НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 814
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Има готов. Суров и печен.

# 406
Ах,ок,мерси за добрата идея:)

# 407
Миоки, какво е OMAD....  сори за невежеството..Simple Smile))радвам се да те "видя" и тук🙂
Някой би ли споделил примерни междинни хапвания....например вечер много ми се хапва нещо 3-4ч след вечеря...ядки ям ,шепа,ама ми омръзва...идеи?
Маслини хапвам когато искам нещо много дребно, много ги обичам и мога да ги ям както някои други ядат семки. Или малко сирене (ям млечни по принцип и не ми пречат, знам че не при всеки е така). Или пък "сандвич" от резенче кашкавал с доволно масло върху него, може да го поръся и с червен пипер или каквото ми скимне друго. Това беше най-вече в началото де, повече от година се храня така и навика за похапвания извън основните хранения съм го загубила отдавна. Предимно съм се нахранила така че не изпитвам нужда или желание да ям по много часове след това, поне за мен две хранения на ден са ОК, рядко са ми 3.

# 408
natka,мерси Simple Smile))аз съм още в началото...но и не смея много стриктно да следвам всичко,защото кърмя...А иначе и аз обожавам маслини....мерси за идеите и тях ще пробвам...👍

# 409
Поне моите наблюдения над околните са, че масово са свикнали да ядат често. Или "задължителна" междинна закуска, или някакви неща дето ги мушват в уста между другото и хич не ги и отчитат. Вафли, солети, кроасани... знаете кои са обичайните неща. И ми се чудят на мен че казвам че съм обядвала вече и предимно отказвам бисквитки и подобни, примерно с кафето. Чак съжалително ме гледат на моменти... кой знае колко лишена и измъчена си мислят че съм, така жестоко да се ограничавам. Хем бисквитките не ям, хем видиш ли гладувам по цял ден... и ако се случи да са край мен докато обядвам - още окръглени очички, ама как така толкоз много храна. Тия хора наистина си вярват че се лишавам от храна и се изненадват. Не ям като ламя, ама не и като врабче да клъвна два пъти и след час да търся пак.
А истината е че като се нахрани човек добре, ами той просто не е гладен отново след 2-3 часа, особено след стабилно хранене по нашия режим. Ако някой е свикнал да яде по нещо начесто, понякога си го търси по навик, а не че е гладен наистина. Дай си време, може и при теб да е така и да спреш да търсиш по-нататък.

# 410
Аз "хората" не ги гледам, но веднъж на ден ми е малко.
Всеки си има животен стил и нужди.

# 411
natka, да надявам се така да стане и с мен....би било невероятно...и успокояващо(а не постоянно да мислиш за храна🤨)🍀🍀
О хората въобще не мисли какво говорят...нали ти си знаеш ,че си в правия път...аз бях пристрастена към шоколади,вафли,торти,баклави...сега стигнах до там,че като ми се прияде сладко(все още всеки ден,но един път в деня си позволявам,което е цяло постижение) си правя шоколадов мус от шоколад 85%какао,сметана и яйца..а преди не се спирах ...години наред вафли,шоколади,торти,баклави итн оформяха 80%от менюто ми...😱

# 412
О, хич не ги мисля, не ми пречат по принцип. Но все пак не съм изолирана от хора, когато прекарваме време заедно и често, всеки си прави наблюденията върху другите - иска или не. И коментарите ги изслушвам - искам или не. Те ми се чудят на мен, аз на тях и така.

# 413
"One meal a day" означава - яде се веднъж дневно едно основно хранене.
Може да означава и да се яде в тесен отрязък от време, не да е точно едно ядене. Яде се примерно в рамките на 4 часа, през останалото време не се подхапва, не се мези, не се правят никакви междинни хранения, само напитки без захар естествено Simple Smile

При мен е спонтанно, не целенасочено. През деня пия мазни кафета, а яденето ми е следобед между 14 и 18 часа най-често.

# 414
Междинното ми хранене е в 16 ч. - 4 часа след обяда. Правя си чаша със сметана и берита (ягоди, къпини, малини, боровинки). Понякога слагам малко орехи.
Но все пак съм отскоро на режима, та кажете дали е ОК.
За 10 дни свалих към 1 кг, но преди това спазвах друг тип хранене, така че мисля, че се движа нормално с теглото. Как мислите?

# 415
"One meal a day" означава - яде се веднъж дневно едно основно хранене.
Може да означава и да се яде в тесен отрязък от време, не да е точно едно ядене. Яде се примерно в рамките на 4 часа, през останалото време не се подхапва, не се мези, не се правят никакви междинни хранения, само напитки без захар естествено Simple Smile

При мен е спонтанно, не целенасочено. През деня пия мазни кафета, а яденето ми е следобед между 14 и 18 часа най-често.

Това е по-скоро хранене в прозорец, отколкото  ОМАД. Дори ми се случва ако си забравя храната, но при мен няма добри резултати и го избягвам.

Наистина си представях едно хранене, даже темата ми заприлича на про-ана по едно време. Всички масово ядат само веднъж, и обясняват колко не са гладни изобщо.

Много подвеждащ израз е ОМАД тогава. Бронираното кафе се брои за "хранене" също, ако не се лъжа.

# 416
И аз броя бронираните кафета, маслата и айряна за хранене. Само чист чай, кафе и вода не се броят според мен. ОМАД също така смятам за едно хранене на ден - такива в прозорци от - до са си повече от едно хранене, след като храната се обработва на повече от един път.

# 417
Аз не броя бронираното кафе за храна. За мен хранене е твърда храна.

# 418
Аз го броя.

# 419
Ариа...за 10дни и долу 3кг??? Това е уау резултат! Такъв за сефте прочитам...

Момичетата правят фаст, да. Не е задължителен.
Не е чак толкова странно. Аз напр. съм много над нормата. В първите 10 дни свалих 4 кг, но вероятно 3 от тях са просто вода. Вече 7 дни съм закотвена на една и съща чертичка на кантара. Леко демотивиращо е, но пък чудесата се случват еволюционно, а не революционно.

Общи условия

Активация на акаунт