За стотен път чета това със 120те кила, ъглите на камерата, ресторантите. В интернет поне може да поставиш изискванията си и да обясниш какво обичаш и не обичаш.
Пробвал ли си да поговориш още в интернет за начина на живот? Ако мъж ми обясни, че не понася ресторанти и иска в парка ще ме отсее лесно. И аз не обичам ресторанти, но понякога ми се налага да ходя и ако той се чувства много зле там съжителство не е възможно.
Това с парка е тъпо, според мене. В парка може да ходиш и сам. Това, че жената не иска да се влачи по паркове не означава, че не иска да ходи с тебе по улиците, а че не иска да седи в парк, където, може би, кибичи в обедната почивка, с баба си, където е бавила малкото си братче.
Можеш да се разхождаш сам е парка и там да срещнеш половинката. Има много красиви, млади жени, отишли с баба си, с кучето. Поне ще я видиш как изглежда, а и няма да и загубиш времето, тя и без това трябва да кибичи там заради нещо си или някого.
Откакто имам регистрация тук, за ъглите на камерата съм писал не повече от 4-5 пъти в различни теми, когато е ставало дума за похватите, използвани от много жени с цел зрителна измама. Другите 95 пъти си ги измисляш. Защо, в обръщение към мен, пишеш за някой мъж, който не понася ресторанти? Къде съм писал, че не ги понасям? Аз ги обожавам.
Но не допускам непозната да си въобразява, че "заслужава" да избира къде да бъдем (един вид тя кани) и в същото време аз да плащам за нейните прищевки. Да считаш среща в парка за тъпа, защото си могла да ходиш там и сама, е все едно да кажеш, че и на ресторант е тъпо, защото и там можеш да идеш сама. Също и на кино, пицария, хотел и където се сетиш още - все можеш да идеш и сама. Това не прави тези места тъпи.

Плюс това, първо виждане в парка или на кафене си е нещо като общоприета норма, а и дава сигурност на жената, че е на обществено място сред хора и може да си тръгне във всеки един момент. Та, под думата "парк" имам предвид централния парк в Пловдив, който граничи с Главната и има стотици хора в него. Да не се разбира някой заврян и мрачен парк в дън гори тилилейски и гъмжащ с опасни престъпници в него.

И какво значи "жена да се влачи в парка"? Тя да не би да се самоопределя като чувал с картофи или лоена топка, че да се влачи? Сигурно с теб имаме много различни разбирания що е то градски парк. Ела в Пловдив и ще видиш с очите си какво прекрасно място е, особено сега като започне да расте навсякъде зеленина и цветя.

Примерът ти със срещането на непознати по паркове или на улицата също не мога да го разбера, камо ли ако тя е с баба си или майка си (последните са крайно мнителни и това не ти е като по романтичните филми). Ти имаш ли си на представа как биха реагирали почти всички жени, ако някой непознат мъж ги заговори на улицата? В градския парк кученцата са развеждани от ученички на 12-18 години. Други поколения сме. А жени на 30-40 години не съм виждал да си разхождат кучето в парка. Има няколко такива на някои поляни или в обособените заградени места за разхождане на кучета, но тези жени се интересуват от кучета и ако мъжът няма куче, не биха завързали разговор със случайно заговорил ги мъж. А и какво ще ги заговори мъжът, за да завържат разговор там на кучешката площадка?
Отстрани е много лесно да се дават несъстоятелни и идеалистични съвети кое как да става, когато не ти си тази, която трябва да го прави. Ти дори не си от същия пол, нито на същите години, нито в същата държава. То и много мъже може да ти кажат как трябва да се държиш с мъжете (или какво мислене да има дъщеря ти), но ти си имаш свое виждане и знаеш, че никой мъже не може да се постави на твое място.Имал съм срещи и в парка, и на Гребната база (дори бяхме с ролери), и в кина, и в пицарии, и в заведения, и в ресторанти, и в търговски центрове, и на улицата, та съм си направил преценката, че най-добре е да идем на кафене или пицария, като не пречи преди това да повървим няколко минути и да се усетим в пряка реч (дори и да сме си приказвали по Интернет преди това). Ако обаче някоя още в началото много наглее, я пращам а си върви с наглостта в посока, различна от моята.
За ресторантите знаеш ли кога си чела мои мнения (не 100 пъти, както твърдиш, а 4-5)? Когато някоя е била нагла да променя предварителната ни уговорка, чрез опити да прилага хитри номерца. И аз просто съм го давал като пример защо не бързам да харча щедро за непознати жени. Обаче някои хора изкарват от смисъла написаното от мен и като удавници за сламка повтарят като латерни "имаш комплекси на тази тема". Не, хора, това са си ваши предубеждения, преиначавания и опити непременно да дирите проблеми там, където отсъстват.

Имал съм връзка при запознанство направо на улицата; също и, когато сме били съратници в една и съща фирма.
Интернет е просто един от начините да завържеш разговор с непознат. Така всеки планира време, разходи евентуални, защото дори да си поканил, и да е ясно, че ще покриеш всичко или почти всичко, според зависи, всяка интелигентна жена е подготвена и тя с някакви пари за "всеки случай". Всяка зряла жена ще оцени почерпката, отношението, но и няма да позволи да е "държанка" постоянно, ако ме разбираш.

Сериозно не знам къде ги намираш всички тези "меркантилни". Това е ясно, не споря, ама явно аз подхождам по различен начин, знам ли, разсъждавам си. Или преди да излеза съм я преценил що-годе, или съм попадал на свестни, не знам. Не на последно място, работим, изкарваме, но и преценяваме по кой, какво и защо да се влага, ако мога така да се изразя. Не е въпросът в "количеството", което е преходно, а в отношението.

Щом съм излезнал, поканил, разбрал съм се с девойка Х за неща Y, съм на 100%, че мога, каквото съм казал, и ще се случи, зависейки от мен, като време и ресурс, постъпка. По този начин и тя има представа и яснота.
Също е важно и на колко години си самият ти. Като станеш на 40 и започнеш да се срещаш с жени на подходяща тогава възраст, и сам ще усетиш разликата спрямо младичките жени.
Ако, разбира се, не си семеен и с деца дотогава.Плюс това, доста по-голям дял от по-младите жени все още не са раждали, съответно по-възрастните жени често вече имат зад гърба си развод или провалена връзка с дете от нея, поради което някои от тези майки лъжат и крият до последния възможен момент, че имат дете. Ето ти пореден пример, онагледяващ защо аз съм се сблъсквал в практиката си с такива лъжкини, а ти например не.
Добави и вредния навик на много от жените на по 30-40 години да "изпитват" мъжа, поставяйки го уж в някакви условия, където да си проличи как той би реагирал. Правят го може би поради факта, че вече са си посипвали главата с някои чепати мъже в предишните си връзки и искат да се презастраховат. Но е неуважително да се постъпва така към непознат мъж. Аз такива номерца хич не ги тача и не бих продължил отношения с някоя захитряла "сценаристка" на подобни "случайни" случки.
По-големите жени са и по-захитрели, по-напатили се от мъже, по-мнителни, повече гледат парите (не само заради оправданието, че трябвало "сигурност" за бъдещото поколение), отдавна са изградени като нрав и са по-малко склонни на някакви отстъпки в името на общото благо. Но затова пък още повече държат мъжът да прави отстъпки от себе си. А като добавиш и "любимото" на много мъже женско поведение тип "Ей сега ще го моделирам по свой си вкус", картинката би трябвало вече да ти е ясна.
А пък да се занимавам с 20-25 годишни е смехотворно. Зная си годините и не се бутам там, където ни дели почти едно поколение (въпреки, че преди година имах връзка с 24-годишна жена и отстрани никой не можеше да ни даде такава разлика). Друг определящ фактор е и дали имаш или нямаш СУМПС и кола.
За по-младите жени това не е чак толкова определящо при решението дали ще са със средно добре изглеждащ млад мъж (или поне не беше така, когато аз бях на 20-29 години), докато жените над 30-35 години просто си бият камшика, ако научат, че мъжът няма СУМПС и съответно няма да си возят дупето в чужда кола. И почти всички от същите тези жени нямат нито кола, ни СУМПС. Последно една такава калпазанка преди 2-3 месеца ме беше питала нещо от типа на "Един нормален мъж за 40 години все щеше да намери време да си изкара книжка". Отговорих ѝ, че не ми е проблем да си купя или проектирам и сглобя кола, а просто виждам други цветове в светофара, а не червено, жълто и зелено. На което тя отговори с "Ами, направи нещо - мъж си все пак!" (явно някакво женско очакване мъжът да решава всичко на 100%, като със замахване с вълшебна пръчица). Питах я тя защо няма СУМПС, след като е дори година по-голяма от мен. Отговори ми "Аз съм жена!".
После не пожела да ми обясни какво влага в това изтъркано оправдание. 
Сигурна съм, че ако последваш поне на 50% съвета ми, ще отчетеш значително подобрение на романтичния фронт, за каквото явно копнееш.