СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 8

• 34 786
  • 567
  •   1
Отговори
# 150
Доколкото знам за бебето не е добре да стои дълго без води. Моите започнаха да изтичат по малко, така че се изкъпах и оправих спокойно и тогава отидох в болницата.
Potrebitelka1, на нашето шестдневно бебе вече му изрязахме ноктите, защото бяха дълги и заострени, точно като модерния сега маникюр Wink
Beni2007, всички се чувстваме така на моменти. Нормално е, свикнала си да разполагаш свободно с времето си, а сега друг ще разполага с него. Но природата си знае работата - така се влюбваш в тоя мъник, че нямаш против да е така. А и това е само период. Растат ужасно бързо, казвам го като майка на 12-годишна госпожица, направо не знам как мина това време.

# 151
И аз щях да питам къде изчезнаха всички Grinning при мен няма промяна--никакви наченки на раждане, беба си рита щастливо във всички посоки, а доктора му успокоява, че и да пренося не е болка за умиране.

# 152
Ако изтекат води, вижте дали са бистри или "зелени". Ако не са бистри, побързайте повече с болницата. Иначе могат да изтекат бързо, може и на части.

# 153
  • Варна
И аз в отбора на родилите на 11.09 ( на РД на таткото) в 21 ч родих - Божидар - 3460 кг, 52 см, естествено,без упойка , с епизотомия и  с окситоцин ,защото при пукането водите бяха зелени.Раждането беше кофти,но пък мина сравнително бързо. Още сме в болницата ,защото чакам резултати дали има инфекция от водите (  5 ден вече- доста е изнервящо вече ) , отделен е през цялото време , и сме с жълтеница и го пекат. Но вярвам че скоро ще ни изпишат и всичко ще е наред Simple Smile
Успех на чакащите - всичко си заслужава определено.

# 154
Леле, момичета колко много сте изписали. След раждането направо не ми остава време да чета какво сте писали.  На вече родилите мами честито. Здрави и послушни бебчета, а на чакащите - търпение. Blush
Относно водите, недейте да стоите ако ви изтекат. На мен в болницата ми спукаха мехура и доктора на втория час доктора ме прегледа. Имах 6 см разкритие и наистина е добре да сте под наблюдение.
Ние от вчера сме вкъщи и малкия господин ни прави на маймуни от сега. За мен 6 дни в болницата бяха най-кошмарните, тъй като малкия по цели нощи ревеше., а момичето с мен в стая мрънкаше, че не може да се наспи. Отделно тъй като не мога за сега да кърмя на гърда се започна едно цедене, стерилизиране и така постоянно.
За коликите. Вчера моята приятелка акушерка идва и ми обясни, че трябва да има интервал от 3 часа между хранения, за да може кърмата да се преработи от стомахчето и да не се смесват "старата с нова кърма". Тогава се образували колики. Това е за сега от нас.  Хубав ден ви пожелавам.

# 155
Кърмата се преработва по-бързо от адаптираното мляко. Даже някъде препоръчват 10-12 кърмения за денонощое (на 2 часа).

# 156
Честито на всички родили майки ❤, надявам се тези дни и аз да се похваля. Два дни имам доста силни менструални болки за около 4-5 часа на ден ( непрекъснато ) и точно , когато се зарадвам , че се почва всичко спира 😔

# 157
Аз не мога да разбера защо някои хора се държат така дебилно,не можела да спи,това не е хотел и никой не е научен,аз съм с първо дете повярвайте ми изобщо не знам какво да правя,да четох книга,гледах клипове,съвети от който и да е и пак все едно нищо Незнам ами малко повече толеранс..тази нощ бях със силни болки в кръста и ниско долу точно като менструални по едно време реших че раждам но съм заспала,сега не боли така интензивно но пак има напрежение в кръста...

# 158
И аз съм от все още чакащите и се чудя какво да направя, за да ускоря процеса. В събота рано сутринта ми падна тапата, имам си менструални болки, неболезнени контракции, болки в кръста, както и някакви много неприятни пробождания (все едно ми ръчкат пикочния мехур с отвертка). Усещам бебка ниско, все едно ми е на 2 см от входа на влагалището... И нищо :/ Разхождам се, чистя, танцувам, качвам стълби, клякам... Адски нетърпелива съм, искам да си я гушкам вече Blush

# 159
Ще ви кажа при мен как усещах контракциите. Като започне контракцията ми се стягаше корема от горе надолу и вече ниско долу болката е като при цикъл, но много силна. Аз лично не можех да ходя докато трае. И изведнъж те отпуска. Моите започнаха на 15-20 мин и след час бяха на 2 може би. Така че наистина не можете да го объркате като започне.

# 160
Аз имам подготвителни,дори и когато пиех магнезий,сега съм го спряла,имам си ги стягане на корема,дори понякога много ми е твърд и се притеснявам дали ще мога да направя разлика между истинските и подготвителните..

# 161
  • Sofia
Уф, и аз се чудя какво става. Тази нощ се събудих от болка, точно като при цикъл - не ми се беше стегнал корема, само болка и продължителна, няколко минути поне. После започнаха контракции, които ми се сториха силни и на около 5 минути. Сутринта имах зацапване и от тогава много намаляха болките и се разредиха.

# 162
И аз си чакам. Днес 39+3, но младежа няма никакви намерения да излиза... за сега. В петък на консултацията акушерката каза, че главата е подвижна и не е навлязла в таза и ако ми изтекат водите веднага да отивам в болницата, защото не искат преди главичката да се промуши ръчичка или пъпна връв. Тук не проверяват за разкритие и не мерят бебето в толкова късна седмица, но според това как се е развивиало до сега би трябвало да е 3.700-800кг. Имам само подготвителни безболезнени контракции и това е.

# 163
И аз имам яко предменструални болки. Бях ги забравила...

# 164
Здравейте, момичета. И аз да се похваля, че моята бебка се роди Simple Smile. Най-сладкото същество на света! За раждането няма да разказвам, че беше гадно. Окситоцин, епидурална, която не хвана, епизиотомия без упойката да е хванала и извадиха бебка с екстракция. Но наистина се забравя като си видиш бебето. Остава само дискомфорта от шевовете, но и това се преживява и ще мине. Вече сме вкъщи.

Първата нощ мина кошмарно. Не спря да плаче и да иска да суче. Давах гърди, давах АМ, давах смесено, давах изцедено - все същото. Рев за храна и лапане на ръце. Не сме спали грам. Ужасно е да го гледаш как се гърчи и да не знаеш какво да направиш. Всичко пробвахме, нищо не помогна. Ако има и някой друг да е бил така, кажете моля, че да се успокоя....

Успех на още чакащите! При мен помогна една много голяма разходка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт