СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 8

• 34 761
  • 567
  •   1
Отговори
# 480
На някое от вашите бебчета акито да е зелено?

Нормално е доколкото съм запозната, но зависи от цялостното състояние на бебето. Ако е кърмено, трябва да бъде жълтеникаво-оранжево - тип мъстърд цвят със семенца, но може да е светло-жълто и зеленикаво от време на време. Бебка минава и през трите, но обикновено е по-скоро оранжево. Случвало се е и зеленикаво да бъде тук-там, но няма притеснителни симптоми.

Зелено било, ако бебето яде твърде бързо и млякото не можело да се храносмели добре кърмата. Знам само, че ако е постоянно зелено или нещо в диетата на мама дразни бебето или има настинка. Ако е изакало един път зелено, не мисля, че трябва да се притесняваш. По-скоро ако е всеки път в продължение на ден-два. Аз бих се обърнала тогава към педиатър. Simple Smile Това е за кърмени бебета, за АМ не знам как стоят нещата, там акото май има друг цвят.

Акото не променя цвета си според това, колко е стояло в памперса.

# 481
Момичета, май не остана друга като мен методика Sad
Голяма мъка...термина ми беше на 30.09, но все още няма бебе. От два дни почнаха болезнени контракции, които много ме изморяват, защото почти не мога да спя и да стоя спокойно през деня и тази сутрин си викам вече отивам в болницата и сигурно ще ме приемат...Но уви! Оказа се, че имам само 1 см. разкритие и агонията продължава вкъщи.  Снощи контракциите бяха на по-малък интервал между 5 и 8 Мин. , но днес за съжаление се разредиха и са през 10-15 Мин, но пък поне за мен доста болезнени...
Имам чувството, че никога няма да приключи всичко това Sad

# 482
Колкото и клиширано да ти звучи - спи докато можеш Grinning

# 483
Да спа, ама не мога...защото ме боли

# 484
Момичета, вашите бебчета сънуват ли кошмари, докато спинкат? Малката постоянно прави кофти гримаси и се разплаква насън, стряска се, стене... Много ми е жал да я гледам такава и се чудя как да я успокоявам :/

# 485
Не знам какво сънува, но се стряска, проплаква понякога, гримаси прави. Също така и пъшка понякога, което четох, че е симптом за колики, защото се и напъва в същото време. За стряскането в болницата ми казаха, че е нормално първите месеци.

Какво памперси ползвате и на всяко хранене ли ги сменяте? Педиатърът ми каза да не ги сменям на всяко хранене, ако е само напишкан, но на мен ми е гадно детето да стои така и си го сменям.

# 486
Памперси ползвам на Пуфис в момента, от тях съм най-доволна. С Памперс се опикаваше до ушите, хем е момиченце. Сменям преди всяко хранене, а понякога и по-често. Беба ака по 6-8 пъти на ден.

# 487
Мами , след дълго чакане се роди и нашето бебе - Ивомир , 3.200 , 51 см.  Той добре , с мен имаше доста проблеми но слава Богу вече вина. ( На 03.10. 2019 , а термин 28.09. 2019 )

# 488
До всички мами на бебета с колики.. Пуснете сешоара помага много 😁🤣🤣
Едва днес го разбрах.. След като се чудех как да я успокоя.. От обяд ми реве и чак сега заспа с сешоара и като го спрях се събуди и няколко пъти така докато заспа окончателно

# 489
Какво точно правиш с него? Само за шум ли? И Петър днес е кошмарен, все още плаче, почти не е спал.

# 490
Какво точно правиш с него? Само за шум ли? И Петър днес е кошмарен, все още плаче, почти не е спал.
Само го пускам оставям го на дивана и тя веднага млъква и след минутка е заспала даже... И мъжа ми вика оставяй го цяла нощ да работи😁😁 остави бебето в кошарата, защото като го местиш после се събужда.. Явно шума ги успокоява

# 491
Благодаря, ще пробвам. При нас май обаче нищо не работи. Днес наистина е кошмарен. От следобяд не е спал, яде, повърне малко, свива се, ....не зная вече. Молим се да поспи, защото интова го дразни.

# 492
Така нареченият "бял шум". Сешоар, прахосмукачка. Успокояват се бебоците, даже в ютюб има такива клипчета.

# 493
На нас не ни помагат и от там....

# 494
  • София
Elinka 85, честито бебче, да ви е жив и здрав, а на теб бързо възстановяване Simple Smile
Juveragazza, успех на теб и скорошно и леко раждане.

За бял шум има и приложения за мобилен телефон. Аз си свалих едно с най-различни шумове - сешоар, прахосмукачка, вентилатор и какво ли още не, но не съм го пробвала все още.

Памперси ползвам и аз Пуфис. И с другите деца бях най-доволна от тях, а с тях съм пробвала какви ли не марки. Но според мен всяка майка трябва да намери подходящите за своето бебе. Аз съм доволна много от Пуфис, но моя приятелка изобщо не ги харесва, а си харесва Либеро, от които пък аз изобщо не бях доволна.

Аз да ви кажа до момента ненаакан памперс не съм виждала. Поне вече не ми нааква по три на едно хранене, а сменям преди хранене и веднъж по средата на храненето, ако го чуя, че ака докато суче. Понякога е малко количеството, но няма как да не го сменя, особено като е и напишкан.

Общи условия

Активация на акаунт