СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 8

• 35 017
  • 567
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте момичета.
За ваксините и аз съм ЗА и освен за задължителните, този път се замислям и за ротавирусната, и от догодина ако вече има за варицела, обмислям също да сложим и нея.

Аз изобщо не мога да се оплача от майка и свекърва. Моите свекъри идват често, защото ММ и баща му правят неща по къщата. Не ми е комфортно никак, но пък и те максимално се стараят да не ме притесняват и го оценявам. Просто в момента няма как.

За лохиите - и при мен е същото, тук тръгват, ту спират. След първата седмица спряха за 4 дни и мислех, че са минали, обаче после пак тръгват и то направо се изливам. И двата пъти бяха след дългите разходки в парка в понеделник и сряда - както преди това са спрели, след разходката за няколко часа тръгват супер обилно и после пак спират. И аз се чудя дали е нормално. Обяснявам си го с голямата физическа активност в сравнение с другите дни, когато спират - тогава само вкъщи се движа.

Педиатъра идва до 48 часа след изписването на домашно посещение и това е единственото, което сме имали и с бебчо, и с другите ми деца. Останалите консултации провеждаме като ходим ние до кабинета и първата такава е когато бебето е на около месец. С Павел още не сме ходили, но имахме в Токуда и предстои още една в Токуда, преди да започнем да ходим при педиатъра ни.

# 451
Нашият педиатър дойде на 2ия ден след изписването и утре ни вика в кабинета. И аз мисля освен задължителните да сложим и рота вирусната ваксина.

# 452
Мами някоя от вас може ли да ми даде ориентировъчна цена за бебешка фотосесия..от Бургас сме.. Ако градът има значение..няма как да не запечатам тази красотичка 😍❤️😍

# 453
Момичета, днес питах педиатъра и той каза, че рота вирусната ваксина вече е включена в имунизационния календар. На 31.10. ще ходи да ни я сложи😀
Бебка продължава да си качва стабилно, вече е 3750,а ни и писаха 3300.
В нас има нова драма,  ММ е пипнал нещо на работа, бебето ми създава по-малко проблеми!

# 454
Ех тия мъже... моя пък някви едри три пъпки има и сега голяма драма какво е... дано не е шарка някаква.
Петър пък вчера ни подлуди...колики, рев, на час суче...засинява се... направо дивотия 😕

# 455
Ех тия мъже... моя пък някви едри три пъпки има и сега голяма драма какво е... дано не е шарка някаква.
Петър пък вчера ни подлуди...колики, рев, на час суче...засинява се... направо дивотия 😕
Бебчо не може да се зарази с шарка, а ако е такова дано бързо ви минава.
Марти и той от 3ч през нощта ме е подлудил. Голям рев, изобщо ако заспи е за кратко и се стряска и пак почва. Днес цял ден е в ръцете ми и ако го оставя изпада в истерия. Реве, трепери... Не знам какво да правя, вече съм пред нервна криза. Вярно тези мъже са... нямам думи.

# 456
Ние днес също сме на ръце. По принцип излизаме на разходка с количката и си спи там, обаче днес нали е лошо времето и е в ръцете ми почти постоянно.
Моят бебчо най-вероятно има алергия към белтъка на кравето мляко - на АМ е и два пъти се изака с кървави нишки в акото. Пускахме изследвания за чревната флора, но е ок там. Казаха, че най-вероятно има алергия и сменихме млякото със специално - Фризопеп. Сега ще го наблюдаваме как ще му се отрази. Дано се оправи! 😔

# 457
  • София
И Павел вчера сука на всеки час. И той милия вече е с колики, обаче не мога да се оплача за момента, гушкаме се да затоплим коремчето и се успокоява. Нищо общо с кака си.

# 458
И нашата мома май е с колики, днес е ужас- спи по 30-50минути максимум и реве до скъсване. Имаме възглавничка с гроздови семки която се топли и слага на коремчето, био гая за и лефакс. Надявам се поне едно от тях да и помага, защото ми е много тъжно как плаче и се привива.

# 459
  • София
Аз само биогайя давам за момента и то само от 3 дни. Лефакс немско ли беше? Имаше преди години някакви капки за колики, които не се намираха в БГ или имаха еквивалент тук но се говореше, че немският вариант действа, а българският не. Не знам дали е така, просто се сетих, че приятелки поръчваха тогава. И не помня кои бяха капките.

# 460
Аз само биогайя давам за момента и то само от 3 дни. Лефакс немско ли беше? Имаше преди години някакви капки за колики, които не се намираха в БГ или имаха еквивалент тук но се говореше, че немският вариант действа, а българският не. Не знам дали е така, просто се сетих, че приятелки поръчваха тогава. И не помня кои бяха капките.
Да, немски са и май действат наистина 😊

# 461
  • София
Супер, благодаря за отговра. А намират ли се в нашите аптеки или ги поръчвате?

# 462
На нас ни го донесоха от Германия, но в Интернет съм намирала сайтове където го продават.

# 463
И беба е с малко колики, но не е страшно положението засега. Капки взех колийф по препоръка на фармацевтката, ама не се сетих да питам как се дават. Искам да дойде производителят им да ми покаже как се дават 20 мл. на кърмаче с лъжичка...
Иначе се гушим, носим се и се успива. Подреди и някакъв режим вече, прави една пауза между 21 и 3 часа, но пък се буди към 6-7 и бодърства до 9, когато пък аз трябва да ставам да вдигам кака й. Та гледам да поспивам през деня.
Към кърмещите мами - съхранявате ли кърма? На мен ми се налага поне 2-3 пъти на ден да доизцеждам и събирам по 100-тина мл. на денонощие, които замразявям. Ама нали кърмата се променя с времето и реално после няма да отговаря на нуждите й, та май ще почна да я давам на една съседка, която има бебе колкото моето, но няма кърма.

# 464
Супер, благодаря за отговра. А намират ли се в нашите аптеки или ги поръчвате?
Поръчвам ги в нета, и във фб ми излизат.

Общи условия

Активация на акаунт