от добавената мазнина.
Високо мазнинно не значи да се наливаш с мазнина, а да не я избягваш/махаш умишлено от там където я има естествено. Някои специалисти ВМНВХ смятат, че ако се прекалява с мазнините, тялото не използва собствените си.
Имаше много информация във ФГ на Андрей Димитров, но той се разсърди (точно по този тук коментиран въпрос за "наливане" с мазнини) и премахна групата и огромната събрана/преведена информация. Сега всеки си търси....неговата истина и не е задължително да съвпада с моята.
При проблем с холестерола също има  съвет "махнете бронираното кафе".
При проблем с триглицериди- да се махнат изкуствените подсладители.
Всъщност кафето не предизвиква ли вдигане на инсулина? Знае е ли някой?
Отивам да търся.

# 433
  • пак там

Опитай да вкараш няколко маслини например.

# 434

Не ядеш ли ядки, тахан, ядкови масла?
Маслини и авокадо в салатата, и готово.

Общи условия

Активация на акаунт