СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 8

• 34 789
  • 567
  •   1
Отговори
# 165
Тези предменструални болки , все си мислех , че са предвестник на раждане , но вече 3 ти ден ги имам и нищо 😢

# 166
Сега се връщам от тонове. Този път нямаше преглед за разкритие и може би е по-добре, че така стана. Миналата седмица ми дойде доста стресиращо, че имам разкритие 1 см, че ми падна тапата и някак си психически ме тормозеше мисълта, че не съм готова за раждане. Даже спрях тотално да правя упражнения и да се разхождам по много, да не би да се изтощя през деня и да нямам сили за раждане през нощта?!? Напълно се побърках.
От една страна се радвам, че нещата напредват, но от друга имам още 10 дни до термин и някак си не съм на педала все още. Имам си бракстън хикс, предменструални болки и бавно, бавно ще стигна до естествено започване на раждането. Ето това си повтарям сега и ще се опитам да вляза в малко дзен състояние, защото почна да ми дотяга всеки да ме пита как съм, само защото се чуди дали не съм го изпуснала това бебе някъде без да разбера.

# 167
Здравейте, момичета. И аз да се похваля, че моята бебка се роди Simple Smile. Най-сладкото същество на света! За раждането няма да разказвам, че беше гадно. Окситоцин, епидурална, която не хвана, епизиотомия без упойката да е хванала и извадиха бебка с екстракция. Но наистина се забравя като си видиш бебето. Остава само дискомфорта от шевовете, но и това се преживява и ще мине. Вече сме вкъщи.

Първата нощ мина кошмарно. Не спря да плаче и да иска да суче. Давах гърди, давах АМ, давах смесено, давах изцедено - все същото. Рев за храна и лапане на ръце. Не сме спали грам. Ужасно е да го гледаш как се гърчи и да не знаеш какво да направиш. Всичко пробвахме, нищо не помогна. Ако има и някой друг да е бил така, кажете моля, че да се успокоя....

Успех на още чакащите! При мен помогна една много голяма разходка Simple Smile

Честито DES ,пожелавам ви да сте много спокойни и щастливи. 🤗

# 168
Честито, Дес!
Да е здраво бебчето и да свикнете заедно.
Може ли да споделиш къде си раждала и ако знаеш, защо не те хвана упойката?

# 169
Честито Des! Бъдете здрави и нека такива безсънни нощи са рядкост!
Причините за рев може да са още 99, освен глад. Може да му е било топло на беб или просто да има нужда да суче за успокоение. Като се прибрахме от болницата с каката бях много упорита с бибата, защото не исках да се превръщам в залъгалка, в началото не я искаше, но после станаха нещата и всички бяха щастливи и спящи, когато не се кърмехме.

# 170
  • София
Честито Дес, да сте много здави и щасливи Simple Smile. Какво означава да извадиш бебе с екстракция (извинявам се ако въпросът е глупав, чувала съм само за вакуум и форцепс)?
Иначе за гърченето звучи като колики, въпреки ще е само на няколко дни и е много рано. С дъщеря ми бяхме така, започна се още след изписването - денонощно. Ужас беше, но като стана на 3 месеца всичко мина. Сруваше ми се, че не бях спала от години. И това се забравя Simple Smile

# 171
Здравейте, момичета. И аз да се похваля, че моята бебка се роди Simple Smile. Най-сладкото същество на света! За раждането няма да разказвам, че беше гадно. Окситоцин, епидурална, която не хвана, епизиотомия без упойката да е хванала и извадиха бебка с екстракция. Но наистина се забравя като си видиш бебето. Остава само дискомфорта от шевовете, но и това се преживява и ще мине. Вече сме вкъщи.

Първата нощ мина кошмарно. Не спря да плаче и да иска да суче. Давах гърди, давах АМ, давах смесено, давах изцедено - все същото. Рев за храна и лапане на ръце. Не сме спали грам. Ужасно е да го гледаш как се гърчи и да не знаеш какво да направиш. Всичко пробвахме, нищо не помогна. Ако има и някой друг да е бил така, кажете моля, че да се успокоя....

Успех на още чакащите! При мен помогна една много голяма разходка Simple Smile
Честито. Здраво бебче и бързо възстановяване на теб. И моето раждане беше такова кошмарно, но важно е, че сме живи и здрави . Същата история сме с рева, но не само първата нощ. И в нас продължаваме да сме така през нощта. Денем спинкаме, а нощем купон. Аз вече се предадох и започнах да го вземам при мен за се гушкаме, че с тези шевове ми е трудно да ставам постоянно.

# 172
Честито на всички родили мамчета. Бъдете живи и здрави.
И аз да се оплача - това, сън, не знам какво е.
И моята бебка нощно време "купонясва". Като се почне от 22ч до към 5-6 сутринта. Реве, гърчи се, само гушкане и сукане я успокоява. Постоянно си държи ръцете в устата, знам че не е гладна, но...
Мъчат я колики...в началото Био Амика я успокояваха, но вече не действат. Сега минахме на Колийф, засега без ефект.
Снощи ММ се изнесе от спалнята, защото тя рева цяла нощ, а той от днес е на работа. Аз съм като парцал, толкова изморена, но успях да изпера, изгладя, изчистя и да сготвя. Знам, никой няма да ми даде златен медал, ама не мога... не ме свърта иначе.

# 173
Честито на всички мами и нови бебчета! Живи и здрави да сте Heart

ДЕС, при нас се оказа плача и заспивнето на гърда постоянно, заради топлината вкъщи. Вече включвам климатика на 26 градуса (тук е много топло все още, не се диша / може и вентилатор да се пуска също) и я оставям по памперс. Също ми обясниха, че ако има газове или трябва да ака, тогава от дискомфорта/болката също може да плаче неспирно, заради не-добре развитата на този етап хранителна и отделителна система. Снощи не съм спала особено, точно защото все искаше да суче, за да се успокои, а после то и идва да ходи по нужда, и така.. Аз гледам да спя, когато тя спи, че иначе става безсънна нощ с бебе на ръце.
А и нашата е със запушен нос понякога, заблязвам че и заради това плаче много също. След няколко дръпвания с аспиратора, малката е 6+ и е хепи отново! Гледай да я оригваш по-често и по време на храненията, освен накрая разбира се. По-добре ще се чувства бебчето и няма да има чак такъв дискомфорт в чревцата. Нашата поне е малко по-добре сега. Надявам се да минава по-бързо и при вас.

# 174
Дес, честито!
Дано малката госпожица се смили над вас!♥️

Момичета, вие направо ме уплашихте с това реване и неспане😀

# 175
Честито на всички мами и нови бебчета! Живи и здрави да сте Heart

И при мен едното дете е със запушен и
ДЕС, при нас се оказа плача и заспивнето на гърда постоянно, заради топлината вкъщи. Вече включвам климатика на 26 градуса (тук е много топло все още, не се диша / може и вентилатор да се пуска също) и я оставям по памперс. Също ми обясниха, че ако има газове или трябва да ака, тогава от дискомфорта/болката също може да плаче неспирно, заради не-добре развитата на този етап хранителна и отделителна система. Снощи не съм спала особено, точно защото все искаше да суче, за да се успокои, а после то и идва да ходи по нужда, и така.. Аз гледам да спя, когато тя спи, че иначе става безсънна нощ с бебе на ръце.
А и нашата е със запушен нос понякога, заблязвам че и заради това плаче много също. След няколко дръпвания с аспиратора, малката е 6+ и е хепи отново! Гледай да я оригваш по-често и по време на храненията, освен накрая разбира се. По-добре ще се чувства бебчето и няма да има чак такъв дискомфорт в чревцата. Нашата поне е малко по-добре сега. Надявам се да минава по-бързо и при вас.
И при мен едното дете е със запушен и хъркащ нос, би ли споделила какъв аспиратор ползваш, аз съм със Меримар от тези, които се дърпат от родителя чрез устата, слагам и физиологичен разтвор преди това, но няма особен ефект, чудех се за  електрически дали не е по-ефикасен?

# 176
Идвам и аз да се похваля, че вече станах мама. За съжаление раждането беше тежко, но пък крайният резултат си струва.

Наложи се да го предизвикаме. Родих с епидурална, която ме пусна точно преди напъните, които за мен изключително болезнени. Малката се беше заклещила и се наложи вакуум и епизиотомия. Накрая ме зашиха, но поне добре, че бях с упойка.

Искам да попитам момичетата с епозиотомия колко време след раждането се възстановихтр напълно. Аз в болницата се чувствах добре, но вкъщи може би заради повечето движение, и започва да ме боли, а съм 6 дни след раждането?

# 177
Аз имам въпрос към родилите с епизотомия и вакуум. Само в легнала поза ли напъвахте или сменяхте позите? Докато стане пълно разкритието, пак ли на леглото се прекарва цялото време? Не съм наясно до колко е обездвижването и има ли усещане в краката.

# 178
Аз напъвах само легнала. След като ми сложиха епидуралната лежах може би 40-50 мин., през което време бях на тонове и нямаше как да стана. Анестезиологът ми каза, че е желателно да не се изправям, защото упойката ще отиде в краката.

След тези 50 мин акушерката ми махна коланите и каза да се разходя, защото гравитацията си знае работата, както тя се изрази. В моментът, в който се изправих, ми потреперваха краката и нямаше как да се движа спокойно сама. Тогава усетих и че ми се ходи до тоалетната и опитах да се изходя, но безуспешно. Усещането се засили и тогава осъзнах, че това са напъните. АГ ме провери, че съм с пълно разкритие вече и пробвахме да напъваме, но не се получи. След като ме пусна окончателно упойката, напъвах още час и нещо, но бебка се заклещи и я извадиха с вакуум.

Ако имате други въпроси, съм насреща Simple Smile

# 179
Аз и хемороиди имам за разкош. Някой да каже някакво лекарство, което става за кърмачки, че не се издържа просто.

Иначе понапънах и клекнала, ама ми идваше да умра. Та пак легнала. Абе каквато гадост се сетите, случи ми се

Общи условия

Активация на акаунт