Лечение на псориазис 7

• 43 798
  • 381
  •   1
Отговори
# 330
Да се опитам да поясня за хората които си мислят ,че след като са били вегани , нищо не се било променяло. Първо веган както знаете означава да не употребяваш животински храни . Но ако се храните предимно с готвени постни храни , като пържени картофи например , не очаквайте да ви се подобри здравето.  Първо за да имате подобрение на здравето ,трябва да се храните със сурови постни храни ( има в интернет много рецепти на сурови веган ястия ,като например таратор, спагети и др. ) .  И второ трябва задължително да имате физически упражнения,които предизвикват изпотяване , минимум по 1 час на ден . За по-мързеливите има сауна.
 Който има воля ,нека опита и сам ще види ползата. Оправдание от сорта на : " - Ама не може да се живее само на сурови храни и ще ми липсват витамини " не важат. Защото както споменах аз съм веган от 11 години, нищо никога не ми е липсвало , добавки и витамини никога не съм взимал. Играя футбол всеки ден . А има вегани по света които са от малки деца вегани , има и професионални спортисти ... Как те живеят в идеално здраве, а вие няма да можете ?  Човек когато не иска нещо ,винаги може да намери оправдание .

СКАРА И КОКА КОЛА и от 10 години нямам , освен петънца на лактите.А боледувах и се пробвах с какво ли не 55 години.
Иии..тези езически и ню ейдж простотии с веганството не са за нашите християнски ширини, нрави и морал!

# 331
Имам 2 въпроса, за тези, които се борят отдавна със заболяването:

1. Някой правил ли си е разширен пакет тест за алергии? Мой близък ме посъветва и виждам, че доста неща изследват, понякога от търсене на сложни неща, е възможно първопричината да е нещо банално…
2. Някой има ли опит с бял трън и като цяло с добавки за изчистване на черен дроб. Ако да - повлияло ли е на псориазиса ви?

# 332
  • Стара Загора

1. Някой правил ли си е разширен пакет тест за алергии? Мой близък ме посъветва и виждам, че доста неща изследват, понякога от търсене на сложни неща, е възможно първопричината да е нещо банално…
2. Някой има ли опит с бял трън и като цяло с добавки за изчистване на черен дроб. Ако да - повлияло ли е на псориазиса ви?

При направени изследвания Април 2024 се установиха лоши показатели на черен дроб и се започна приемане на Hepa Cleaner ( Бял трън, глухарче и артишок ).
Дали от тази добавка или от друго - много добро повлияване на цялостното състояние и почти пълна ремисия за лятото ( при положение, че това лято не имало слънчеви бани на морето, за разлика от всички предходни години ).
Приемаше се 3 месеца, един месец почивка от него, но пак приемане на бял трън и глухарче в двойно по-малка доза - Liver forte ) и сега пак първото.
Сега започна псорито пак да се появява, но в допустими граници като за есенен период.
За мен лично има ефект белият трън и глухарчето.

# 333
Уау, страхотно!
А след 3те месеца прием правихте ли изследвания отново на черния дроб? Имаше ли подобрение и там в показателите?

При направени изследвания Април 2024 се установиха лоши показатели на черен дроб и се започна приемане на Hepa Cleaner ( Бял трън, глухарче и артишок ).
Дали от тази добавка или от друго - много добро повлияване на цялостното състояние и почти пълна ремисия за лятото ( при положение, че това лято не имало слънчеви бани на морето, за разлика от всички предходни години ).
Приемаше се 3 месеца, един месец почивка от него, но пак приемане на бял трън и глухарче в двойно по-малка доза - Liver forte ) и сега пак първото.
Сега започна псорито пак да се появява, но в допустими граници като за есенен период.

# 334

Правила съм тотален тест,нямам никакви алергии,към нищо. Обаче твоят познат е прав,може и от алергия да се отключи.Аз не вярвах,но докторът ми каза че е напълно възможно.

Като споменахте морето и "лечебното" му действие,
При мен нямаше абсолютно никакъв ефект.Нито слънцето,нито морето повлияха тая гадост.Чудя се вече какво да ям,с какво да се мажа...А как сърби...

# 335
И аз съм правила тест - нищо не излезе, но глутен и млечни не ям. Млечни си позволявам понякога и съжалявам / провокира ми акне, за псориазиса не мисля, че ми влияе /
От години не се мажа с лекарства - все кортикостероиди ми се предписват, а имам по лицето, клепачи, вежди и в никакъв случай не бих сложила. Слагала съм дайвобет, дайвонекс или дипросалик в много тежки случаи при ужасен сърбеж и болки. Сега ходих на море в Гърция - повлияха се малко. Вече си виждам белега от операцията, който беше целия в плаки.
Към този момент единственото нещо, което правя е: два пъти на ден си вземам душ задължително - сутрин веднага след спиране на водата слагам лосион за тяло, а вечер - олио за тяло. Проблем ми е псориазиса по лицето и по линията на косата / врата ми, уши, чело /. Не знам с какво да се мажа - лосиони или нещо подобно. Хем кожата ми е хипер суха, хем всеки крем който използвам ми прави кир ефект… От пробиотици не видях ефект - пих омнибиотик 6 половин година, сега пия бюджетен пробиотик - нищо.
Свикнах с него - вече го показвам. Потник, рокля не бях обличала от 20 години до тази година. Нямам 30, а ходих все навлечена, защото хората иначе ме гледат като прокажена, но ми писна.

# 336
WonderWoman пробвай с алое.Аз си правя вечер компреси с прясно алое,на сутринта всички плаки са паднали.До вечерта пак има нови и пак компреси но няма как.

Някой ако е пил алое,имал ли е ефект?
Колежка ме убеждава от доста време,че сокът от алое приеман по 3 пъти на ден много помага и премахва плаките,даже и снимки преди и след ми показва.
Вярно че растението ми помага външно,но дали тоя 'произведен" сок ще помага?!

# 337
Всяко растение алое вера ли може да се използва или има конкретен вид алое, което да търся?

Извинявам се за глупавия въпрос. Simple Smile

# 338
Чета ви и недоумявам, защо не ползвате биологичното лечение. Има избор на ваксини. Аз от 1 година съм с това лечение и се чувствам прекрасно. Преди него правих диетата на д-р Джон Пагано и се изчистих за 2 месеца напълно. Имах само тук-таме белези от плаките. Бях с 80% поразена кожа, но диетата ми помогна изключително много. Книгата на д-р Пагано ми бе станала настолна. След консултация с лекуващия ми лекар решихме, че е по-добре да мина на биологични инжекции, за да избегна страха от нова поява на болестта.
Сега спазвам отново някакви ограничения - не ям картофи, домати, патладжани, не консумирам алкохол, не пуша. Ограничавам захарта, солта и бялото  брашно, яйцата само до 3-4 седмично. Млечните обаче не съм спирала изобщо.
С две думи - трябва да се лекуваме отвътре, за да не страдаме външно. Не е трудно.

# 339
  • Стара Загора
Уау, страхотно!
А след 3те месеца прием правихте ли изследвания отново на черния дроб? Имаше ли подобрение и там в показателите?

Да, правих изследвания и резултатите пак бяха същите на показателя за черен дроб.
Но резултата с псорито ме изуми.

# 340

Сега спазвам отново някакви ограничения - не ям картофи, домати, патладжани, не консумирам алкохол, не пуша. Ограничавам захарта, солта и бялото  брашно, яйцата само до 3-4 седмично. Млечните обаче не съм спирала изобщо.
С две думи - трябва да се лекуваме отвътре, за да не страдаме външно. Не е трудно.
Аз специално с "болднатите" храни нямам абсолютно никакъв проблем, почти през ден в количества картофи и яйца, доматите също не ми пречат но ги избягвам заради стомаха. Обостряне съм наблюдавала единствено зимата и то след продължителна консумация на "бъркани яйца" но най вече се ограничавам от тестените - мекици, домашни баници и т.н. Съвсем съм ги премахнала. Яйцата или варени, или разбивам и във фурната, без никаква мазнина

# 341
WonderWoman моето е най-обикновено от магазин.Ето такова

Dimeto,точно биологично лечение ми докара тая гадост,до преди няколко месеца нямах и представа какво е това псориазис.Сменихме лечението за да овладеем псориазиса.Стомахът ми се разби тотално,отслабнах до критични граници,а плаките не изчезват.
Биологията, ако не е въпрос на живот и смърт,на никого не я препоръчвам.

# 342
Не съм си правила тест за алергии. Имам суха кожа и установена алергия към никел ( изривам се от ципове, капси на дънки и панталони, от часовници и всичко, което има никел). Три, четири пъти през живота си съм правила уртикарии без установена причина. Противоалергичните лекарства имаха временен ефект. Помогнаха ми таблетки коприва. Тази година се сдобих с псориазис, който ми се появи по време на втората бременност. Чернодробните ми показатели бяха зле по време на бременността. Приемах доста лекарства и хормони, заради рискова бременност. Това лято за първи път получих и слънчева алергия. Незнам има ли връзка с псориазиса. И мен не ми влияе добре слънцето, но морската вода има положителен ефект.Като мазила много съм доволна от крем Сорион (изцяло на билкова основа) и кремове и лосиони съдържащи урея. За стъпалата има крем с урея 20% на Balea от DM, за тяло ползвам лосион Mixa с 5 % урея, има и с 10%. Чела съм и положителни отзиви за оръжейна смазка от ловно рибарските магазини. За лице може да проверите крем с урея. За биологичното лечение и аз имам изградено отрицателно мнение. Разбира се в краен случай, ако се налага бих се подложила. Всеки организъм реагира различно. Причината за псориазиса е различна при всеки,затова няма измислени лекарства за лечение. Това биологично лечение не е лечение за мен, ако се спре какво става. Това е подтискане на имунната система да не атакува кожата, не се лекува причинителя за нарушението в имунната система. Това е моето мнение. Като храни се опитвам да избягвам забранените за нас, но много ми е трудно с картофите. Искам да си направя и някакво пречистване на организма и да отслабна още малко, но ми е трудно да си готвя специално за мен с две бебета, които гледам сама. Като добавки приемам витамини за кърмене с високо съдържание на вит.Д, Омега 3 и витамини от група В.  Писала съм,че живея в Германия. Тук в момента в Берлин, търсят хора, на които се плаща за експериментални лекарства специално за плакатен псориазис. Силно се надявам да измислят лечение.

# 343
Здравейте,

влизам да споделя, с надеждата да съм полезна на някого. Дъщеря ми е с псориазис на скалпа (по тялото няма плаки, поне засега). След като изпробвахме какви ли не лечения - мазила и шампоани, за нас спасението дойде ето от този лосион:
 https://www.amazon.co.uk/Exorex-Lotion-100ml/dp/B004M9OEQG/ref=r … =B004M9OEQG&psc=1
Предписа ни го доктор Марио Нешков от София, жив и здрав де е!!! Предлага се само в Англия, поръчах го през амазон в началото на януари и ми го доставиха Габиели. Докато купувах лосиона ми излезе предложение за този шампоан, та купих и него: https://www.amazon.co.uk/dp/B07NPW27GG?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Мазахме сутрин и вечер засегнатите места с лосиона и плаките изчезнаха в рамките на 3-4 седмици.
Повече от половин година не се бяха появявали, от преди седмица се появиха 2 нови мънички петънца, които този път изчезнаха след едноседмично мазане.
Обръщам внимание, че нашият опит е само с псориазис на склапа, не сме изпробвали лосиона за плаки по тялото.

Дано съм била полезна на някого.
Успех на всички с това неприятно и досадно заболяване.

# 344
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Изключително полезна тема и благодаря на всички споделящи!

Вкючвам се с въпрос - някой да има опит със зоната на очите?

Моят син тази година, след няколко антибиотика, много високи стойности на чернодробните и лечение за тях, отключи псориазис. Изявата беше обострена и предимно по скалпа и очите. За момента маже скалпа преди всяко измиване с Sebomax и използва Extra-Doux за измиване и донякъде успява да поддържа състоянието. По очите обаче е много неприятно - целите му клепачи са червени, сухи и постоянно с плаки. Маже с овлажняващ крем, предписан от дерматоложката, но не успяват да се успокоят. Сега е включил и Макситрол маз по съвсем нищожно количество вечер, но също няма особен успех.

Общи условия

Активация на акаунт